:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: KWARTET MUZIEKTITELS EN 10 VAN GEORGE HARRISON
PERSBERICHT: KWARTET MUZIEKTITELS EN 10 VAN GEORGE HARRISON
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-04-21 - Geplaatst door: Werner
Een mooi vervolg op de fraaie paasdagen biedt Video/Film Express met een in aantal bescheiden release van muziek-DVD's. Maar wie ingaat op het gebodene zal bemerken dat de kwalificatie 'bescheiden' zeker niet op de kwaliteit van toepassing is. De vier onderstaande titels verschijnen op 22 april.
Tot slot van dit release de aankondiging van een aantal speelfilms die later in het jaar uitkomen. Dat wij daarvan melding maken in dit specifieke muziek-DVD-bericht heeft alles te maken met het feit dat het gaat om films die George Harrison in de jaren tachtig produceerde voor zijn firma Handmade FilmsGeorge Clinton/Parliament/Funkadelic - The Mothership Connection
George Clinton is de onomstreden godfather of funk, die onder meer met zijn formaties Parliament en Funkadelic een grote, inspirerende rol heeft gespeeld voor veel popartiesten, onder wie Prince en de Red Hot Chili Peppers. Clinton en z’n groepen legden niet alleen de muzikale lat erg hoog, ook qua stage presence en performance kenden hun optredens nauwelijks hun gelijken. Deze registratie van een van de concerten van de legendarische P-Funk toernee in het midden van de jaren zeventig spreekt wat dat betreft boekdelen. Op het repertoire stonden onder meer Cosmic Slop, The Undisco Kid, Funkin’ For Fun en natuurlijk Mothership Connection en Dr. Funkenstein.
Dolby 5.1 op basis van de oorspronkelijke tweesporenopname - 83 minutenCelia Cruz & The Fania All Stars In Africa
Bijna 80 jaar geleden werd Celia Cruz geboren. Deze Grammy-winnares staat te boek als The Queen Of Salsa en heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in de internationale doorbraak van de Afro-Cubaanse muziek. Cruz tekende bij het in 1964 opgerichte en in salsa gespecialiseerde Fania-label en toerde sindsdien met grote regelmaat samen met andere acts van het label onder de verzamelnaam Fania All Stars. In 1974 verzorgde het gezelschap twee sensationele optredens voor 80.000 toeschouwers per keer in Kinshasa; een registratie van een daarvan staat op deze DVD, geregisseerd door Leon Gast. Cruz, die toen 50 jaar oud was, heeft op het podium gezelschap van onder anderen Cheo Feliciano, Ray Barretto, Jorge Santana en natuurlijk Johnny Pacheco. De DVD bevat spetterende uitvoeringen van o.m. Mi Gente, Guantanamera, Kymbala en Ponte Duro.
Dolby 5.1 op basis van de oorspronkelijke tweesporenopname - 54 minutenJuvenile - Uncovered
Een sterk programma met hitvideo’s van het streetwise rapfenomeen Juvenile, kijkjes achter de schermen bij uitverkochte concerten in Nashville en Baton Rouge én exclusieve interviews, waarin hij al rappend uit de doeken doet wat hem bezighoudt en motiveert en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Met onder meer: Follow Me Now, Back That Thang Up, I Got That Fire en Set It Off.
Dolby 5.1, DTS - 70 minutenCliff Richard - The Countdown Concert
De derde release van het trio Cliff Richard DVD’s van Video/Film Express betreft The Countdown Concert. In dit tweeëneenhalf uur durende programma, met als gast Hank Marvin, brengt Richard vijf decennia hits, niet alleen uit zijn eigen rijke carričre maar ook uit die van anderen. Op het programma onder meer Needles And Pins, She Loves You, Bright Eyes en Don’t Cry For Me Argentina. Dolby 5.1 -145 minutenHandmade Collection: 10 filmproducties van George Harrison op DVD
Tien films die George Harrison in de jaren tachtig produceerde voor zijn firma Handmade Films worden door Video/Film Express later dit jaar op DVD uitgebracht onder de overkoepelende noemer ‘The Handmade Collection’. Het gaat om de volgende films:

Five Corners uit 1987 met Jodie Foster, Tim Robbins en John Turturro.
Checking Out, een komedie uit 1989 waarvoor Joe Eszterhas het script schreef en met Jeff Daniels in de hoofdrol.
The Long Good Friday, een thriller uit 1980 met Bob Hoskins, Helen Mirren, Pierce Brosnan en Eddie Constantine.
Mona Lisa, een komische thriller uit 1986 van regisseur Neil Jordan met o.a. Bob Hoskins, Robbie Coltrane en Michael Caine.
The Missionary uit 1982, waarvoor Michael Palin het script schreef en de hoofdrol voor zijn rekening nam naast o.a. Denholm Elliott, Trevor Howard, Maggie Smith en Neil Innes.
Nuns On The Run, een komedie uit 1990 met Eric Idle en Robbie Coltrane.
A Private Function uit 1984 met Michael Palin, Maggie Smith, Denholm Elliott en Pete Postlethwaite.
Privates On Parade, een komedie die Michael Blakemore in 1982 regisseerde.
Shanghai Surprise, waarin onder regie van Jim Goddard Sean Penn en Madonna in ’86 de hoofdrollen speelden.
Time Bandits uit 1981. Terry Gilliam deed de regie en schreef het script samen met Michael Palin, die op zijn beurt een van de rollen speelde naast o.a. John Cleese, Shelley Duvall, Sean Connery en Ian Holm.

Zodra er meer bekend is over de exacte relasedata van dit tiental melden wij dat uiteraard.


Recent nieuws van dezelfde bron