:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: SWOONI
PERSBERICHT: SWOONI
Bron: JustBridge - Datum: 2012-01-10 - Geplaatst door: Werner
Op 24 januari komt de DVD van de film ‘Swooni’ uit!

In Swooni kruisen de levens van zes mensen elkaar in een luxe-hotel. Terwijl een hittegolf de stad besluipt, lopen de emoties hoog op. Swooni is een verrassend mozaïekverhaal over hoop en vertwijfeling, passie en verraad, waarin niemand bij het uitchecken nog dezelfde is...

Swooni is de debuutfilm van cineaste Kaat Beels, die eerder al haar strepen verdiende met de televisie-serie Jes voor vtm. Kaat Beels schreef samen met Annelies Verbeke het scenario. De gestilleerde beelden kwamen van cameraman Frank Van den Eede. Samen met de overtuigende acteerprestaties van Viviane De Muynck, Sara de Roo, Natalie Broods, Issaka Sawadogo en Geert Van Rampelberg, leverde dit een warme, ontroerende film met een actuele insteek en een vleugje poëzie.

In Swooni staan een aantal mensen op een keerpunt van hun leven en worden ze verplicht enkele moeilijke keuzes te maken... een situatie die iedereen ongetwijfeld vroeg of laat wel eens tegenkomt. De film werd in september ook geselecteerd op het prestigieuze Internationale Film Festival van Toronto en ook op het filmfestival van Chicago, Les Arcs en Namen werd de film hartelijk ontvangen.  Eind augustus bracht Kinepolis Film Distributie de film uit in de Vlaamse bioscoop. Wie zich graag laat ontroeren door de verschillende levensverhalen van deze personages vol dromen en verlangens, moet snel de DVD van deze hoopvolle film in huis halen!

Extra’s op de DVD zijn een setopname en interviews (uit De Rode Loper) en de award-winning kortfilm Cologne van Kaat Beels (Best Belgian Short in 2004)

De DVD van Swooni is vanaf 24 januari verkrijgbaar in de reguliere winkel!
Recent nieuws van dezelfde bron