:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FINAL FANTASY VII - ADVENT CHILDREN
FINAL FANTASY VII - ADVENT CHILDREN (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-12-02
FILM
De film pikt de rode draad op een kleine twee jaar na de gebeurtenissen in de game Final Fantasy VII. De bizarre ziekte "Geostigma" grijpt meedogenloos om zich heen en de planeet is in gevaar. Alsof dat nog niet genoeg is bedreigen de mysterieuze Kadaj (Shotaro Morikubo) en zijn handlangers de hele wereldbevolking. De dappere Cloud (Takahiro Sakurai) leeft sinds zijn vorig avontuur in afzondering. Al snel beseft Cloud dat een confrontatie niet uit de weg kan worden gegaan. Een explosieve strijd volgt...

"Is it for the children, for a memory, or for himself?"

De ambitieuze Japanse computeranimatiefilm Final Fantasy VII: Advent Children is het vervolg op het videospel Final Fantasy VII en speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen af in het immens populaire role-playing game. Het verhaal raakt voor de leek kant noch wal en enige voorkennis van de games is dan ook mooi meegenomen om mee te kunnen met de rijke mythologie.  

Toch valt er zelfs voor de niet-fans ook het één en ander te beleven. Niet alleen zijn de animatiescènes werkelijk verbluffend, bovendien propten Tetsuya Nomura en Takeshi Nozue hun film zo vol met indrukwekkende en adrenalineverhogende actiescènes dat de mond van menig actieliefhebber spontaan zal openvallen! Final Fantasy VII: Advent Children heeft een voldoende vlot tempo en de regie is lekker dynamisch.

De Blu-ray bevat overigens de uitgebreidere "Complete-cut" van Final Fantasy VII: Advent Children. De standaard bioscoopversie had hier en daar stevig te lijden onder het rommelige scenario en deze complete versie biedt heel wat meer diepgang en beter uitgewerkte personages. Dit is wat ons betreft dan ook de te prefereren versie en warm aanbevolen voor de vele hardnekkige fans van "Final Fantasy", maar ook voor liefhebbers van anime, actie en fantasy.

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 HD-beeld (1080p) is meer dan behoorlijk, maar het scherpteniveau durft hier en daar variëren. De kleuren spatten gelukkig vol leven van het scherm en de zwarte tinten zijn erg strak. Beschadigingen en vuiltjes zijn geheel afwezig, maar jammer genoeg wordt het beeld wel geplaagd door teveel trillende beeldlijntjes.
De Japanse en Engelse Dolby TrueHD 5.1-tracks klinken beiden uitstekend. Beide tracks trekken alle registers open qua dynamiek en agressiviteit. De geluidseffecten zijn erg goed geplaatst en de actie zal uw huiskamer in vuur en vlam zetten! De dialogen komen op hun beurt netjes verstaanbaar uit de centerspeaker en hoewel ze beide erg natuurlijk klinken, is het Japanse spoor toch de meest voor de hand liggende keuze. De subwoofer gaat lekker door in het laag en de beide soundtracks zijn vrij van storende kraakjes of ruis.

EXTRA'S
In de featurette "Legacy of Final Fantasy VII" (7 min.) krijg je chronologisch de zaken te zien die voorafgingen aan Final Fantasy VII: Advent Children. In "Reminiscence of Final Fantasy VII" (24 min.) en "Reminiscence of Final Fantasy VII Compilation" (30 min.) krijg je telkens een zeer uitgebreide compilatie te zien van de belangrijkste  fragmenten uit de diverse Final Fantasy VII-videogames. Dit helpt degenen die de spelletjes eerder niet gespeeld hebben wel vooruit qua verhaal. In de geanimeerde kortfilm "On the Way to a Smile - Episode: Denzel" (28 min.) wordt een brug geslagen tussen Final Fantasy VII: het spel en Final Fantasy VII: Advent Children. Leuk en waardevol voor de fans! Als laatste nog wat promotie met een exclusieve vooruitblik op Final Fantasy XIII (7 min.), ondertussen het dertiende spel uit de reeks, en een resem bioscooptrailers.

CONCLUSIE
Final Fantasy VII: Advent Children is een verbluffende computeranimatiefilm die een vervolg vormt op één van de meest populaire role-playing games aller tijden. Het verhaal is voor buitenstaanders ongetwijfeld een rommeltje, maar toch is er ook voor hen genoeg spectaculaire actie en spektakel te beleven! De Blu-ray bevat enkele boeiende en waardevolle extra's voor de niet-kenners onder ons. De beeld- en geluidskwaliteit zijn niet perfect, maar meer dan behoorlijk.


coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Tetsuya Nomura & Takeshi Nozue
Met: Takahiro Sakurai, Ayumi Ito, Shotaro Morikubo, Maaya Sakamoto

Film:
8,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2005

Leeftijd:
6

Speelduur:
127 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609665444


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Frans Dolby TrueHD 5.1
Japans Dolby TrueHD 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Latijns-Amerikaans Spaans, Braziliaans Portugees, Chinees (Mandarijn trad.), Chinees (Mandarijn simp.), Koreaans, Thais, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• 2 compilations
• Featurette
• Sneak peek
• Bonusfilm
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij