:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: TIJL UILENSPIEGEL
PERSBERICHT: TIJL UILENSPIEGEL
Bron: JustBridge - Datum: 2011-11-24 - Geplaatst door: Werner
TIJL UILENSPIEGEL

Tijl Uilenspiegel is een schelmenverhaal over een jonge Vlaamse held die zich aan de zijde van de zwakken schaart en zich verzet tegen de Franse overheerser.
In deze reeks zitten 6 losstaande afleveringen :
1. De heks van de boskant
2. Dansons La Carmagnole
3. De verrijzenis van Lamme Goedzak
4. Tijl gaat trouwen
5. Gielen houdt van dieren
6. Tijl Uilenspiegel trouwt

Op 6 december komt de sdvd- box van de originele jeugdtelevisiereeks Tijl Uilenspiegel uit! Deze VRT jeugdklassieker uit 1961 vertelt de avonturen van de Vlaamse held Tijl Uilenspiegel. Dertien afleveringen lang kon de Vlaamse jeugd zijn avonturen mee volgen op de beeldbuis. In 1961 was dat uiteraard een hele belevenis waar menig Vlaming ongetwijfeld goede herinneringen aan overgehouden heeft.

Lo Vermeulen en Karel Jeuninckx schreven het scenario. Senne Rouffaer vertolkte de rol van Tijl Uilenspiegel, Anton Peters speelde Lamme Goedzak, de rol van Nele (Tijls vriendin en vrouw) werd gespeeld door Elvire Deprez en Dora  Van Der Groen vertolkte de rol van Soetkin. De meeste buitenopnamen gebeurden in het Provinciaal Domein Bokrijk. In elke aflevering namen Tijl Uilenspiegel en zijn kornuiten het op tegen booswichten, ordinaire bandieten, corrupte machthebbers of brutale soldaten.

De dvd-box van Tijl Uilenspiegel ligt vanaf 6 december in de reguliere handel! Uren kijkplezier voor de hele familie.

Recent nieuws van dezelfde bron