:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PERFECT STRANGER
PERFECT STRANGER (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-08
FILM
Wanneer de aantrekkelijk onderzoeksjournaliste Rowena Price (Halle Berry) zich in een zaak vastbijt, is ze sowieso vastbesloten om de waarheid te achterhalen! Dus wanneer ze verneemt dat de machtige directeur van een groot reclamebureau, Harrison Hill (Bruce Willis), misschien verantwoordelijk is voor de beestachtige moord op haar vriendin Grace (Nicki Aycox), gaat Rowena op onderzoek uit. Met de hulp van de ietwat vreemde collega Miles (Giovanni Ribisi) gaat Rowena undercover in het bedrijf van Hill. Maar hoe dichter Rowena bij de gruwelijke waarheid komt, hoe meer ze tot de ontdekking komt dat sommige mensen bereid zijn heel ver te gaan om geheimen te beschermen...
 
"How Far Would You Go To Keep A Secret?"

Als er één genre altijd tot de verbeelding van Hollywood heeft gesproken, dan is het wel de erotische thriller, een subgenre dat zijn hoogtepunt kende begin jaren negentig met Basic Instinct, Body Of Evidence en Sliver. Toch doofde het genre enorm snel uit aan de kassa's, mede door zwakke scenario's en fletse vertolkingen. In 2007 probeerde regisseur James Foley, in de jaren tachtig bekend door de films At Close Range en het afgrijselijke Madonna-vehikel Who's That Girl, het genre opnieuw te reanimeren met Perfect Stranger. 

De film ziet er erg gelikt uit, maar al snel wordt duidelijk dat je voor grote verrassingen elders moet zijn. Het scenario is doorspekt met clichés en mits een beetje doorzicht heb je al snel door hoe de vork aan de steel zit. Hoewel Halle Berry er sexy as hell uitziet, weet ze nergens echt te overtuigen. Ook Bruce Willis slaapwandelt door de hele film en lijkt enkel 'ja' gezegd te hebben voor de ongetwijfeld vette betaalcheque. Er heerst bitter weinig vuurwerk tussen Berry en Willis en we durven zelf gerust te stellen dat de film al heel wat beter had kunnen uitdraaien met een ander acteurkoppel.

Films als Perfect Stranger spreken vooral tot de verbeelding door de naakte verschijningen en erotische escapades. Helaas schiet de film ook op dat gebied compleet te kort, met weinig vonken en vuur. De film voelt dan ook aan als een doordeweekse zaterdagavondfilm. Perfect Stranger wist wereldwijd toch nog meer dan 73 miljoen dollar in het laatje te brengen. Eerder een huurtip voor de hardcorefans van de twee populaire hoofdacteurs!  

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld is scherp, met goed contrast en mooi verzadigde kleuren. Het zwartbiveau is erg strak en zowel het diepte als het detail zijn uitstekend. Het beeld is proper en buiten hier en daar wat minimale filmgrain, valt er weinig op de beeldkwaliteit aan te merken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met een goed gevoel van ruimtelijkheid en een prime stereospreiding. De dialogen klinken helder en zijn gedurende de hele speelduur goed te verstaan. Ruis of andere storingen zijn gelukkig niet aanwezig. De eveneens aanwezige Engelstalige PCM 5.1- track biedt een betere dynamiek en klinkt een tikkeltje gedetailleerder.

EXTRA'S
Enkel de promotionele featurette "Virtual Lives: The Making of Perfect Stranger" (12 min.) en een collectie cross-promotional trailers. Bijzonder mager dus! 

CONCLUSIE
Perfect Stranger is een middelmatige psychologische thriller, met een dertien-in-een-dozijn-scenario boordevol genreclichés. Willis en Berry slaapwandelen door het geheel en lopen er wat verveeld bij. De Blu-ray daarentegen heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, maar de extra's vallen wat mager uit. Eerder een huurtip! 


coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: James Foley
Met: Bruce Willis, Halle Berry, Giovanni Ribisi, Nicki Aycox

Film:
5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609680584


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels PCM 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Italiaans, IJslands, Ests, Litouws, Grieks, Pools, Kroatisch, Sloveens, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Roemeens, Hindoestaans, Arabisch, Turks, \Engels CC
Extra's:
• Featurette
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij