:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: PROBLEMSKI HOTEL
PERSBERICHT: PROBLEMSKI HOTEL
Bron: Lumière - Datum: 2016-04-01 - Geplaatst door: Werner
PROBLEMSKI HOTEL

Problemski Hotel is gebaseerd op het internationaal gelauwerde, gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. De film vertelt het liefdesverhaal tussen Bipul en Lidia. Terwijl Bipul het asielcentrum in hartje Brussel als zijn eindbestemming ziet, wil de jonge Lidia niets liever dan verder trekken naar Londen. Is Bipul bereid zijn toekomstperspectief bij te stellen? Willen we eigenlijk niet allemaal – met of zonder papieren – graag ergens anders zijn?

Manu Riche
Manu Riche verdiende zijn sporen als documentairemaker bij het succesvolle Belgische tv-programma Strip-Tease. Hij maakte ook de Canvas documentaire-reeks Hoge Bomen en Tempo Of A Restless Soul, een portret van Tom Barman. In 2012 maakte hij zijn regiedebuut in het theater met Raymond, waarin Josse De Pauw in de huid kruipt van de legendarische voetbaltrainer Raymond Goethals. Problemski Hotel is zijn eerste fictiefilm.

Dimitri Verhulst
Dimitri Verhulst vergaarde in 2006 bekendheid en lof voor De Helaasheid Der Dingen, enkele jaren later zeer succesvol verfilmd door Felix van Groeningen. Maar Verhulsts eerste doorbraak, zowel in België als internationaal, kwam er in 2003 al met Problemski Hotel. De verfilming van deze roman ligt Verhulst zeer na aan het hart. Hij was dan ook betrokken bij het scenario en schreef de Nederlandstalige dialogen.

Pers:
"Inhoudelijk en vormelijk intelligent mét sociaal bewustzijn." - Focus Knack -
 
Technische specificaties DVD:
Een film van Manu Riche (Tempo Of A Restless Soul, Hoge Bomen).
Met Tarek Halaby (Anne Teresa De Keersmaeker), Gökhan Girginol (KVS), Evgenia Brendes (Toneelgroep Amsterdam), Lydia Indjova en Marijke Pinoy.
Naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst.
Herkomst: Nederland-België
Speelduur: 110 min.
Taal: Engels, Russisch, Arabisch
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: 2.39:1
Audio: Dolby Digital 5.1
DVD-release op 15 april 2016


  


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron