:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: STAR TREK DISCOVERY SEIZOEN 1
PERSBERICHT: STAR TREK DISCOVERY SEIZOEN 1
Bron: Paramount - Datum: 2018-09-04 - Geplaatst door: Werner
STAR TREK: DISCOVERY: SEIZOEN 1

Verschijnt op 21 november 2018
Met ruim twee uur aan exclusieve extra

De Blu-ray- en dvd-boxsets van de geliefde CBS All Access-serie bevatten interviews met cast en crew, behind-the-scenes-materiaal en verwijderde en verlengde scènes

“Een aangrijpend, zeldzaam science fiction-werk" - Vulture.com
“Het is de serie die je altijd al kende, en altijd van hield” - The Daily Beast

Eén van de meest iconische en invloedrijke tv-series ooit keert terug op 21 november, want dan verschijnt het debuutseizoen van Star Trek: Discovery seizoen 1 op Blu-ray en dvd van CBS Home Entertainment en Paramount Home Media Distribution. De Blu-ray- en dvd-boxsets bestaan elk uit vier discs met daarop alle 15 afleveringen van het eerste seizoen van de CBS All Access-serie, samen met een schat aan interessante featurettes en andere speciale extra’s. De speciale features bieden een ongekend inzicht in de totstandkoming van Star Trek: Discovery, met onderwerpen die variëren van VFX, setdesign, het componeren van de muziek tot make-up en speciale protheses. De featurettes zijn:

• Discovering Discovery: The concepts and casting of Star Trek: Discovery - Interviews met producers, schrijvers en acteurs van Star Trek: Discovery over de casting voor het debuutseizoen.
• The Star Trek Theme - Een gesprek met uitvoerend producent Alex Kurtzman en componist Jeff Russo over het  maken van de Discovery-themamuziek en andere muziek voor de serie.
• Creature Comforts - Een blik achter de schermen bij de afdeling voor make-up en speciale protheses van Star Trek: Discovery. Hier werken ze aan bekende Star Trek-rassen als de Klingons, Vulcans en de Andorians, en wekken ze een nieuwe soort tot leven, de Kelpiens.
• Designing Discovery - Een bezoek aan de ontwerpafdeling die wordt geleid door Tamara Deverell. Hier maken ze de planeten, de werelden op die planeet, en de sterrenschepen om er naartoe te reizen.
• Creating Space - Inzicht in hoe het VFX-team, onder leiding van Jason Zimmerman, werkt aan de verwezenlijking van ruimte, planeten en sterrenschepen voor Star Trek: Discovery.
• Prop me up - Een reis door de wereld van Discovery-props, onder leiding van Propmaster Mario Moreira, van de eerste schetsen tot de props op de set.
• Feeding Frenzy - Een fascinerend kijkje bij de on-set foodspecialist die de buitenaardse gerechten bereidt.
• A female touch - Met sterke vrouwelijke producenten en schrijvers achter de schermen en krachtige vrouwelijke personages in beeld, bouwt Discovery voort op het baanbrekende, 'inclusieve’ thema dat voor het eerst in de originele serie naar voren kwam.
• Dress for success - Kostuumontwerper Gersha Phillips en haar team creëerden een spectaculaire reeks kleding, uniformen en pantsers voor alle rassen in het universum.
Star Trek Discovery: The voyage of season one - Een overzicht van de voornaamste avonturen en plotwendingen in het eerste seizoen, verteld door de crew van de Discovery. 

Daarnaast bevatten zowel de Blu-ray- als dvd-boxsets van Star Trek: Discovery season one verwijderde en verlengde scènes.

Over Star Trek: Discovery 
Star Trek: Discovery volgt de reizen van Starfleet tijdens hun missies om nieuwe werelden en  nieuwe levensvormen te ontdekken. Ondertussen leert één Starfleet-officier dat om buitenaardse wezens werkelijk te begrijpen, je eerst jezelf moet zien te begrijpen. De serie bevat een nieuw schip en nieuwe personages, maar bouwt voort op dezelfde ideologie en hoop voor de toekomst die een generatie van dromers en doeners hebben geïnspireerd. In Star Trek: Discovery spelen door Sonequa Martin-Green (“First Officer Michael Burnham”), Jason Isaacs (“Captain Gabriel Lorca”), Doug Jones (“Lt. Commander Saru”), Shazad Latif (“Lt. Ash Tyler”), Mary  Wiseman (“Cadet Sylvia Tilly”), Anthony Rapp (“Lt. Paul Stamets”) samen met gaststerren als James Frain (“Ambassador Sarek"), Rainn Wilson (Harry Mudd) en Michelle Yeoh (Captain Philippa Georgiou).

Seizoen 1 is geproduceerd door CBS Television Studios, in samenwerking met Secret Hideout, Living Dead Guy Productions en Roddenberry Entertainment. Seizoen 2 debuteert begin 2019 op CBS All Access, CBS Network's digitale abonnement voor ‘video on demand’ en livestream-service, en wordt gelijktijdig door CBS Studios International uitgebracht op Netflix in 188 landen en in Canada op Bell Media's Space-kanaal en OTT service CraveTV.

Star Trek: Discovery seizoen 1 Blu-ray en dvd is geclassificeerd in Nederland en is geschikt voor 12 jaar en ouder. Op Blu-ray is de hoofdtaal Engels 5.1 DTS-HD Master Audio, de afleveringen kunnen ook worden afgespeeld in Duits, Frans, Italiaans, Castiliaans en Japans 5.1 (Dolby Digital). Inclusief ondertitels in Engels SDH, Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Castiliaans, Japans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Braziliaans Portugees en Klingon. Op dvd is de hoofdtaal Engels 5.1, de afleveringen kunnen ook in het Frans Stereo worden afgespeeld. Inclusief ondertitels in Engels SDH, Nederlands, Frans en Klingon.

Over CBS Home Entertainment
CBS Home Entertainment beheert de wereldwijde dvd- en Blu-ray-activiteiten voor de CBS Corporation. Dit geldt voor alle contentlijnen, waaronder actuele hits en klassieke series uit de uitgebreide CBS-bibliotheek, en nieuwe releases van Showtime Video. CBS Home Entertainment-producten worden uitgegeven onder de labels CBS DVD en CBS Blu-ray.

Over Paramount Home Media Distribution
Paramount Home Media Distribution (PHMD) is onderdeel van Paramount Pictures Corporation (PPC), een wereldwijde producent en distributeur van gefilmd entertainment. PPC is een onder deel van Viacom (NASDAQ: VIAB, VIA), een toonaangevend contentbedrijf met prominente en geliefde merken op het gebied van film, televisie en digitaal entertainment. De PHMD-afdeling overziet wereldwijd PPC's activiteiten voor distributie van  thuisentertainment, digitale producten en televisie. De afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en distributie van home entertainment-content namens Paramount Pictures, Paramount Animation, Paramount Vantage, Paramount Classics, Insurge Pictures, MTV, Nickelodeon, Comedy Central en CBS, naast van toepassing zijn de licenties en servicing van bepaalde DreamWorks Animation-titels. Daar naast beheert PHMD de wereldwijde licentieverlening voor studiocontent en distributie via wereldwijde digitale distributieplatform en en televisie-distributieplatformen, waaronder online, mobiele en draagbare  apparaten en opkomende technologieën.

Star Trek: Discovery seizoen 1  Blu-ray
Lanceringsdatum: 21 november 2018
Catalogus#: 5053083168285
Nederlandse classificatie: 12 jaar en ouder, geweld, angst en grof taalgebruik

Star Trek: Discovery seizoen 1 dvd
Lanceringsdatum: 21 november 2018
Catalogus#: 5053083168278
Nederlandse classificatie: 12 jaar en ouder, geweld, angst en grof taalgebruik