:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2015
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2015
Bron: Lumière - Datum: 2015-04-13 - Geplaatst door: Werner
TERRE BATTUE

Een tragikomedie van Stéphane Demoustier met Olivier Gourmet (L'Exercice De L'État, Le Fils) en Valeria Bruni Tedeschi (Il Capitale Umano, Munich) over een vader en zijn zoon die beiden koste wat het kost hun dromen nastreven. Jérôme was ooit een getalenteerd voetballer maar de laatste maanden stapelen de nederlagen zich op en wordt hij op zijn 45ste ontslagen. En alsof dat nog niet voldoende is, falen zijn plannen om een winkelketen te openen compleet en laat zijn vrouw hem in de steek. Gelukkig is er nog Ugo, zijn zoon van 11. Ugo is een getalenteerde jonge tennisser, hij overtuigt op alle toernooien waaraan hij deelneemt. Maar de mislukkingen en de vernederingen van zijn vader zijn Ugo ook niet ontgaan. Hij ziet er een drijfveer in en doet er, koste wat het kost, alles aan zijn droom om kampioen te worden in vervulling te zien gaan.

Technische specificaties DVD
Herkomst: Frankrijk, België 2014
Speelduur: 91 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1.
Release op 15 april 2015

Bonus:
• Deleted scenes
• Documentary: Les petits joueurs


 
COMING HOME

Een prachtige liefdestragedie tegen de achtergrond van de Chinese revolutie van Zhang Yimou (Curse Of The Golden Flower, Hero, Raise The Red Lantern), naar een scenario van Jingzhi Zou (The Grandmaster) Met Gong Li (Curse Of The Golden Flower, 2046) en Chen Daoming (Hero). Zhang Yimou vertelt het verhaal van de Chinese dissident Lu Yanshi, een intellectueel die naar een werkkamp wordt gestuurd en zo van zijn gezin wordt gescheiden. Twintig jaar later verloopt de thuiskomst moeizaam als blijkt dat zijn vrouw (Gong Li) aan geheugenverlies lijdt en hem niet langer herkent. Gedreven door liefde probeert hij samen met hun dochter opnieuw een plaatsje in haar leven te verwerven.

Technische specificaties DVD
Herkomst: China, 2014
Speelduur: 109 min
Taal: Mandarijns
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Release op 21 april 2015


 
LOLA RENNT

Dé cult-klassieker van Tom Tykwer (Perfume, Winter Sleepers) die perfect de tijdgeest weergeeft van het Berlijn na de Wende. Een moderne thriller over het toeval en het lot met Franka Potente (The Bourne Identity, Blow) en Moritz Bleibtreu (Das Experiment) in de hoofdrol. Manni, een geldkoerier voor een gangsterbende, raakt een zak met 100.000 Duitse Mark kwijt. Wanhopig belt hij zijn roodharige vriendin Lola en smeekt haar om hulp. Wat volgt zijn drie mogelijke scenario’s waarin Lola twintig minuten de tijd heeft om het verloren geld tevoorschijn te toveren en Manni’s leven te redden. Ze pijnigt haar hersenen tot haar opeens een idee te binnen schiet en ze onuitputtelijk begint te rennen voor zijn leven in een stad nog volledig in puin ligt...

Technische specificaties DVD
Herkomst: Duitsland, 1998
Speelduur: 81 min.
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1.
Release op 28 april 2015


A SWEDISH LOVE STORY

Roy Anderssons (You The Living, Songs Of The Second Floor) filmdebuut A Swedish Love Story is een romantisch drama over de prille liefde tussen twee idealistische tieners. Met de jonge Ann-Sofie Kylin en Rolf Sohlman. Pär en Annika worden voor het eerst verliefd tijdens een idyllische, Zweedse zomer. Gevoed door prille liefde negeren de twee pubers de klassegrenzen en creëren ze hun eigen zorgeloze universum. Hun liefde wordt niet serieus genomen door hun ouders, die gedesillusioneerd in een fantasieloze en eenzame wereld leven. De cynische blik van hun ouders houdt het jonge koppel echter niet tegen om het geluk bij elkaar te zoeken.

Technische specificaties DVD
Herkomst: Zweden, 1970
Speelduur: 115 min.
Taal: Zweed
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Release op 28 april 2015


SONGS FROM THE SECOND FLOOR

Het eerste deel van Roy Anderssons droogkomische trilogie over het mens-zijn, gevolgd door You The Living (2007) en A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence (2015). Songs From The Second Floor is allerminst conventionele cinema. De film rijgt 46 strak gecomponeerde tableaus aan elkaar die de tragiek van het moderne Europese bestaan schetsen. Op de drempel van de eeuwwisseling volgen we, in verschillende momentopnames, de gewone mens die zijn doel lijkt te zijn verloren in een maatschappij met weinig perspectieven. Een van die mensen is Karl, een meubelhandelaar die ten einde raad zijn eigen zaak in vlammen doet opgaan om zo de verzekeringsmaatschappij op te lichten.

Won de Juryprijs in Cannes in 2000.

Technische specificaties DVD
Herkomst: Zweden, 2000
Speelduur: 98 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Release op 28 april 2015UIT HET ARCHIEF