:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: SPROOKJESBOOM: DE FILM
PERSBERICHT: SPROOKJESBOOM: DE FILM
Bron: JustBridge - Datum: 2012-06-19 - Geplaatst door: Werner
Op 22 juni komt de DVD uit van Sprookjesboom – De Film, de eerste langspeelfilm van De Efteling
 

Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein  Duimpje komen in Sprookjesboom De Film per ongeluk terecht in het onbekende Winterland. De Sprookjesbosbewoners willen heel graag terug naar huis, maar dan moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens de zoektocht naar de kristallen probeert Heks daar een stokje voor te steken. Ook ontmoeten de Sprookjesvrienden de Winterlandbewoners ijskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?

 

Sprookjesboom - De Film is de eerste productie van de Efteling, die op groot scherm te zien is. De film kwam in februari uit in de Belgische bioscoop en werd verdeeld door Independent. Het populaire format begon als een televisieserie, maar is inmiddels al uitgegroeid tot een musical en is uiteraard ook fysiek in het park van de Efteling te vinden. Voor deze eerste lange animatiefilm van Nederlandse bodem wordt gebruik gemaakt van de motion capture technologie.

 

Hans Walther neemt de regie van de animatiefilm op zich. Het script komt van Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met Motek Entertainment. Naast Hero Muller als stem voor 'Sprookjesboom', hebben ook o.a. Roos Van Waerden (Roodkapje) en Carry Goossens (Reus) hun stem verleend aan dit project.

 
 
De film is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
 
Extra's bij de DVD:

• Minikleurboekje met wedstrijd om Sprookjesachtige Efteling-prijzen te winnen.

 Recent nieuws van dezelfde bron