:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2022
PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2022
Bron: Lumière - Datum: 2022-07-08 - Geplaatst door: Werner
NOWHERE

Ex-truckchauffeur André (55) vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten. Net als in Offline en Le Ciel Flamand schetst Peter Monsaert ook in zijn nieuwste film een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots. Fantastisch vertolkt door een ongeziene Koen De Bouw, in zijn meest kwetsbare rol ooit, en de jonge talentvolle Noa Tambwe Kabati.

Speelduur: 106 min
Taal: Nederlands
Leeftijd: 12+
Releasedatum dvd (alleen in België): 12 juli 2022


LE SOMMET DES DIEUX

Waren George Mallory en Andrew Irvine in 1924 de eersten die de top van de Everest bereikten? Alleen de Kodak waarmee zij zichzelf op het dak van de wereld fotografeerden, kan de waarheid onthullen. Zeventig jaar later herkent de jonge Japanse reporter Fukamachi het apparaat in de handen van Habu Jôji, een klimmer die al jarenlang verdwenen gewaand werd. Een spannend avontuur in het adembenemende landschap van de Himalaya, geïnspireerd op ware feiten. Een bewerking van de succesvolle manga van Jiro Taniguchi en Baku Yumemakura.

Speelduur: 90 min
Taal: Frans
Leeftijd: 9+
Releasedatum dvd (alleen in België): 12 juli 2022


LYCKOVIKEN SEIZOEN 4

Ook in seizoen 4 van deze luchtige Zweedse crimesoap is auteur Camilla Läckberg niet zuinig met liefdesperikelen, intriges en geheimen. Verdwijningen, ontrouw en politieonderzoeken, alles komt aan bod. Te midden van duistere geheimen die het licht niet mogen zien proberen de inwoners van de kleine gemeenschap van Hammarvik het hoofd boven water te houden.

Speelduur: 8 afleveringen van 45 minuten
Taal: Zweeds
Leeftijd: 9+
Releasedatum dvd: 2 augustus


AGENT HAMILTON SEIZOEN 2

Spionagethriller gebaseerd op de Carl Hamilton-boekenreeks van de Zweedse schrijver en journalist Jan Guillou over de fictieve Zweedse geheimagent Carl Hamilton. Sinds de laatste keer we Hamilton (Jakob Oftebro) hebben ontmoet, is hij verliefd geworden op Lykke (Félice Jankell). In dit seizoen, dat uit vier verschillende verhalen bestaat, gaat Hamilton op geheime missie in onder meer Frankrijk, België en Polen. De combinatie van zijn leven als geheim agent met een liefdesleven stelt Hamilton voor dilemma’s terwijl hij de wereld probeert te redden …

Speelduur: 10 afleveringen van 45 minuten
Taal: Zweeds, Engels
Leeftijd: 16+
Releasedatum dvd: 2 augustus


GROND

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ismael - Smile voor de vrienden - het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: "Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…". Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora. In een regie van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans. Bekroond met meerdere Ensors.

Speelduur: 8 afleveringen van 45 minuten
Taal: Nederlands, Frans, Arabisch
Leeftijd: 12+
Releasedatum dvd (alleen in België) : 8 juli 2022Recent nieuws van dezelfde bron