:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE OMEN BOXSET
PERSBERICHT: THE OMEN BOXSET
Bron: Fox - Datum: 2001-06-05 - Geplaatst door: Serge
DE MEEST BESPROKEN HORRORFILMS VAN DE AFGELOPEN EEUW

Vijfentwintig jaar geleden, op 6/6/1976, kwam de horrorfilm The Omen uit in de bioscoop. De film is gebaseerd op The Book of Revelations dat de geboorte van een antichrist voorspelt. De controversie in het verhaal en de release datum van de film (6/6/6, teken van de antichrist) creëerden een grote hype, waardoor de film een onverwacht bioscoopsucces werd. Het grote succes zorgde tot twee keer toe voor een vervolg; Damien: Omen II en The Final Conflict: Omen 3. Vijfentwintig jaar na release van The Omen, brengt 20th Century Fox H.E. op 6 juni The Omen Trilogy uit op DVD en VHS Box.

Wie het verhaal achter de film The Omen kent (Curse or Coincidence) wil de trilogie niet in de collectie laten ontbreken. Het is een wonder dat deze film ooit tot stand is gekomen. Afgezien van het genre - de films passen perfect thuis in het rijtje van The Exorcist en I Still Know - bevat zowel de VHS als de DVD diverse extra's die gegarandeerd de rillingen over het lijf doen lopen. Naast de vele extra's maakt de exclusieve verpakking de box een must-have voor de liefhebber.

Een jongetje van zes
In The Omen is de hoofdrolspeler een jongetje van nog geen zes jaar oud. Deze rol wordt gespeeld door Harvey Stephens. Hij werd het gezicht dat miljoenen horror fans de stuipen op het lijf joeg. Na deze film heeft de zesjarige jongen het acteren de rug toegekeerd. Momenteel is Harvey Stephens gelukkig als makelaar in Londen. Dat Harvey als zesjarig jongetje tegenspeler was van de grote acteurs uit die tijd maakte op dat moment geen indruk. 'Het waren voor mij doodgewone mensen. Ze werden soms helemaal gek van mij.' Net zoals de cast is de muziek in The Omen indrukwekkend. Voor de muziek kreeg de film een Oscar toegewezen. Overige prijzen bleven uit maar het succes nam toe. Na The Omen kreeg het verhaal tot twee keer toe een vervolg. Bij elke productie leek er op de films een vloek te rusten. Wederom vonden er de meest merkwaardige gebeurtenissen plaats. Was het een vloek of louter toeval?

Curse Or Coincidence?
In 1975 werd het script van The Omen goedgekeurd en maakte de studio zich gereed voor de opnames. Vanaf dat moment leek de film te zijn vervloekt en gebeurden de meest vreemde dingen.

Zes feiten op een rij:
1. Tijdens een locatie check in Rome werd de stad onbereikbaar door een onverwachte storm
2. De hoofdrolspeler uit de eerste Omen film, Gregory Peck, en screenwriter Richard Seltzer, waren beiden onderweg naar Londen in twee verschillende vliegtuigen. Beide vliegtuigen werden door bliksem geraakt
3. Tijdens de eerste opnamedag kreeg het team te maken met twee auto-ongelukken
4. Na locatie opnames in Israël werd een privé-jet ingehuurd om het team terug te vliegen naar de V.S. De vlucht werd op het laatste moment afgeblazen en het privé-vliegtuig werd ingehuurd door Japanse zakenmannen. Het privé-vliegtuig is tijdens de vlucht neergestort.
5. Tijdens een opname in een safari park heeft een leeuw het hoofd van een aanwezige verbrijzeld
6. Kort na de afronding van de opnames kreeg John (special effects) en zijn assistente een auto-ongeluk in Nederland. Toen John bijkwam en uit het raam keek zag hij naast de auto een bord met Ommen.

Specificaties:
Beeld: 1:85.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1976
Leeftijd: 16
Speelduur: 311 min.

Extra's:
The Omen Special Edition
• Audio commentaar van regisseur Richard Donner
• Documentaire 666:The Omen Revealed
• Featurette Curse or Coincidence
• Bioscooptrailer
• Interviews met componist Jerry Goldsmith
The Omen II Damien
• Audio commentaar van producent Harvey Berhard
• Bioscooptrailers van de 3 films
The Omen III The Final Conflict
• Audio commentaar van regisseur Graham Baker
• Bioscooptrailers van de 3 films

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron