:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: X-MEN 1.5 X-TREME EDITION
PERSBERICHT: X-MEN 1.5 X-TREME EDITION
Bron: Fox - Datum: 2003-03-21 - Geplaatst door: Serge
Een extreme editie van deze schitterende, actievolle sciencefictionfilm

Vanaf 2 april is deze geweldige dubbel-dvd verkijgbaar met méér dan 4 uur aan extra's!

X-MEN 1 is een van de meest indrukwekkende sciencefictionfilms van de laatste jaren, met verbluffende special effects, flitsende actie en een indrukwekkende cast! Film- en sciencefictionliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze prachtige dubbel-dvd, die met zijn een enorme collectie bonustracks een unieke kijk achter de schermen biedt, maar ook een vooruitblik op de nieuwe X-MEN 2 film, die vanaf mei in onze bioscopen draait.

X-MEN 1: het verhaal
In een wereld vol vooroordelen worden kinderen geboren met bijzondere en gevaarlijke krachten als resultaat van unieke genetische mutaties. Cyclops kan energiebundels met zijn ogen stralen, Storm is in staat het weer te manipuleren, Rogue absorbeert de levenskracht van ieder die ze aanraakt. Maar onder de vleugels van Professor Xavier (Patrick Stewart) leren deze vreemde verstotelingen hun krachten ten goede te gebruiken. Als de boosaardige mutant Magneto, die niet gelooft in de vreedzame samenleving tussen mutanten en gewone mensen, een plan beraamt om de mensenwereld te vernietigen worden de X-Men ingezet om die te beschermen. De karakters zijn gebaseerd op een stripverhaal van Marvel Comics uit de sixties.

Vier uur extra bonustracks met voorproefje van X-MEN 2
Het eerste schijfje van deze dubbel-dvd biedt zo maar even vijf 'viewing modes'. Zo kan je de film met of zonder audiocommentaar bekijken, met verlengde scènes en commentaar, in combinatie met een blik achter de schermen, enzovoort, naast nog andere extra's. De tweede dvd bevat meerdere documentaires en featurettes, screentests, fotoalbums, noem maar op. Bijzonder interessant is de vooruitblik op X-MEN 2, met een trailer en setbeelden. Verder bevat deze dvd ook een trailer van Daredevil.

Indrukwekkende casting
Ian McKellen (Richard III, Gods And Monsters, Last Action Hero, Apt Pupil) en Patrick Stewart (Star Trek: First Contact, Star Trek: Insurrection, Dune), verdienstelijke Shakespeare-vertolkers die elkaar kennen van het theater, spelen ijzersterke rollen. James Marsden (Disturbing Behaviour), Famke Janssen (Goldeneye, House on Haunted Hill, The Faculty, Rounders) en Halle Berry (Die Another Day, The Flintstones, Bulworth) weten stuk voor stuk onderscheidende en onvergetelijke personages neer te zetten. De twee grootste rollen worden vertolkt door Hugh Jackman en Anna Paquin. De Australische acteur Hugh Jackman (Animal Husbandry) speelt in de X-Men voor het eerst een grote hoofdrol in een Amerikaanse film. Anna Paquin (The Piano, Fly Away Home, Amistad, She's All That), kreeg al een Oscar® voor haar rol in The Piano en is in deze film te zien als volwassen vrouw. De regie is van Bryan Singer, die furore maakte met de intelligente thriller The Usual Suspects.

Productinformatie koopdvd
Releasedatum: 2 april 2003
Genre: actie/sciencefiction
Leeftijd: 16
Lengte: 100 min., én meer dan 4 uur aan extra bonustracks
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 en Engels DTS 5.1
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Zweeds

Inhoud dvd 1
• Audiocommentaar van regisseur Bryan Singer
• Verlengde scènes - met optioneel audiocommentaar
• Blik achter de schermen (17 fragmenten)
• 5 viewing modes: de film - de film met audiocommentaar - de film met verlengde scènes - de film met verlengde scènes en audiocommentaar - de film met verlengde scènes en blik achter de schermen

Inhoud dvd 2
• Introductie van Bryan Singer
• DE X-MEN TOT LEVEN GEWEKT:
- Documentaire "Bringing the X-Men to Life"
- Hugh Jackmans eerste kennismaking met het script
- Screentest van Hugh Jackman
- Photo gallery van de karakters
• X-FACTOR: HET UITERLIJK VAN DE X-MEN:
- Documentaire: "The Look of the X-Men"
- Kostuum- en make-up-tests
- 4 photo galleries, van onder meer Xaviers school en andere locaties
• DE PRODUCTIE VAN X-MEN:
- Documentaire "Producing X-Men: Becoming a Part of the Crew"
- Multi-angle scènes
- Speciaal optreden van de Canadese minister-president
• SPECIAL EFFECTS:
- Featurette: "Special Effects of the X-Men" (met multi-angle fragmenten)
• HOOGTEPUNTEN VAN DE PREMIERE VAN X-MEN 1:
- Featurette "Reflections of the X-Men"
- Beelden van de première over de gehele wereld
• EXCLUSIEVE VOORUITBLIK OP X-MEN 2:
- Op de set van X-Men 2
- Trailer van X-Men 2
- Trailer van Daredevil


Recent nieuws van dezelfde bron