:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: 1864
PERSBERICHT: 1864
Bron: Lumière - Datum: 2015-02-23 - Geplaatst door: Werner
1864

Groots historisch drama over een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Deense geschiedenis, gedragen door dé Deense sterren van dit moment.

DVD & Blu-ray release op 31 maart

1864 heeft alle ingrediënten in zich om een van de meest spraakmakende series van de laatste jaren te worden: een driehoeksverhouding, een oorlog, verraad en sleutelmomenten uit de Europese geschiedenis. 1864 is het jaar waarin de felbevochten Tweede Deens-Pruisische Oorlog werd gestreden, met als inzet de hertogdommen Sleeswijk en Holstein. Maar meer dan over oorlog, gaat 1864 over de ongewone driehoeksverhouding tussen de onafscheidelijke broers Laust en Peter en hun knappe geliefde Inge. Zorgeloos groeien de drie kinderen samen op, tot de oorlog hen scheidt en de twee broers ten strijde trekken. 150 jaar later, in 2014, wordt de asociale Claudia verplicht een baan aan te nemen als thuishulp voor een 100-jarige baron. Ze vindt Inges verloren memoires, en zo wordt ons het aangrijpende verhaal verteld over Peter, Laust en Inge. Een verhaal over onmogelijke liefde en een vergeten oorlog die hun levens voorgoed veranderde.

Geregisseerd door Ole Bornedal (Nightwatch) Met Sidse Babett Knudsen (Borgen), Jakob Oftebro (The Bridge II, Kon-tiki), Søren Malling (The Killing, Borgen), Pilou Asbæk (Borgen) en Lars Mikkelsen (The Killing, Borgen)

Technische specificaties 3 DVD-box
Herkomst: Denemarken, 2014
Speelduur: 8 x 60 min.
Taal: Deens-Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Technische specificaties 2 BD-box
Denemarken, 2014
Speelduur: 8 x 60 min.
Taal: Deens-Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 1080/50i
Audio: DTS-HD Master Audio - 5.1


 

UIT HET ARCHIEF