:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> WorldWide Cinema >> RELEASEBERICHT: BATTLE ROYALE
RELEASEBERICHT: BATTLE ROYALE
Bron: WorldWide Cinema - Datum: 2002-06-13 - Geplaatst door: Serge
De start van WorldWide Cinema op 18 juni is al direct explosief: de rental release van BATTLE ROYALE (2000), een uiterst gewelddadige Japanse actie-thriller, waarbij in de nabije toekomst Japanse scholieren elkaar op leven en dood moeten bestrijden in een bizar spel. De regie is in handen van Kinji Fukasaku (Tora! Tora! Tora!) en een van de hoofdrollen wordt ingevuld door ‘Beat’ Takeshi Kitano (Hana-Bi, Brother).

Synopsis:
Japan, de nabije toekomst. Het land wordt geteisterd door een toename van jeugdcriminaliteit. Geweld op straat en op school neemt steeds extremere vormen aan. De overheid besluit een daad te stellen. Een klas van 42 scholieren wordt gedumpt op een afgelegen eiland voor de Battle Royale. De regels zijn simpel: iedere leerling krijgt een wapen en na drie dagen mag er er slechts één het eiland levend verlaten. Terwijl de tijd voorbij snelt, nemen de kinderen onder het toeziend oog van hun leraar (Takeshi Kitano) deel aan een bloedige strijd om te overleven…

Het spel:
Een leraar (Beat Takeshi) heeft de spelleiding, geflankeerd door bewapende soldaten. Elke scholier is uitgerust met een elektronische halsband die hun individuele positie in de gaten houdt. Bovendien kan deze op afstand tot ontploffing worden gebracht.

De regels:
1. Spel duurt drie dagen
2. Elke speler begint met een voorraad eten, water en een wapen
3. Wanneer meer dan één overleeft, zal iedereen overlijden
4. Er is geen ontsnappen mogelijk

Een bloederig spel volgt: al snel wordt het breekbare vertrouwen van de hoofdrolspelers danig op de proef gesteld, wanneer de een na de ander wordt omgebracht. Heen en weer geslingerd tussen paniek, geweld en hoop ontluikt er ook nog een romance. Ondanks de gruwelheden van het spel, raken de tieners geobsedeerd door liefde, haat en hoop …..

‘Beat’ Takeshi Kitano
Kitano is inmiddels een bekende verschijning op de Japanse TV. Als regisseur ontving hij voor Hana-Bi (1997) een Golden Lion in Venetië. Als acteur/regisseur/schrijver heeft hij tevens Brother (2000) op zijn naam staan.

Kinji Fukasaku
Fukasaku maakte naam en faam met de Yakuza serie Battles without Honor and Humanity (1973). Zijn doorbraak maakte hij met Greed in Broad Daylight (1961); sindsdien is hij onophoudelijk bezig met films maken, Battle Royale is zijn 60e. Regisseurs Quentin Tarantino en John Woo hebben uitgesproken door Fukasaku geïnspireerd te zijn! Mede hierdoor zijn Fukasaku’s films geëerd in een retrospectief op het 29e Internationale Filmfestival Rotterdam in 2000.Nog meer releases:

Naast deze spectaculaire video/dvd huur-release staan tevens voor 18 juni 2002 de volgende WorldWide Cinema titels op stapel:

- ISLAND OF GREED (1997) is een actie spektakel in de stijl van Hong Kong Legends.

Synopsis:
Een brute actiefilm over corruptie, wraak en de bloedige strijd tussen twee aartsrivalen. In zijn honger naar macht heeft de mededogenloze gangster Chiau zijn criminele verleden achter zich gelaten om de politiek in te gaan. Hij stelt zich verkiesbaar en zijn populariteit groeit snel, maar één man trapt er niet in: de gedreven politieman Feng. Hij is ervan overtuigd dat Chiao zijn leven niet gebeterd heeft. Integendeel. Langzaam maar zeker rijst het vermoeden dat de kersverse politicus verantwoordelijk is voor een hele reeks bloedige afrekeningen. Feng moet alles op alles zetten om de gevaarlijke Chiau te stoppen…

- NAKED KILLER (1992) is een bloedige actie thriller waarin lesbische verhoudingen tussen huurmoordenaressen de rode draad vormen.

Synopsis:
Naked Killer is een heftige erotische actiefilm waarin elementen van Luc Besson’s Nikita en Paul Verhoeven’s Basic Instinct worden gecombineerd met stijlvolle kogelballetten à la John Woo. Nadat ze de moord op haar vader heeft gewroken, wordt Kitty door de huurmoordenares Cindy onder de vleugels genomen. Samen vormen ze een dodelijk en supersexy team van betaalde killers. Maar wanneer Kitty verliefd wordt op een politieman, en Cindy het aan de stok krijgt met een rivaliserend duo van lesbische assassins, verandert haar leven in een draaikolk van geweld die uitmondt in een extreem bloederige eindstrijd…