:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #39
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #39
Bron: DVD Info - Datum: 2020-11-02 - Geplaatst door: Didier
FilmFest Gent was één van de weinige filmfestivals die dit jaar nog kon doorgaan, en ook de reden waarom Cineweetjes voor één week de wachtkamer werd in gestopt maar hier zijn we weer met een wekelijkse portie filmnieuws. Het belangrijkste kent u ondertussen wel: de sluiting van de bioscopen, maar laten we het maar over leukere dingen hebben. Scarlett Johansson gaat na Under The Skin, Ghost In The Shell en Her opnieuw in een een scifithriller spelen: dit keer wordt het Bride van Sebastián Lelio die een Oscar won met Una Mujer Fantástica. De film is een soort van moderne variant op Bride Of Frankenstein.



Wanneer we News Of The World zullen zien te krijgen is maar de vraag, wel één waar we naar uitkijken want in deze film werkt Paul Greengrass na Captain Phillips opnieuw samen met Tom Hanks. De film is gebaseerd op een boek van Paulette Jiles en speelt zich vijf jaar na het einde van de Amerikaanse burgeroorlog af. Het nieuws van toen werd verkondigd door een soort van een bellenman, en dat is de rol van Captain Jefferson Kyle Kidd krijgt en die tijdens zijn missie een 10-jarige meisje Johanna (Helena Zengel) naar haar familie wil brengen.



De nieuwe Captain America is bekend. Het was weliswaar niet de bedoeling dat we dat nu al zouden weten (zeggen ze toch), maar via een gelekte foto uit de Falcon And The Winter Soldier-franchise is te zien hoe in de Disney+ Marvel-serie acteur Wyatt Russell voortaan de wereld als Captain America zal verdedigen.



Rond de periode van nieuwjaar brengt Indicator weer een paar niet te missen blu-ray's uit: Light Sleeper van Paul Schrader, Geronimo: An American Legend van Walter Hill en twee klassiekers met Charles Bronson (The Valachi Papers en The Valdez Horses). Bij Arrow mag je je verwachten aan de Spaanse horrorfilm [Rec], JSA - Joint Security Area van Park Chan-wook, twee box-sets van het schildpadachtig monster Gamera, Richard Kelly's Southland Tales en de 4K UHD-restauratie van de originele Oldboy.



Het kon niet uitblijven, en dus komt er een vervolg op The Meg met Jason Statham. De regie zou in handen zijn van Ben Wheatley die ook de sequel op Tomb Raider met Alicia Vikander zal doen. Ook Statham doet weer mee, of wat dacht je, en de acteur wil het deze keer iets meer bloederiger.



HBO wil een remake van Ingmar Bergmans Scenes From A Marriage en dat zou met Oscar Isaac en Jessica Chastain zijn en dat zijn toevallig, maar waar, dezelfde protagonisten van de indiehit A Most Violent Year.



Het aantal horrortips voor Halloween is amper bij te houden, en ook Quentin Tarantino heeft er eentje voor je: de compleet obscure Peopletoys aka Devil Times Five uit 1974 met popzanger Leif Garrett die toen zeer populair bij de meisjes was. De film gaat over een groep kinderen uit een psychiatrische instelling die na een busongeluk in de bergen plotseling mensen beginnen te vermoorden. Geen nood als je hem niet in huis hebt, want hij staat te blinken op YouTube. Volgens zijn maatje Eli Roth is de slasher-film Mil Gritos Tiene La Noche aka Pieces van de Spaanse regisseur Juan Piquer Simón uit 1982 dan weer de Halloween-tip.



Er zou ook een derde deel komen op Creed en de geruchten gaan sterk dat Michael B. Jordan de film zal regisseren, en uiteraard ook opnieuw de hoofdrol zal vertolken. Het is nog niet duidelijk of Sylvester Stallone en Tessa Thompson weer zullen meedoen.



Mahershala Ali die we de afgelopen jaren hebben leren kennen van Moonlight en Green Book gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe Blade-film, en dat idee komt van Ali zelf. De acteur zou zeer gecharmeerd zijn door het Marvel-personage omdat de vampierenjager een duister tintje heeft en naar eigen zeggen is Mahershala Ali ook een grote fan van Wesley Snipes die de hoofdrol speelde in de Blade-trilogie.



De top drie van de Amerikaanse box office wordt deze week aangevoerd door Honest ThiefThe War With Grandpa en Tenet. Maar dat is maar hoe je het bekijkt want het gaat om dezelfde top 3 van vorige week en de films brachten veel minder op dan in het weekend ervoor. Disney bracht Hocus PocusThe Nightmare Before Christmas en Monsters Inc. opnieuw uit, terwijl hun kersverse horrorfilm The Empty Man geflopt is.



UK Criterion brengt in januari drie nieuwe titels uit: Investigation Of A Citizen Under Suspicion van Elio Petri, Volker Schlöndorff's meesterwerk The Tin Drum en de Bob Dylan-tourfilm Rolling Thunder Revue van Martin Scorsese.



Na het afgrijselijke en ronduit debiele Hubie Halloween zal Adam Sandler het in zijn nieuwste net als in Uncut Gems iets serieuzer doen, en wel met het drama The Spaceman Of Bohemia dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Jaroslav Kalfar. De sciencefiction-film over een astronaut die mysterieus stof moet verzamelen en wordt geregisseerd door Chernobyl–regisseur Johan Renck en zal te zien zijn op Netflix.



Hocus Pocus was één van de films die Disney opnieuw in de Amerikaanse bioscopen lanceerde, en dat krijgt een positief staartje. Disney+ bevestigde de geruchten dat er een sequel komt, en wel met Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy.



Voor wie er interesse in heeft, in North Carolina zijn de opnames begonnen van Scream 5 en via het vrijgeven van setfoto's merkte men op dat Courteney Cox opnieuw te zien zal zijn als journalist Gale Weathers.



Dat het gekke tijden zijn moeten we je niet verklappen. De bioscopen zijn dicht en de studio's zitten met de handen in het haar. En kijk, Metro-Goldwyn-Mayer heeft zowel met Netflix als Apple TV+ onderhandeld om de Bond-film No Time To Die voor hun streamingsdienst te verkopen. Tot nu toe gaat het niet door omdat MGM 600 miljoen dollar voor de film vroeg. Er is ondertussen sprake van nog meer uitstel in de bioscopen!



Over nieuwe films in de Europese bioscopen moeten we het sowieso niet hebben, want die zijn bijna allen gesloten. Ook in Amerika is het huilen met de pet op. Een van de weinige nieuwe titels die er in première ging was de nieuwe filmversie van Stephen Kings Children Of The Corn van Kurt Wimmer.



Of het een goed idee is weten we niet meteen, herinner u de female Ghostbusters, maar volgens Black Panther-actrice Letitia Wright zijn er plannen in omloop om een vrouwelijke Avengers-film de wereld in te sturen.



Sean Connery is niet meer. De Schotse acteur werd wereldberoemd als de allereerste James Bond. Sean speelde in zeven Bond-films, maar was in tal van andere films te zien waaronder The Name Of The Rose en in The Untouchables waar hij een Oscar voor kreeg. In 2000 werd hij geridderd door de Queen en mocht hij voortaan aangesproken worden met "sir". Zijn laatste film werd The League Of Extraordinary Gentlemen. Naar verluidt zou Sean Connery al een tijdje de ziekte van alzheimer hebben.



In principe zou het filmfestival van Cannes in mei 2021 moeten doorgaan, maar men houdt nu al rekening met een noodscenario. Artistiek directeur Thierry Frémaux maakte bekend dat het festival naar drie andere periodes kan uitwijken: de eerste helft van juli, de tweede helft van juli of de tweede helft van augustus. Wij houden het voor deze week bekeken, tot de volgende aflevering!




Recent nieuws van dezelfde bron