:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: POSTBUS X
PERSBERICHT: POSTBUS X
Bron: JustBridge - Datum: 2011-06-10 - Geplaatst door: Werner
POSTBUS X
Op 21 juni komt de VRT- jeugdklassieker Postbus X uit op DVD!

Postbus X was een Vlaamse jeugdreeks, een spinoff van Merlina, die van 1988 tot 1994 te zien was op de BRT. De serie speelt zich af in Ravenburg, op de redactie van De Ravenburgse Post, eigendom van de excentrieke Jonathan Hiks, later opgevolgd door zijn dochter Ilse Hiks. De Ravenburgse Post is in feite een dekmantel voor de organisatie 'Postbus X'. Mensen met problemen kunnen een brief schrijven naar de Postbus X (eigenlijk 10) in  Ravenburg en worden dan eventueel geholpen. Het team bestaat uit Jonathan Hiks, Bodo van het Melkhuisje, Pol en Jessie. De vergaderingen gaan steevast door in Het Melkhuisje, dat met een verborgen lift verbonden is met het bureau van Hiks. De rest van de redactie mag van niets weten, wat soms al eens moeilijkheden durft opleveren, zeker wat betreft de klunzige en luie werker 'Vergulde Veder' Felix Haantjes, die echter in de gunst staat van hoofdredactrice Juffrouw Pluym.

Regisseur Guy Lavigne en scenarist Dick Durver (synoniem voor Jef Elbers , die we ook kennen van Merlina en Mik, Mak en Mon) maakten eind jaren tachtig opnieuw een voltreffer voor het jonge publiek. Postbus X werd een gigantisch succes en behoort ongetwijfeld tot de cultseries van de VRT-klassiekers. De serie werd opgenomen in en rond Hasselt, de drukkerijen van de Ravenburgse Post zijn in werkelijkheid die van de groep Concentra. De hoofdrollen werden o.a. vertolkt door enkele oud-Merlina – gedienden, zoals Paul Ricour (Pol) en Jan Moonen (commissaris Stapel). Veerle Eyckermans (Jessie Cums), Ludo Hellinx (Felix Haantjes), Lulu Aertgeerts (Ilse Hiks), Rudi Delhem (Waldo), Luc Van Lierde (Bobo) en Loes Van den Heuvel (Adèle Pluym) vervolledigden de cast van Postbus X.

Na Merlina en Buiten De Zone brengt Just Bridge dus wederom een VRT-klassieker uit, zijn naam meer dan waardig! De release van de DVD-box van Postbus X zal bovendien ondersteund worden met een actie in het Bellewaerde pretpark: al wie een DVD koopt, maakt kans op gratis tickets.

De DVD-box van Postbus X ligt vanaf 21 juni in de reguliere handel!
Uren kijkplezier voor de ganse familie


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron