:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: 3X JACQUES TATI
PERSBERICHT: 3X JACQUES TATI
Bron: Lumière - Datum: 2014-08-25 - Geplaatst door: Werner
3x TATI

In de reeks Lumière Cinema Selection

MON ONCLE
PLAYTIME

DVD Release op 26 augustus 2014
packshots TATI


LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT
Jacques Tati speelt in Les Vacances De M. Hulot voor het eerst het iconische personage Monsieur Hulot: een pijprokende, zowel sociaal als fysiek onhandige kluns. Hulot botst met de moderne samenleving, met grote hilariteit tot gevolg. In een badplaats aan de Atlantische kust brengt de komst van Monsieur Hulot flink wat opschudding teweeg onder de rijke toeristen, die hun saaie, serieuze gewoontes uit de stad maar niet los kunnen laten. Hulot probeert met volle teugen van zijn vakantie te genieten, maar verstoort met zijn goedbedoelde geklungel onbewust de rust van de andere hotelgasten. De film bevat verschillende legendarische scènes die vandaag nog even inventief en grappig aanvoelen als toen. Een meesterwerk van visuele humor, vol nostalgie en met een vrolijk maatschappijkritische noot.

Technische specificaties:
Herkomst: Frankrijk, 1953
Speelduur: 87 minuten + 39 minuten (extra)
Taal: Frans
Ondertitels: Nederlands
Beeldformaat: 4/3 - zwart/wit
Audio: Dolby Digital 1.0
Releasedatum dvd: 26 augustus 2015

Extra:
• Beau Temps, Vent Leger (een filmanalyse van Stéphane Goudet) (39 min.)


MON ONCLE

Mon Oncle
is de meest gelauwerde film van het Franse komische genie Jacques Tati. De film won onder andere de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Nu is hij eindelijk te zien in deze ultieme, spectaculaire digitale restauratie. De kleine Gérard woont met zijn ouders in een hypermodern maar kil huis. Humor en kattenkwaad worden niet getolereerd. Gelukkig heeft hij nog zijn prettig gestoorde oom, Monsieur Hulot, wiens gevoel voor fantasie en verwondering een voorbeeld wordt voor Gérard. Tot grote ergernis van zijn ouders... Mon Oncle is een verrukkelijke satire op het gemechaniseerde leven, een subtiele komedie die keer op keer blijft verbazen. In Tati’s wonderlijke universum ontdekt u bij elke kijkbeurt weer nieuwe hilarische details.

Technische specificaties:
Herkomst: Frankrijk, 1958
Speelduur: 114 minuten + 51 minuten (extra)
Taal: Frans
Ondertitels: Nederlands
Beeldformaat: 4/3 - kleur
Audio: Dolby Digital 1.0
Releasedatum dvd: 26 augustus 2015

Extra:
• Tout Communique / Tot Est Beau (een filmanalyse van Stéphane Goudet) (51 min.)


PLAYTIME

Playtime is het meesterwerk van de legendarische Franse regisseur Jacques Tati. Het is op alle vlakken een monumentale en hoogst ambitieuze film, vol met subtiele en tijdloze humor. Dankzij deze gloednieuwe, ultieme digitale restauratie kunt u eindelijk ten volle genieten van de prachtige breedbeeldcomposities in 70mm-formaat. Elk shot zit boordevol hilariteit en vindingrijkheid: een feest voor het oog én voor de lachspieren van de hele familie. Monsieur Hulot loopt verloren rond in een doolhof van modernistische architectuur en nieuwe technologische snufjes in Parijs. Hij wordt overrompeld door een invasie van Amerikaanse toeristen, en veroorzaakt zoals altijd pure chaos overal waar hij zich begeeft. Deze klassieker is actueler dan ooit, en krijgt eindelijk de digitale restauratie die hij verdient.

Technische specificaties:
Herkomst: Frankrijk, 1967
Speelduur: 121 minuten + 60 minuten (extra)
Taal: Frans
Ondertitels: Nederlands
Beeldformaat: 16/9 - kleur
Audio: Dolby Digital 5.1
Releasedatum dvd: 26 augustus 2015

Extra:
• Scènes becommentarieerd door Jérôme Deschamps
• Jacques Tati, guest of Tempo TV show
• Like Home (60 min.)