:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW
PERSBERICHT: THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW
Bron: Fox - Datum: 2001-02-13 - Geplaatst door: Serge
WAT OOIT BEGON ALS EEN EXPERIMENT WERD SNEL EEN FENOMEEN

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW BRENGT VANAF 14 FEBRUARI INTERACTIE BIJ U THUIS

The Rocky Horror Picture Show, grondlegger van interactief theater- en filmentertainment, is de langstlopende film uit de geschiedenis. The Rocky Horror Picture Show vond zijn oorsprong in het experimentele theater en is inmiddels al 25 jaar lang wekelijks te zien in bioscopen over de hele wereld. Ter viering van dit jubileum brengt 20th Century Fox Home Entertainment deze titel vanaf 14 februari uit op DVD.

Het jarenlange succes van The Rocky Horror Picture Show is met name te danken aan de ineractie tussen het publiek en de film. Het publiek gaat op de late avond geheel in de stijl van de film verkleed naar de bioscoop, waar het de mogelijkheid krijgt mee te doen aan een aantal scènes. Tegelijkertijd wordt de film door acteurs op het toneel nagespeeld. Het geheel is een samenspel van film, theater, zang, dans en aparte kostuurns. Een avond om nooit te vergeten...

Het bekijken van de film op DVD neemt niets van dit samenspel weg. Alle extra's die worden aangeboden, zoals onder andere instructies om zelf mee te doen en een sing-a-long, leveren genoeg stof tot interactie. Een echte toegevoegde waarde voor de film-, cult-, en musical-liefhebber.

Een ondefinieerbaar genre.
Alhoewel de titel doet denken aan horror, is niets minder waar. Het genre van deze film is niet in één woord te omvatten. De film wordt omschreven als komedie, horror, sci-fi en musical. In 1973 begon The Rocky Horror Picture Show als experiment in een klein theater in Londen en werd in korte tijd gebombardeerd tot popcultuur-fenomeen. Twee jaar later werd het verhaal verfilmd als hommage en parodie op het horrorgenre van de jaren '70.

De hoofdrollen worden gespeeld door Susan Sarandon en Meat Loaf Aday. Susan Sarandon brak definitief door dankzij haar rol in deze film. Ze bewees te kunnen acteren, zingen en dansen. Vijfentwintig jaar na dato is Susan Sarandon nog steeds een geliefd actrice en tot vier keer toe genomineerd voor een Oscar® in de categone Beste Actrice. Meatloaf - het is nog altijd onduidelijk hoe hij aan deze naam komt - begon zijn carrière in het theater. Na zijn succesvolle hit 'Paradise by the Dashboard Light' behaalde hij internationale faam en staat hij in het geheugen gegrift als de man met het witte zakdoekje.

Het plot.
Een verloofd stel raakt verdwaald en komt terecht bij het kasteel van Dr. Frank-N-Furter. Deze dokter is een travestiet die op dat moment zijn jaarlijkse conferentie houdt voor de gasten van planeet Transsexual. Frank-N-Furter onthult daar zijn creatie Rocky Horror, een gespierde jongeman die niet gediend is van de seksuele avances van de dokter. Als de dokter zegt klaar te zijn voor zijn terugkeer naar het heelal Transylvania, vertellen de butler Riff Raff en de huishoudster dat ze totaal andere plannen hebben.

Specificaties:
Beeld: 1:66.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1975
Leeftijd: 16
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Audiocommentaar door Richard O'Brien & Pat Quinn
• Audience participation track (je hoort het publiek)
• Theater experience (je ziet het publiek)
• Participation prompter (instructies om zelf mee te doen)
• Easter eggs
• Weggeknipte scènes
• Outtakes
• Interviews met onder andere Susan Sarandon en Meatloaf
• Pop-up video
• Sing-a-long
• Documentaire
• Trailers
• Fotogalerij

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron