:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE MONUMENTS MEN
PERSBERICHT: THE MONUMENTS MEN
Bron: Fox - Datum: 2014-07-01 - Geplaatst door: Werner
THE MONUMENTS MEN

De grootste kunstroof uit de geschiedenis
Vanaf 9 juli verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Regisseur en acteur George Clooney zorgt samen met zijn topcast voor de succesvolle verfilming van het waargebeurde verhaal The Monuments Men, wat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. The Monuments Men vertelt het verhaal van een groep van zeven mannen die kunstwerken moeten beschermen tijdens barre oorlogstijden, zodat deze niet verloren gaan. Het verliezen van unieke kunstwerken tijdens oorlogssituaties is iets van alle tijden: zo raakten tijdens de recente conflictsituaties in Irak, Egypte en Syrië talloze onvervangbare kunstwerken verloren of werden deze genadeloos vernietigd. De fascinerende film The Monuments Men is vanaf 9 juli verkrijgbaar op Blu-ray en DVD, met nog nooit eerder vertoonde extra's.

Synopsis
Het op waarheid beruste The Monuments Men vertelt het onwaarschijnlijk moedige verhaal van zeven mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog 's werelds grootste kunstwerken uit handen van de nazi's proberen te houden. Deze groep curators, architecten, artiesten en historici vertrekt zonder enige militaire ervaring naar de frontlinie op verschillende historisch bekende locaties in België en Engeland. Wat lijkt op een onmogelijke uitdaging, wordt uiteindelijk een succesvolle race tegen de klok om duizend jaar aan cultuur te redden. De nadruk wordt gelegd op kunstwerken uit twee Belgische steden: 'het Lam Gods' uit Gent en 'Madonna met Kind van Michelangelo' uit Brugge. The Monuments Men is een spannende en heroïsche film van regisseur George Clooney met een sterrencast bestaande uit o.a. Matt Damon, Bill Murray, John Goodman en Cate Blanchett.

Cast
George Clooney (Gravity, Ocean's Eleven) heeft voor The Monuments Men een ijzersterke cast samengesteld. Clooney bewees zich eerder al als regisseur met Confessions Of A Dangerous Mind en The Ides Of March, maar zet met The Monuments Men opnieuw een zeer sterke film neer. Clooney zelf speelt de rol van hooggeplaatste kunsthistoricus Frank Stokes. Matt Damon (The Bourne Identity, Saving Private Ryan) neemt de rol van kunstcurator op zich en Bill Murray (Groundhog Day) vertolkt een architect in de film.

Blu-ray
De Blu-ray van The Monuments Men biedt naast de spannende film vele extra’s. De special features die alleen beschikbaar zijn op Blu-ray bevatten onder andere nog niet eerder vertoonde scènes uit de film. Bekijk daarnaast hoe de cast van de film tot stand is gekomen.

DVD
Ook de DVD van The Monuments Men bevat uniek bonusmateriaal. Zo kun je zien hoe George Clooney het heeft ervaren om de film zowel te regisseren als erin te acteren. Zie daarnaast hoe de cast tot stand is gekomen voor de film.

DVD informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2.40:1)
Genre: Drama
Lengte: 116 Min
Talen: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu's: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• George Clooney's missie
• Het opstellen van de troepen
• Bioscooptrailer

Blu-ray informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2.40:1)
Genre: Drama
Lengte: 120 Min
Talen: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu's: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Verwijderde scènes
• In hun eigen woorden
• Een vrouw onder 'The Monuments Men'
• George Clooney's missie
• Het opstellen van de troepen
• Bioscooptrailer


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron