:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MOON WARRIORS
MOON WARRIORS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-10-28
FILM
Wanneer Yen Ling (Kenny Bee), een afgezette prins, in een hinderlaag wordt gelokt door meedogenloze huurmoordenaars gestuurd door zijn verraderlijke broer (Kelvin Wong), wordt hij gered door de goedlachse visser Fish (Andy Lau). Yen Ling vraagt aan Fish om zijn verloofde - Luna (Anita Mui) - te begeleiden op een gevaarlijke reis. Maar terwijl Fish gevaar uit diverse hoeken moet afwenden, blijkt het grootste gevaar van binnenuit te komen. Vooral wanneer hij verliefd wordt op de bruid van de prins...

Moon Warriors, met in de hoofdrollen Andy Lau (Running Out of Time, Infernal Affairs III), Maggie Cheung (In the Mood for Love, 2046) en de recent overleden Anita Mui (Drunken Master II, The Enforcer), is een prima swordplayprent geregisseerd door Sammo Hung (The Evil Cult, Once Upon a Time in China and America). Deze sympathieke dikkerd stond niet alleen in voor de regie, maar verzorgde samen met de legendarische Siu-Tung Ching (Hero, House of Flying Daggers) en de altijd betrouwbare Cory Yuen (Zu: Warriors from the Magic Mountain, The Transporter 2) de choreografie van de vele actiescènes. Er wordt gretig gebruik gemaakt van beeldversnellingen, wires en andere technische hulpmiddeltjes, om de acteurs alle wetten van de zwaartekracht te laten tarten. Deze vechtscènes zijn dan ook indrukwekkend en spectaculair te noemen, maar toch heb je regelmatig het gevoel van “hey, dit heb ik al eens eerder gezien”. Gelukkig kan de film buigen over een leuk verhaal, gekruid met romantiek en een broodnodig snuifje humor. Moon Warriors kende bij zijn release niet veel succes, maar wordt nu door de liefhebbers toch gezien als een swordplay-classic.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1 beeld is over het algemeen voldoende scherp, met een bevredigend contrast en een prima zwartniveau. De kleuren zien er op hun beurt natuurlijk uit. Storende printbeschadigingen of vuiltjes hebben we niet onmiddellijk opgemerkt, wel is er wat filmgrain aanwezig en hebben we enkele digitale compressiefoutjes en beeldflikkeringen zien opduiken. De Cantonese Dolby Digital 5.1-track is voornamelijk gericht op de voorste kanalen. De achterste luidsprekers laten buiten wat muziek en enkele omgevingsgeluiden, weinig van zich horen. De dialogen klinken helder en zijn steeds goed te verstaan. Storingen of ruis zijn gelukkig niet aanwezig.

EXTRA’S
Wanneer je de film start via het hoofdmenu, krijg je een introductie van vaste HKL-waarde Bey Logan. Daarna is de audiocommentaar aan de beurt. Deze werd ingesproken door Bey Logan, welke dit keer bijstand krijgt van producent Mabel Cheung en schrijver Alex Law. Ook deze track stelt niet teleur en bevat veel informatie over het maken van de film. Mensen die meer willen weten over Bey Logan dan over Moon Warriors, kunnen er even de biografie van de wandelende encyclopedie op nalezen. Vervolgens is er een eerbetoon aan de in 2003 (30 December om precies te zijn) overleden actrice/zangeres Anita Mui, in de vorm van een gesprek tussen Bey Logan (Wie anders?) en Helena Ma. Het geheel duurt 11 minuten. Daarna is het ‘talking heads’-time met de interview featurettes Dynamic Duo (19 min.) en The Colour of Truth (24 min.). In het eerste komen producent Mabel Cheung en schrijver Alex Law aan het woord en nummer twee is het cinematograaf Arthur Wong. Cheung en Law beginnen onmiddellijk over het maken van de film, terwijl Arthur Wong eerst even uitwijd over zijn carrière in de Hong Kong filmindustrie. De interviews zijn doorspekt met fragmenten uit Moon Warriors, maar ook bevat ook scènes uit andere producties. Tenslotte hebben we nog twee trailers van Moon Warriors (de originele bioscooptrailer en de UK promotional trailer) en een handvol promotietrailers voor Once Upon a Time in China 3, The Scorpion King, A Chinese Ghost Story, Swordsman, Iron Monkey: Platinum Edition, Bichunmoo en Volcano High.

CONCLUSIE
Moon Warriors is een prima fantasy/swordplay-film, met in de hoofdrollen Andy Lau (Infernal Affairs, Jiang hu), Maggie Cheung (Police Story, Hero) en de veel te vroeg heengegane Anita Mui (A Better Tomorrow III, The Heroic Trio). De dvd van Hong Kong Legends heeft een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien zijn er enkele prima extra features aanwezig. Een tip voor de liefhebbers van kunst- en vliegwerk.


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Sammo Hung
Met: Andy Lau, Kenny Bee, Anita Mui, Maggie Cheung, Kelvin Wong, Yi Chang

Film:
7,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1993

Leeftijd:
12

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664018323


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Introductie door Bey Logan,
• Audiocommentaar,
• Bey Logan biografie,
• A Tribute to Anita Mui,
• Bioscooptrailer,
• UK promotional trailer,
• 2 interview featurettes,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij