:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: PLONS DE GEKKE KIKKER
PERSBERICHT: PLONS DE GEKKE KIKKER
Bron: JustBridge - Datum: 2011-04-08 - Geplaatst door: Werner
PLONS DE GEKKE KIKKER 
Op 19 april komt de jeugdklassieker Plons, De Gekke Kikker, uit op DVD!
 
Plons is een groene kikker die op een blad in devijver woont. Bij die vijver ligt een boerderij waarheel wat dieren wonen. Kokliko de haan is baas van het erf. Hij heeft een vrouw, Moeder kip, en samen hebben ze negen gele kuikentjes. Max de hond zorgtervoor dat alle dieren veilig zijn. Dan zijn er ooknog Moeder kat en haar 3 kittens, Janos het konijnen de mol. In de vijver van Plons kwam er later ook nog een nieuwe buur bij, Flip de goudvis. Plons beleefde iedere dag een gek avontuur in enrond de boerderij en maakte heel veel nieuwe vrienden.
 

Plons De Gekke Kikker was een kinderprogramma op BRT dat midden jaren tachtig (1983 – 1988) razend populair was. De avonturen van Plons kwamen er nadat eerder Musti en de muisjes Poli en Pili werden uitgezonden. De serie werd getekend door Ray Goossens (°1924 – 1998) die ook betrokken was bij veel animatieverfilmingen van stripverhalen, zoals Asterix, Kuifje, Bollie en Billie etc. Na de serie verschenen er ook nog 18 kleuterboekjes van Plons.

 

De kinderreeks Plons is absoluut jeugdsentiment, maar tegelijkertijd tijdloos en zal ook nu nog menig kinderhart doen smelten. Dank zij de VRTklassiekers is Plons nu ook vereeuwigd in een mooie DVD-uitgave. De DVD-BOX van Plons, De Gekke Kikker is vanaf 19 april te koop in de reguliere handel. Uren kijkplezier voor de ganse familieUIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron