:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STIGMATA
PERSBERICHT: STIGMATA
Bron: Fox - Datum: 2001-04-13 - Geplaatst door: Serge
BOVENNATUURLIJKE KRACHTEN IN STIGMATA

Vanaf 9 mei te koop op DVD (re-release)

Een van de betekenissen van het woord Stigma is wondteken van Christus. Er zijn verschillende gevallen van stigma over de hele wereld bekend. De oorzaak blijft na veel onderzoek nog altijd onbekend. Om dit fenomeen heen hangt een bovennatuurlijke en duistere lading die in de film Stigmata meeslepend en intrigerend wordt gepresenteerd. In deze film neemt het leven van een jonge, moderne vrouw een dramatische wending wanneer zich plotseling allerlei angstaanjagende en onverklaarbare gebeurtenissen voordoen. Nadat de jonge kapster Frankie Paige wordt overmand door een serie paranormale aanvallen, begint haar lichaam hevige bloedingen te vertonen aan haar hoofd, handen en voeten. Met verbijstering raakt ze ervan doordrongen dat zij de 'Stigmata' vertoont: de levende verwondingen van de gekruisigde Christus. Wanneer Frankie steeds meer dreigt af te glijden naar een duistere en bovennatuurlijke wereld, schiet priester Andrew Kiernan haar te hulp. Patricia Arquette (True Romance) en Gabriel Byrne (End of Days) zijn het middelpunt van dit spannende en bloedstollende relaas over een fenomeen dat de gemoederen door de eeuwen heen heeft beroerd. Vanaf 9 mei nieuw te koop op VHS en DVD.

Frankie versus Franciscus
'Stigmata' is zowel een huiveringwekkende als intrigerende film. Het is niet toevallig dat de hoofdpersoon Frankie heet. Het is een subtiele verwijzing naar de Franciscus van Assisi, die de Orde van de Franciscaanse monniken stichtte. Deze heilige is het eerste bekende slachtoffer van de stigmata: in 1205 vertoonde zijn lichaam op vijf plaatsen bloedingen. Naar verluidt hebben zich sinds die tijd honderden gevallen voorgedaan van mensen die de stigmata vertoonden. Regisseur Rupert Wainwright (Blank Cheque) heeft dit mysterieuze fenomeen als uitgangspunt gekozen van een film waarin de toeschouwer wordt meegesleept door ijzersterke acteerprestaties, krachtige visuele effecten en indringende muziek.

In Amerika bracht deze film heel wat teweeg. Er werd een internet-site gebouwd met waargebeurde stigma-voorvallen en de manier waarop de katholieke kerk deze gevallen behandelt. En alhoewel de kerk niet echt wordt aangevallen in Stigmata, moest de film op aandringen van de Heilige Stoel worden gecensureerd.

Beste Horrorfilm
De keiharde muziek van BilIy Corgan van de Smashing Pumpkins en Elia Cmiral maken van 'Stigmata' - in de traditie van de recente succesfilms The Sixth Sense en The Omen - een buitengewoon krachtige en dynamische filmervaring. 'Stigmata' werd dan ook door de Academy of Science Fiction, Horror and Fantasy Films genomineerd voor De Beste Horrorfilm.

Releasedatum: 9 mei 2001

Specificaties:
Beeld: 2:35.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 98 min.

Extra's:
• de originele trailer van Stigmata
• een toelichting van regisseur Rupert Wainwright
• de muziekvideo ldentify van Nathalie lmbruglia
• een alternatief einde
• verwijderde sc่nes
• een documentaire 'Divine Rites; The Story Of Stigmata' over het verschijnsel Stigmata


Recent nieuws van dezelfde bron