:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER
I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-11-07

FILM
Het is een jaar na de gruwelijke gebeurtenissen uit het origineel. Julie James (Jennifer Love Hewitt) wordt nog steeds geplaagd door nachtmerries van afgelopen zomer, wat uiteraard geen goeie invloed heeft op haar sociale leven. Op school bakt ze er bitter weinig van en haar relatie met Ray (Freddie Prinze Jr.) is ook op de klippen gelopen. Wanneer haar beste vriendin Karla Wilson (Brandy) via een wedstrijd op de lokale radio een reis voor vier personen naar de Bahama's wint, lijkt ze toch open te staan om de grimmige gebeurtenissen achter haar te laten. Samen met Karla's vriend Tyrell (Mekhi Phifer) en de eerder teruggetrokken Will Benson (Matthew Settle) vertrekken ze naar het zonovergoten eiland voor een hopelijk heerlijk ontspannen vakantie. Daar aangekomen valt het één en ander letterlijk in het water wanneer er een hevige storm losbarst. Maar dan ontdekt Julie dat het slechte weer wel het minste van hun zorgen is...

Nadat de eerste I Know wereldwijd 126 miljoen dollar in het laatje bracht, was het zo klaar als een klontje wat de studio wilde. En amper een jaar later was de onnozel getitelde sequel, I Still Know What You Did Last Summer een feit. Een eigen scenario van een zekere Trey Callaway moest de goed uitgekiende satire en tienerhorror van Kevin Williamson doen vergeten, alsook het orginele boek van auteur Lois Duncan. Het is dan ook geen verrassing dat het geheel aanvoelt als een slap doorslagje van het origineel. De leuke genrecast is dan ook het meest originele aan I Still Know What You Did Last Summer. Let overigens ook op een optreden van een toen nog onbekende Jack Black!

Danny Cannon blikt alles vakkundig in, maar het wordt nergens zo sfeervol of intens als in het origineel. Love Hewitt en Prinze Jr. zijn opnieuw van de partij en leveren bevredigend werk af voor een horrorvehikel als dit. Ook de rest van de cast doet zijn ding naar behoren. De prent bevat iets meer geweld als zijn voorganger, maar in ruil moet je regelmatig een oogje dichtknijpen wanneer de geloofwaardigheid weer eens overboord gaat met het (meedogen)loze vissertje. 

Hoewel I Still Know What You Did Last Summer niet goed onthaald werd door de gevestigde critici en de sequel in thuisland Amerika ook 'maar' 40 miljoen dollar opbracht (tegen de 73 miljoen dollar van I Know What You Did Last Summer), wist het vervolg internationaal toch de meubels te redden. De wereldwijde boxoffice bedroeg bijna 85 miljoen dollar, zodat er uiteindelijk toch nog een sequel volgde met de zo mogelijk nog infantielere titel I Always Know What You Did Last Summer ('06). Brrrrr!


BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld is scherp, met een goed contrast en prima schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en de heldere kleuren ogen natuurlijk, ondanks diverse filters. De gebruikte filmprint is over het algemeen proper, met hier en daar sporadisch een klein vuiltje. Soms is er wel wat filmgrain aanwezig, maar digitale compressiefoutjes en beeldruis zijn gelukkig afwezig. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt best goed, met een prima dynamiek en gevoel van ruimtelijkheid. De subwoofer zorgt op zijn beurt voor een goede onderlijning van de vele aanwezige horrorscènes. De dialogen klinken helder en komen mooi uit de middelste speaker. Ruis en storingen hebben we niet bemerkt.

EXTRA'S
Beduidend minder extra's bij de sequel! De aftrap wordt gegeven met een typische promotionele Making Of, waarin de cast- en crewleden de film de hemel in prijzen. Na een dikke zes minuten ben je er al door. Dan moet je het doen met een videoclip van een nummer uit de soundtrack door Jennifer Love Hewitt en de originele bioscooptrailer in iets minder belabberde kwaliteit dan op de uitgave van I Know What You Did Last Summer. Een handjevol cross-promotional trailers vormen de laatste extra feature van deze uitgave.

CONCLUSIE
I Still Know What You Did Last Summer is duidelijk minder geslaagd dan zijn voorganger, maar mits verstand op nul valt er nog te genieten van Love Hewitt en enkele 'kill'-sequenties. Beeld en geluid zijn meer dan behoorlijk, maar helaas vallen de extra's enorm licht uit. Enkel voor de diehard fans dus!
cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Danny Cannon
Met: Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr., Brandy, Mekhi Phifer, Muse Watson, Matthew Settle

Film:
6/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
16

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:

Engels Dolby TrueHD 5.1
Frans Dolby TrueHD 5.1
Italiaans Dolby TrueHD 5.1
Russisch Dolby Digital 5.1Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Making of
• Videoclip
• Bioscooptrailer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij