:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE BEACH
PERSBERICHT: THE BEACH
Bron: Fox - Datum: 2001-02-13 - Geplaatst door: Serge
NIET ALLES IS WAT HET LIJKT IN THE BEACH

Wat blijft is de zoektocht naar het ultieme geluk. Het is de bestemming die gedurende een leven verandert. Avontuur en vrijheid zijn onlosmakelijk met 'het paradijs' verbonden. Het eindpunt wordt niet altijd gehaald en de vraag is of we dat eigenlijk wel willen. Want, wat dan?

In 'The Beach', vanaf 7 maart te koop op video en DVD, volgen we de hoofdpersoon in zijn zoektocht naar het paradijs. Hij doet er werkelijk alles aan dit ultieme eindpunt zowel letterlijk als figuurlijk te bereiken. Daar aangekomen is niet alles wat het lijkt en verandert het paradijs langzaam in een ware hel...

Regisseur Danny Boyle - na zijn succesvolle films 'Trainspotting' en 'A Life Less Oridnary' omschreven als de meest hippe regisseur van dit moment - zet een shockerende, spannende actiefilm neer vol van bloedstollende thriller-elementen, liefde, lust en confronterende sènes. Voor wie van spanning houdt, het boek al kent en voor de fans van DiCaprio is dit een film die niet in de collectie mag ontbreken. De cinefiel kan niet enkel genieten van de onovertroffen DVD-kwaliteit, maar krijgt ook tal van extra's als een audiocommentaar, gesneuvelde scènes, een alternatief einde, de videoclip van All Saints en biografieën.

In de verfilming van de gelijknamige (cult)roman van Alex Garland viel de keuze op acteurs Leonardo DiCaprio en Virginie Ledoyen. Voor DiCaprio, een acteur die met 'Romeo & Juliet' en 'Titanic' zijn talent heeft bewezen, was het moeilijk na het succes van 'Titanic' een nieuwe rol te kiezen. In 'The beach' zet hij met veel succes het personage Richard neer, een Amerikaanse rugzaktoerist die zijn irritante en betweterige gedrag met zijn charisma en humor verbloemt. Hij wil nog geen deel uitmaken van de maatschappij en gaat op reis naar Thailand op zoek naar het grote avontuur.

Een grote verrassing is het optreden van de verleidelijke Française Virginie Ledoyen, die met deze rol een internationale doorbraak maakt. Ledoyen acteert sinds haar 13e jaar en werd in 1996 uitgeroepen tot één van de meest veelbelovende Franse actrices! Een belofte die ze heeft weten waar te maken.

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 114 min.

Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur
• Bioscooptrailer
• Storyboards
• Cast & Crew Info
• Muziekvideo All Saints
• Verwijderde scènes en alternatieve opening/einde (met/zonder tekstcommentaar)


Recent nieuws van dezelfde bron