:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: BORGEN SEIZOEN 3
PERSBERICHT: BORGEN SEIZOEN 3
Bron: Lumière - Datum: 2013-04-13 - Geplaatst door: Werner
BORGEN 3

Het derde en laatste seizoen van de razend populaire TV-serie
Vanaf 28 mei 2013 overal verkrijgbaar op DVD

Het derde en laatste seizoen van Borgen biedt vertrouwde gezichten, nieuwe carrières, terugkerende ambities en de vraag: hoe verwerf je macht én blijf je trouw aan jezelf? In Borgen 3 zien we een andere Birgitte Nyborg dan de idealistische premier uit Seizoen 1 en 2. Birgitte heeft de politiek verlaten en geeft nu succesvolle lezingen. Intussen is haar vroegere partij – onder een nieuwe, verrassende leider – een meer conservatieve richting ingeslagen. Deze ideologische verandering laat Nyborg echter niet onberoerd. Ze maakt een rigoureuze beslissing: ze keert terug in de politiek. Zal ze er in slagen om met de juiste doelstelling voldoende medestanders te vinden en terug te komen in het voor haar eens zo vertrouwde parlement?

De bijzonder populaire Deense TV-serie Borgen bewijst dat politiek wel degelijk spannend en geestig kan zijn. Ook in België groeide de reeks uit tot een grote hit. In Vlaanderen en Nederland gingen al 145.000 dvd-boxen van seizoen 1 en 2 over de toonbank. Veel Belgische politici lieten zich lovend uit over de manier waarop de serie de strijd om de politieke macht en de persoonlijke offers waar iedereen in de politiek, zowel voor als achter de schermen, mee te maken krijgt, tot een fantastisch en meeslepend drama weet te kneden.

Vorig jaar won Borgen de BAFTA award voor Beste Internationale TV-serie en versloeg daarmee o.a. The Killing 2 en Modern Family. De serie werd wereldwijd al aan meer dan 50 landen verkocht, waaronder Frankrijk en Groot-Brittannië, waar de reeks, net als in België en Nederland, een grote hit werd. NBC ontwikkelt momenteel een Amerikaanse remake onder leiding van de makers van Friday Night Lights.

Borgen is een productie van de Deense publieke omroep DR, dat eerder scoorde met The Killing en momenteel werkt aan een nieuwe prestigieuze serie, The Legacy.

- "Briljante en verslavende politieke thriller ... Niet kijken is geen optie." - De Morgen
- "Dé grote troef van Borgen is hoofdactrice Sidse Babett Knudsen. Beauty en brains hebben zelden een mooier huwelijk gevormd ... Deze reeks is niet te missen." - Cobra.be *****
- "Een klasse apart." - Knack Focus ****
- "Een aflevering van Borgen bevat meer spanning en drama, een slimmere plot en beter acteerwerk dan veel zogeheten kwaliteitsvoer dat in de cinema wordt gedropt." - Humo ****
- "Knudsen is fantastisch." - De Standaard ****

Technische specificaties 4 DVD-box
Met: Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbaek, Birgitte Hjort Sorensen, Soren Malling en Lars Mikkelsen
Herkomst: Denemarken 2013
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16.9
Audio: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 10 x 60 min.