:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
PERSBERICHT: THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
Bron: Fox - Datum: 2018-04-10 - Geplaatst door: Werner
THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

Een vrouw vol vuur en toorn
De Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is vanaf 9 mei verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

Als monumenten steken de drie billboards uit de grond van het saaie en mistige landschap in het kleine stadje Ebbing, Missouri. De billboards zijn vergaan en niet langer bruikbaar, maar daar komt verandering in. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is de nieuwe film van Martin McDonagh die tijdens de Oscars 2018 in twee van de categorieën prijzen won: beste actrice (Frances McDormand) en beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell). De film gaat over geweld, racisme en een standvastige vechtster. Al in de eerste paar minuten rijst de vraag: is dit een komedie of eerder een tragedie? Naar verloop van tijd wordt duidelijk dat dit beide van toepassing is. Maar bovenal is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri een prachtige en meespelende film.

Synopsis
Frances McDormand speelt de hoofdrol Mildred Hayes, een eenvoudige vrouw die stoere dingen kan zeggen met humor en sterkte, zonder een ooglid te slaan. Haar dochter werd verkracht en vreselijk vermoord. Als zeven maanden later nog altijd geen bewijs van de dader is gevonden, huurt Mildred de drie billboards aan de rand van haar stadje Ebbing, brengt de politie in rekening en benoemt zelfs de lokale politiechef Willoughby (Woody Harrelson) bij naam. De acties van de stekelige Mildred veroorzaken spanningen overal in de stad.

Cast
De rol van bullebak Mildred Hayes wordt gespeeld Oscarwinnares Frances McDormand (Fargo). Altijd in een blauwe overall zet ze de politiechef Willoughby, vertolkt door de fantastische Woody Harrelson, erg onder druk. Wat echter verrassend is, vooral met het oog op de vreselijke moord op de achtergrond, is de onderliggende komedie, die vanaf het begin de scènes binnendruppelt. Dat heeft ook heel veel te maken met acteur Sam Rockwell: hij is bekroond met een Oscar voor zijn rol als hulpagent Jason Dixon, een moederskindje die het moeilijk heeft zijn agressiviteit te beheersen.

4K Ultra HD Blu-ray, Blu-ray en DVD
Er staat uren aan bonusmateriaal op de 4K Ultra HD Blu-ray, Blu-ray en DVD. Zo beschikken alle versies over verwijderde scènes, een galerij en de bioscooptrailers. Een heel speciale extra is de met een Oscar bekroonde korte film “six shooter” van regisseur Martin McDonagh.
DVD
Speelduur: 111 minuten
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1 en anderen
Beeldverhouding: 16:9 (2.39:1)
Menu's: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderen

Extra's
• Verwijderde scenes
• Six Shooter: met een Oscar bekroonde korte film van Martin McDonagh
• Galerij
• Bioscooptrailers

Blu-ray
Speelduur: 115 minuten
Audio: Engels 5.1 DTS-HD-MA en anderen, Frans en Italiaans 5.1 Audiodescriptie
Beeldverhouding: 16:9 (2.39:1)
Menu's: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans en Engels voor doven en slechthorenden en anderen

Extra's
• Verwijderde scenes
• Crucify’em: Het maken van three billboards
• Six Shooter: met een Oscar bekroonde korte film van Martin McDonagh
• Galerij
• Bioscooptrailers
Recent nieuws van dezelfde bron