:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GENDARME SE MARIE, LE
GENDARME SE MARIE, LE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-09-21
FILM
Louis De Funès is ongetwijfeld één van de grootste komieken uit de Franse film. Zijn energieke en haast zenuwslopende stijl van acteren is iedereen wel bekend. Als hij aan de andere kant betrapt of op het matje geroepen wordt, weet hij met zijn personage zodanig droevig en zielig uit de hoek te komen dat je als kijker medelijden krijgt. De Funès heeft tijdens zijn carrière een heleboel succesvolle films gemaakt waaronder La Grande Vadrouille, L'Aile Ou La Cuise, Les Aventures De Rabbi Jacob, La Folie Des Grandeurs, Le Grand Restaurant en de serie Le Gendarme À St. Tropez en sequels. Van deze laatste reeks waarin hij de rol speelt van Ludovic Cruchot zijn alle films op dvd verkrijgbaar als Franse import. Eentje van daarvan is deze Le Gendarme Se Marie, de derde film uit de reeks waarin adjudant Jérôme Gerber (Michel Galabru) zijn korps oplegt strengere controles uit te voeren op de wegen. De vakantie is net begonnen en overtreders kunnen ze missen als kiespijn. Cruchot gaat op jacht en stuit op Josepha (Claude Gensac) die met haar sportwagen vlotjes de snelheidsbeperkingen aan haar voeten veeg. Eénmaal op kantoor blijkt dat er een vonk ontstaat tussen de twee en al gauw plannen ze een avondje uit. Ondertussen vindt er eveneens een staatsexamen plaats waarin Cruchot en Gerber als concurrenten tegenover elkaar zitten omdat ze beiden op een promotie azen. Josepha wordt echter gekidnapt en het korps moet alle krachten bundelen om haar te bevrijden en de boeven te klissen.

BEELD EN GELUID
Onze oude videocollectie herbergt reeds een heleboel Louis De Funès-films, allemaal met een matige beeldkwaliteit en redelijk wat printbeschadigingen en ruis. De transfer van Le Gendarme Se Marie op deze dvd heeft ons aangenaam verrast. De film heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat waarvan de kwaliteit zeer goed is voor een film uit 1968. Soms zijn er wat krassen en is er wat ruis merkbaar, maar de print is schoon en bevat geen compressiefoutjes. Het beeld is bovendien scherp en bevat veel detail. De kleuren ogen mooi en natuurlijk. Het contrastniveau is goed met voldoende diepe zwarttinten. Dit is een puike transfer! De originele Franse Dolby Digital monotrack klinkt nogal gedateerd en heeft een beperkt bereik. Echter, deze schijf bevat een opgewaardeerde Franse Dolby Digital 5.0 (448 kbps) geluidsmix die heel wat beter klinkt en waarvan zelfs heel af en toe de surrounds in werking treden. De dialogen en de muziek klinken warmer en dynamischer en worden netjes in de voorste kanalen gepositioneerd. Ook hier is prima werk geleverd.

EXTRA'S
Een handvol bonusmateriaal op deze schijf: een bioscooptrailer (duidelijk in mindere kwaliteit dan de film zelf), cast- en crewinformatie, een weblink en een quiz waarin je een aantal vragen over de film dient op te lossen; na elke serie van vragen krijg je drie trailers te zien van Le Gendarme À New York, Le Gendarme Et Les Extra-Terrestres en Le Gendarme Et Les Gendarmettes.

CONCLUSIE
Le Gendarme Se Marie is een leuke en plezante film zonder al te veel diepgang, maar dat is hier nu even niet belangrijk. Verstand op nul en genieten is de boodschap! Technisch scheert deze dvd vrij hoge toppen en biedt naast een voortreffellijke beeldkwaliteit een geslaagde opgewaardeerde geluidstrack. De extra's zijn eerder aan de magere kant, maar de echte fans zullen het vast niet aan hun hart laten komen.


coverStudio: TF1 Vidéo

Regie: Jean Girault
Met: Louis De Funès, Michel Galabru, Christian Marin, Genevieve Grad, Claude Gensac, Guy Grosso, Bernard Lavalette, Jean Lefebvre, Michel Modo, Nicole Vervil

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Frankrijk

Jaar:
1968

Leeftijd:
TOUS

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
3384442002974


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Cast- en crewinfo
• Quiz
• Weblink

Andere recente releases van deze maatschappij