:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2015
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2015
Bron: Lumière - Datum: 2015-03-04 - Geplaatst door: Werner
THE TALE OF THE PRINCESS KAGUYA

De nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli (Souvenirs De Marnie, When The Wind Rises), geschreven en geregisseerd door Isao Takahata (Grave Of The Fireflies). Oscarnominatie voor beste animatiefilm

Voor deze magische Studio Ghibli animatie grijpt regisseur Isao Takahata terug naar een 10e-eeuws Japans sprookje over een maanmeisje dat op aarde terechtkomt.  Een oude bamboesnijder vindt op een dag een miniatuurmensje in een lichtgevende bamboestok. Hij beslist om het meisje mee te nemen en samen met zijn vrouw op te voeden. Het meisje, Kaguya, groeit al snel uit tot een bijzondere jongedame die begeerd wordt door menig jongeman. Maar, terwijl verschillende minnaars naar haar hand dingen wordt prinses Kaguya met haar onvermijdelijke lot geconfronteerd.

Technische specificaties DVD
Herkomst: Japan, 2014
Speelduur: 132 min.
Taal: Japans of Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Technische specificaties Blu-ray
Herkomst: Japan, 2014
Speelduur: 132 min.
Taal: Japans of Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat 1080/24p 16/9 1.85:1
Audio: DTS-HD Master Audio 5.1

DVD en Blu-ray release op 4 maart


 
LA PROCHAINE FOIS JE VISERAI LE COEUR

Een film van Cédric Anger (L'Avocat), met Guillaume Canet (Jeux D'Enfants, The Beach), Ana Girardot (Simon Werner A Disparu..., Le Beau Monde), Jean-Yves Berteloot (The Da Vinci Code, Die Flucht).

De Franse steracteur Guillaume Canet levert een stevige acteerprestatie in deze opzienbarende psycho-thriller, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Alain Lamare, de “tueur de l’Oise”. In 1978 en 1979 werden de inwoners van het Franse departement van de Oise opgeschrikt door een reeks moorden die angst en terreur zaaide over heel de streek. De maniak in kwestie had het telkens gemunt op jonge vrouwen, geheel willekeurig gekozen. De dader is overal en nergens, ontsnapt met gemak aan de klauwen van de rechercheurs en ontloopt alle wegcontroles. Niet zo vreemd aangezien de moordenaar in realiteit een jonge, timide gendarme is met een smetteloos blazoen en een schijnbaar doodsaai privéleven.

Technische specificaties DVD
Herkomst: Frankrijk, 2014
Speelduur: 111 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
DVD release op 18 maart


 
VIE SAUVAGE

Geregisseerd door Cédric Kahn (Regrets) met onder meer Mathieu Kassovitz (Le Fabuleux Destin D'Amélie Poulain, Munich), Céline Sallette (De Rouille Et D'Os).

Pakkend drama over een vader die zijn kinderen ontvoert om hen te beschermen tegen de moderne consumptiemaatschappij, met een zeer geloofwaardige Mathieu Kassovitz in de hoofdrol. Paco en Nora willen buiten de consumptiemaatschappij leven. Maar wanneer Nora genoeg heeft van hun excentrieke levensstijl én volledige voogdij toegewezen krijgt, neemt Paco een drastische beslissing. Hij slaat alle afspraken in de wind en beslist zijn zonen voortaan zelf op te voeden, in een commune, één met de natuur. Gedurende 11 jaar werden ze gezocht door hun moeder en de politie. Ze beleefden niet allee de angsten en gevaren van het vrije leven maar ook de de hechte vriendschappen en de geneugten ervan.

Technische specificaties DVD
Herkomst: Frankrijk, 2014
Speelduur: 102 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
DVD release op 11 maart

Bonus:
• Interview cast & crew


 
WHITE BIRD IN A BLIZZARD

Een film van Gregg Araki (Kaboom, Mysterious Skin en The Doom Generation). Met Shailene Woodley (The Fault in Our Stars, The Descendants), Eva Green (Casino Royale), Angela Bassett (Malcolm X) en Gabourey Sidibe (Precious)

White Bird In A Blizzard is de nieuwe film van Gregg Araki. In dit drama verdwijnt Eve, de flamboyante moeder van de 17-jarige Kat Connors, op mysterieuze wijze. Door haar talrijke liefdesperikelen lijkt Kat zich echter niet al te veel zorgen te maken om de verdwijning van haar moeder. Geleidelijk aan trekt de mist uit haar liefdesleven weg waardoor de confrontatie met de werkelijkheid dan ook bijzonder onthutsend wordt. Een oplossing ligt niet meteen voor het rapen.

" Welkom terug, Gregg. Het is te lang geleden"  - Focus Knack
"Cultheld Gregg Araki maakt nog altijd films met een onbevangen, adolescente geest"  - NRC Handelsblad

Technische specificaties DVD
Herkomst: VS, 2013
Speelduur: 90 min.
Taal: Engels of Frans
Ondertiteling: Nederlands of Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
DVD release op 17 maart


 

UIT HET ARCHIEF