:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 3 DAYS OF THE CONDOR
3 DAYS OF THE CONDOR
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-10-06
FILM
Joe Turner (Robert Redford) werkt op het eerste gezicht voor het American Literary Historical Society, wat een dekmantel is voor een onderzoeksafdeling van de CIA. Zijn job bestaat erin boeken te lezen en te doorpluizen met als doel overeenkomsten te vinden tussen de literatuur en CIA-operaties. Op een dag haalt hij de lunch voor zijn collega's en bij zijn terugkeer blijkt iedereen vermoord. Door wie of wat is voor Turner een groot vraagteken. Hij contacteert het hoofdbureau, maar daar reageren ze niet erg opgewekt op het feit dat hij nog leeft. Al gauw ondervindt Turner dat hij niemand kan vertrouwen en gijzelt daarom de jonge vrouw Kathy (Faye Dunaway). Gaandeweg komt hij meer te weten en ontrafelt hij het mysterie, waarbij hij niet alleen zijn eigen leven op het spel zet, maar ook dat van Kathy, die hem steeds meer gaat vertrouwen. Turner wil koste wat het kost zijn ontdekkingen in de pers laten publiceren.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit mag dan wel enkele minpuntjes bevatten, over de hele lijn is deze transfer best geslaagd. In donkere scènes merk je dat het contrast niet optimaal is en af en toe ogen de kleuren een beetje mat. Filmgrain en kleine printbeschadigingen zijn eveneens zichtbaar. De scherpte en het detail van het beeld zijn goed alsook de kleuren die over het algemeen mooi ogen. De film dateert uit 1975 en ondanks het feit dat we al oudere films met een betere beeldkwaliteit gezien hebben, zal je ons niet horen klagen. Vergelijk de film maar eens met de twee trailers en dan merk je een groot verschil in kwaliteit. De geluidstrack is een Dolby Digital Mono die eerder beperkt klinkt. Dialogen en muziek klinken verstaanbaar, doch alles komt eerder gedateerd over.

Even opmerken dat de Franse ondertitels niet uitschakelbaar zijn.

EXTRA'S
Deze dvd is jammer genoeg een lichtgewicht wat extra's betreft. We krijgen twee bioscooptrailers te zien, beide van redelijk slechte kwaliteit, filmografieën van Robert Redford en Faye Daunaway, en een link naar de website. Een audiocommentaar of documentaire met interviews waren een mooie aanvulling geweest.

CONCLUSIE
De dvd biedt een vrij goede beeldkwaliteit, de geluidstrack iets minder aangezien het om een monotrack gaat, en de extra's mochten wat ons betreft gerust uitgebreider zijn. De film zelf is een onderhoudende spionagethriller en is zeker het bekijken waard.


cover
Studio: TF1 Vidéo

Regie: Sydney Pollack
Met: Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson, Max von Sydow, John Houseman, Addison Powell, Walter McGinn, Tina Chen

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Frankrijk

Jaar:
1975

Leeftijd:
12

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
3294333008421


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Frans
Extra's:
• Bioscooptrailers
• Filmografieën
• Weblink

Andere recente releases van deze maatschappij