:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2021
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2021
Bron: Lumière - Datum: 2021-10-06 - Geplaatst door: Werner
The Sommerdahl Murders seizoen 2 (8 afl.) is een atypische, zomerse Scandinavische crimi. Hoofdinspecteur Dan Sommerdahl onderzoekt moord in de pittoreske Deense badplaats Helsingør met zijn beste vriend, rechercheur Flemming Torp, en zijn vrouw Marianne, een patholoog.

Twin. Dubbelgangerproblemen zorgen voor een heerlijk, sappig drama in deze typische Noorse zwarte komedie met o.a. Kristofer Hivju (Tormund uit Game Of Thrones) in een geweldige dubbelrol.

Gösta, een hilarische en schrijnende Zweedse comedyserie van Lukas Moodysson. De jonge kinderpsycholoog Gösta staat voor iedereen klaar, maar de grootste zorgenkindjes blijken zich in zijn eigen omgeving op te houden.

Outlier is een Noorse psychologische thrillerreeks waarin de jonge vrouwelijke profiler Maja Angell een moord probeert op te lossen in de Sami-gemeenschap.

Hierro seizoen 2 bestaat uit 6 afleveringen. De Spaanse whodunit met Candela Peña (Todo Sobre Mi Madre), Darío Grandinetti (Hable Con Ella, Relatos Salvajes) en nu ook Matias Varela (Narcos, Arne Dahl) is verfijnder dan seizoen 1, heeft een aangrijpender verhaal en nog beter afgestelde spanningsboog.


THE SOMMERDAHL MURDERS SEIZOEN 2

The Sommerdahl Murders S2 (8 afl.) is een atypisch Scandinavische crimi die eens niet somber aanvoelt, wel bijna net zo zomers als CSI Miami. Hoofdinspecteur Dan Sommerdahl onderzoekt moord in de pittoreske Deense badplaats Helsingør met zijn beste vriend, rechercheur Flemming Torp, en zijn vrouw Marianne, een patholoog. Dan's jarenlange toewijding voor het werk heeft zijn huwelijk ontwricht en nu Marianne wil scheiden, ontdekt Dan dat zijn liefdesrivaal niemand minder is dan zijn beste vriend. Toch moeten ze nog steeds samenwerken om misdaden op te lossen. Dan en Flemming krijgen te maken met 4 nieuwe moordzaken. Tot de slachtoffers behoren een wereldberoemde gitarist, een lerares, een keukenmeid en een verlamde patiënt van een verzorgingstehuis.

Releasedatum dvd: 29 oktober 2021


TWIN

Dubbelgangerproblemen zorgen voor een heerlijk, sappig drama in deze typische Noorse zwarte komedie met o.a. Kristofer Hivju (Tormund uit Game Of Thrones) in een geweldige dubbelrol. Erik en Adam zijn identieke tweelingbroers die een heel ander leven leiden. Erik is een arme, zwervende surfer, Adam een succesvolle familie- en zakenman. Wanneer Erik voor het eerst in 15 jaar zijn broer opzoekt, ontstaat er een ruzie met Eriks vrouw die hem per ongeluk vermoordt. Om een arrestatie te voorkomen en om de familie van zijn broer te redden, neemt Erik de identiteit van Adam over. Eriks grootste uitdaging is nu zich voor te doen als iemand die hij eigenlijk niet is.

Releasedatum dvd: 23 november 2021


GÖSTA

Gösta is een hilarische en tegelijk schrijnende komedie over de Zweedse goedzak Gösta, gespeeld door Vilhelm Blomgren (Midsommar), geregisseerd en geschreven door Lukas Moodysson. In dit merkwaardige rariteitenkabinet is de 28-jarige Gösta de stabiele factor. Vers afgestudeerd als kinderpsycholoog neemt hij een invalbaantje aan in een klein Zweeds plattelandsstadje. Ondanks zijn onorthodoxe werkwijze is het contact met zijn cliënten goed, aan het thuisfront daarentegen verlopen de zaken beduidend minder soepel. Hij moet koken voor zijn depressieve Syrische huisgenoot Hussein, zijn vriendin Melissa eist voortdurend zijn aandacht op en tot overmaat van ramp staat zijn manische vader Tomas plots voor de deur. Gösta probeert altijd voor iedereen klaar te staan, al is dat niet altijd even makkelijk.

Releasedatum dvd: 23 november 2021


OUTLIER

Outlier is een misdaadthriller die zich afspeelt in de Arctische wildernis te midden van de Sami gemeenschap. De 8-delige serie is van de hand van de bekroonde romanschrijver, toneelschrijver en rockmuzikant Arne Berggren en schrijfster en producer Kristine Berg. Midden in de nacht, ver in het noorden van Noorwegen bij Finnmarksvidda, is de Samische tiener Elle Jannok op weg naar huis van een feestje, als ze een mobiele telefoon vindt die overgaat. De telefoon is van een vermist meisje, Sofie. Een paar dagen later ontdekt de plaatselijke politie het lichaam van Sofie in een caravan, drie uur ten zuiden van Finnmark. In Londen doet Maja Angell, PhD-studente in criminologie, onderzoek naar seriemoordenaars als ze hoort over de moordzaak in haar geboortedistrict. Ze slaat alle adviezen in de wind, verlaat de universiteit en reist naar het noorden met een boodschap voor de plaatselijke politie. Maar niemand luister naar haar theorieën. Als Maja graaft in haar jeugdherinneringen, beseft ze dat de moordenaar dichterbij is dan ze ooit had durven denken.

Releasedatum dvd: 29 oktober 2021


HIERRO SEIZOEN 2

Enkele maanden zijn verstreken sinds een reeks moorden El Hierro opschrikte. Rechter Candela Montes went stilaan aan het kleine eiland en haar hechte, gesloten gemeenschap. Ze is vastbesloten om de drugszaak met zakenman Díaz op te lossen. Uit angst voor represailles weigert Díaz echter samen te werken. Toch stuurt iemand een huurmoordenaar om Díaz te vermoorden. Wie wil hem vermoorden? En waarom? Ondertussen speelt een andere rechtszaak die Candela nauw aan het hart ligt en haar terugbrengt naar haar persoonlijke drama. Gaspar en Lucía gaan uiteen zonder een overeenkomst over de voogdij van hun twee dochters Ágata en Dácil. De confrontatie tussen de ouders en het gerecht verdeelt het hele eiland. Dan gooit een onverwachte moord en verdwijning roet in het eten. De zaak wordt bemoeilijkt en in verband gebracht met de drugszaak Díaz.

Releasedatum dvd: 29 oktober 2021