:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> RELEASEBERICHT: DE GROOTSTE MUSICALS ALLER TIJDEN
RELEASEBERICHT: DE GROOTSTE MUSICALS ALLER TIJDEN
Bron: Fox - Datum: 2001-03-26 - Geplaatst door: Serge
Emoties kunnen weer openlijk getoond worden: haal jeugdherinneringen op bij de familie Von Trapp in The Sound of Music of pink een traantje weg bij de liefdesverklaring aan Maria in West Side Story. Wie herinnert zich niet een fragment uit deze grootste musical ooit? En wie kan er nu niet mee neuriën met 'Do-re-mi', 'Edelweiss' of 'America'? Met het oog op moederdag brengt 20th Century Fox Home Entertainment de musicals The Sound of Music, West Side Story, The King and I en Fiddler on the Roof uit op DVD. Elke DVD is voorzien van bijzondere extra's zoals sing-a-long-liedjes, biografieën van cast en flimploeg of bioscooptrailers. De Special Edition van The Sound of Music bevat zelfs bijna 4 uur aan extra's. Deze ultieme moederdagcadeaus zijn vanaf 25 april te koop.

The Sound of Music
Maria wordt aangesteld als kinderjuf voor de 7 kinderen van defamilie Von Trapp. De vader, weduwnaar en marineofficier, voedt zijn kinderen op met militaire discipline. Als hij echter naar zijn werk is en de kinderen alleen zijn met Maria, komt hun spontaniteit en creativiteit volledig tot uiting. Maria wint niet alleen de kinderen voor zich, maar uiteindelijk ook hun vader.

West Side Story
De musical start ergens in West Side in New York, waar een Amerikaanse gang, de Jets, het voor het zeggen heeft. Een Puertoricaanse gang wil de leiderspositie van de Sharks overnemen. Riff, aanvoerder van de Jets, daagt zijn rivaal Bernardo van de Sharks uit voor een gevecht tijdens een dansavond op school en vraagt zijn vriend Tony hem te helpen. Tijdens de dansavond ontmoet Tony zijn grote liefde Maria, de zus van Bernardo. Dit is het begin van een moeilijke maar hevige romance.

The King and I
Anna Leonowens en haar zoontje Louis komen aan in Bangkok, waar Anna gaat werken als lerares Engels voor de kinderen van Koning Mongkut in Siam (Thailand). Als het beloofde onderkomen niet beschikbaar is, wil Anna terug naar huis. Dan ziet zij haar leerlingen en is verkocht. Ze blijft, wordt verliefd op de koning, maar weigert toe te treden tot zijn harem. Als Mongkut overlijdt, helpt Anna zijn zoon de troon over te nemen.

Fiddler on the Roof (Anatevka)
Een universeel verhaal over hoop, liefde en aanvaarding, muzikaal omlijst door klassieke liedjes als ‘If I Were a Rich Man’ en ‘Sunrise, Sunset’. Teyve is een Russische melkboer, die met liefde, trots en geloof de woelige tijden in het 19e eeuwse Rijk van de Tsaren probeert te overleven.

Talrijke Oscars®
Bovengenoemde musicals hebben elk afzonderlijk meerdere Oscars® gewonnen. The Sound of Music werd 10 keer genomineerd en won 5 Oscars® voor Beste Film, Beste Regie, Beste Muziek, Beste Geluid en Beste Montage. West Side Story won maar liefst 10 Oscars® van de 9 nominaties, waaronder een Oscar® voor Beste Film. The King And I zette 5 van de 9 nominaties om in Oscars®, en Fiddler on the Roof werd 8 keer genomineerd en haalde 3 Oscars® binnen, onder andere voor Beste Geluid en Beste Muziek.

Topkwaliteit in beeld, geluid en vele extra's.
Als het gaat om weergave van musicals is DVD het medium bij uitstek. Zang en dans komen perfect tot hun recht doordat geluid en beeld van topkwaliteit zijn. De hele familie kan meegenieten van de vele extra's.

Bij The Sound of Music geeft regisseur Robert Wise audiocommentaar. Andere extra's zijn onder andere de Nederlands ondertitelde documentaires "Salzburg Sight & Sound" en "The Sound of Music - from fact to Phenomenon", originele bioscooptrailers, TV-spots, radio-interviews en een boekje van 8 pagina's.

West Side Story is samengesteld uit 65mm materiaal en bevat een nieuwe DD 5.1 soundtrack. De originele bioscooptrailer en een boekje van 8 pagina's met een blik achter de schermen zijn eveneens inbegrepen.

De DVD van The King And I biedt de originele bioscooptrailer, nieuwssegmenten, sing-a-long-songs, biografieën van cast en filmploeg en productieaantekeningen als extra's.

Fiddler on the Roof bevat audiocommentaar van regisseur Norman Jewison en hoofdrolspeler Topol, de originele bioscooptrailer en een boekje van 8 pagina's met een blik achter de schermen.

Productinformatie koop DVD
Titel: The Sound of Music, West Side Story, The King and I, Fiddler on the Roof
Releasedatum: 25 april 2001
Genre: Musicals
Leeftijd: alle leeftijden
Lengte: tussen de 130 en 175 minuten


Recent nieuws van dezelfde bron