:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #95
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #95
Bron: DVD Info - Datum: 2022-03-22 - Geplaatst door: Didier
Welkom voor een nieuwe Cineweetjes.We beginnen met zeer jammerlijk nieuws. William Hurt is op 71-jarige leeftijd overleden. De acteur maakte zijn debuut in Ken Russells Altered States in 1980. Daarna schitterde hij in Body Heat, Children Of A Lesser God, Broadcast News en Kiss Of The Spider Woman waar hij een Oscar voor kreeg. Recent was hij in het Marvel Cinematic Universe te zien als generaal Thaddeus Ross.



Bij de Ensors werd Dealer de absolute winnaar in de categorie Film. Deze film van Jeroen Perceval won negen awards waarvan die voor de Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario en Beste D.O.P. Cool Abdoul kreeg met Nabil Mallat de Ensor voor Beste Acteerprestatie in een Hoofdrol.



Ryan Reynolds heeft bekend gemaakt dat hij met regisseur Shawn Levy gaat samenwerken voor de derde Deadpool-film. Het wordt de eerste Deadpool-film sinds Disney’s Fox-overname en iedereen is benieuwd of de film daarmee ook kindvriendelijker zal worden.



The Batman staat voor de tweede week bovenaan de Amerikaanse box office-lijst. In de top vijf verandert er deze week niks met nog steeds noteringen voor Uncharted, Dog, Spider-Man: No Way Home en Death On The Nile.



In England zijn de BAFTA’s aka de Britse Oscars uitgereikt. Zoals verwacht werd The Power Of The Dog de grote winnaar, maar ook Belfast en Drive My Car gingen met prijzen naar huis.



Benedict Cumberbatch laat er in een interview geen twijfel over bestaan, en liet vastberaden horen dat Doctor Strange In The Multiverse een bom zal worden die Spider-Man: No Way Home zal overtreffen. De film wordt in begin mei in de zalen verwacht.



Laten we afsluiten met goed nieuws. Elvis van Baz Luhrmann gaat in wereldpremière op het festival van Cannes, net zoals Top Gun: Maverick. Cannes opent op 17 mei, en Top Gun: Maverick komt in mei ook uit in de andere bioscopen. Ook Three Thousand Years Of Longing, de eerste film van George Miller na Mad Max: Fury Road, gaat er in wereldpremière. Miller omschrijft de film als een ‘anti-Mad Max’ en in de hoofdrollen zien we Idris Elba en Tilda Swinton.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron