:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #109
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #109
Bron: DVD Info - Datum: 2022-06-27 - Geplaatst door: Didier
Deze week namen we afscheid van het Franse filmicoon Jean-Louis Trintignant, die op 91-jarige leeftijd overleed. Trintignant raakte voor het eerst bekend in 1956 met Et Dieu... Créa La Femme met Brigitte Bardot, maar de echte grote doorbraak kwam er in 1966 met Un Homme Et Une Femme van Claude Lelouch. Trintignant speelde in meer dan 160 films en theaterstukken waaronder Michael Hanekes Amour uit 2012. De Franse president Emmanuel Macron noemde de acteur een "formidabel artistiek talent" die "onze levens een beetje begeleidde langs de Franse cinema". Trintignant trouwde eerst met de actrice Stephane Audran, daarna met de regisseur Nadine Marquand. Een van zijn dochters, Marie werd in 2003 vermoord door de rockster Bertrand Cantat van Noir Désir.



Het is officieel. Top Gun: Maverick is financieel bekeken de meest succesvolle film ooit voor Tom Cruise. Terwijl we dit schrijven staat de wereldopbrengst op 806,3 miljoen dollar. Tweede in het rijtje van de Tom Cruise-hits is Mission: Impossible - Fallout dat 791 miljoen dollar opbracht. Insiders gaan ervan uit dat Top Gun: Maverick best wel eens de kaap van één miljard zou kunnen halen.



Niet alleen Ryan Gosling scoorde op Instagram als Ken, maar het was ook een beetje de week voor Ana de Armas die in de trailer van Blonde te zien was, de biopic van Marilyn Monroe die in 1962 op 36-jarige leeftijd overleed. De film van Andrew Dominik die eerder al The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford en Killing Them Softly draaide, maakte hiermee de eerste Netflix-film die een 18+-rating kreeg. Vanaf 23 september is Blonde te zien op Netflix.



De basketbalfilm Hustle op Netflix is in zijn eerste week met 84,58 miljoen uren de best bekeken film wat dubbel zoveel is als de tweede op de lijst. Met deze cijfers is Adam Sandler ook de meest populaire acteur op Netflix.



Goede recensies zijn ook maar wat ze zijn, zo is de pers wel lovend over de nieuwe serie Ms. Marvel van Marvel Studios voor Disney+, maar bij de abonnees leverde het de slechtste kijkcijfers van een MCU-serie tot nu toe op.



Als het van Al Pacino afhangt, dan moet er een vervolg komen op Heat, de legendarische actiefilm van Michael Mann waarin Robert de Niro voor het eerst in een scène speelde met Pacino. De acteur denkt dat prequel zou werken en voor zijn personage heeft hij Timothée Chalamet op het oog. Mann is wel bezig met een tweede Heat, maar dan wel als roman.



Op het Sidney Film Festival is Close van de Vlaamse Lukas Dhont met de hoofdprijs naar huis gegaan. In Cannes won de film ook al de Grand Prix. De internationale jury in Sidney bestond onder meer uit de Australische acteur David Wenham, de Australische regisseur Jennifer Peedom en de Turkse Gouden Beer-winnaar Semih Kaplanoglu.



Jurassic World: Dominion zorgt voor de verrassing want die staat nog steeds op de eerste plaats van de Amerikaanse box-office. Dat is een opdoffer voor Lightyear, de Toy Story-spinoff van Pixar, die 51 miljoen dollar opbracht, maar wel zo’n 200 miljoen dollar heeft gekost. Top Gun: Maverick blijft het nog altijd uitstekend doen en staat op de derde plaats.



In het Italiaanse Ostuni is tijdens een filmevent waar enkele masterclasses worden geven Crash-Oscarwinnaar Paul Haggis gearresteerd omdat hij een jonge vrouw twee dagen lang verplicht zou hebben om seks met hem te hebben.



Ezra Miller die meermaals met de politie in aanraking kwam nadat hij zich misdragen kent stilaan zijn verdict. Warner beweert dat ze geprobeerd hebben om hulp te zoeken voor de acteur, maar dat dit een maat voor niets werd. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Miller afgevoerd als The Flash en is Warner zelfs van plan om de film op HBO Max te gooien zodat het schandaal kan afgerond worden.



Rowan Atkinson heeft het gehad met de cancelcultuur. De Britse acteur vindt dat je over alles mag grappen maken , ook als is dit soms beledigend. Rowan Atkinson: "Beledigen hoort er nu eenmaal bij. Dat hoort bij je baan als komiek. Elke grap heeft een slachtoffer. Dat is de hele definitie van een grap; het belachelijk maken van een ding, een idee of een persoon. In mijn ogen zouden we in de ideale wereld overal grappen over mogen maken".



David Oyelowo gaat de bokser Sugar Ray Robinson vertolken in Sweet Thunder, een film die hij zelf zal produceren en het script voor zal schrijven. Oyelowo zou er al meer dan 10 jaar aan werken. Robinson wordt beschouwd als één van de beste boksers aller tijden.



Léa Seydoux is toegevoegd aan de cast van Dune: Part Two en zal de rol spelen van Lady Margot Fenring die lid is van de Bene Gesserit en die de vrouw van graaf Hasimir Fenring is. Denis Villeneuve start binnenkort met de opnames en de film zal normaal vanaf 30 oktober 2023 in de bioscoopzalen te zien zijn.



Binnenkort (normaal 8 juli) komt Both Sides Of The Blade in de bioscoop, de nieuwe film van Claire Denis die hiervoor de prijs Beste Regisseur op de 72e editie van de Berlinale kreeg. In de hoofdrol zien we Juliette Binoche als Sara die na jaren haar ex François (Grégoire Colin) opnieuw tegenkomt. Er hangt opnieuw romantiek in de lucht, maar Sara is ondertussen getrouwd met Jean (Vincent Lindon). Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron