:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NAKED KILLER
NAKED KILLER
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-07-10
FILM
Politieagent Tinam (Simon Yam) zit op een zaak met mysterieuze moorden. Even later ontmoet hij bij de kapper de mysterieuze vrouw Kitty (Chingmy Yau). Deze snelle ontmoeting heeft op beide een blijvende indruk gemaakt en in de verwarring laat deze zijn bieper achter. Als Kitty de bieper terugbrengt naar het politiebureau lijkt er iets moois te bloeien tussen de twee. Kitty besluit op de weg terug eens langs haar vader te gaan. Daar aangekomen is ze getuige van de moord op hem. De moordenaar blijkt de minnaar van haar stiefmoeder te zijn en is bovendien een maffiabaas. De volgende dag neemt ze wraak, maar ze geraakt zwaar gewond. Op het laatste moment wordt ze geholpen door Zuster Cindy (Wai Yiu). Omdat ze door de politie gezocht wordt moet ze een nieuwe identiteit aannemen en wordt ze opgeleid tot professioneel huurmoordenares door Zuster Cindy. Tinman gaat verder op onderzoek naar de moorden en op zoek naar de verdwenen Kitty. Want hij kan haar immers niet uit zijn hoofd zetten. Terwijl Kitty haar eerste opdrachten uitvoert wordt de concurrentiestrijd tussen Zuster Cindy en de lesbische moordenaressen Baby (Madoka Sugawara) en Princess (Carrie Ng) groter. Met een bloedige climax tot het gevolg…


Naked Killer is de meest beruchte Categorie III-film aller tijden. Categorie III is de Chinese aanduiding voor films met extreem geweld en erotiek. Naked Killer werd een hit maar werd vooral berucht. De dag van vandaag zal menig mens wel meer gewoon zijn maar deze film bevat toch een pak bruut geweld (wat dacht u van iemand zijn hoofd dat verbrijzeld wordt door enkele gewichten!) en erotisch geladen scènes. De film is geschreven en geproduceerd door de beruchte Wong Jin, die altijd wel garant staat voor seksueel getinte verhalen. De film kreeg in 1993 een onofficiële sequel met Raped By An Angel (ook bekend als Naked Killer II). Deze film kreeg een eigen cultaanhang zodat bijgevolg een eigen reeks sequels op deze film volgden. Acteurs van dienst in Naked Killer zijn sekssymbool Simon Yam (Bullet In The Head, Full Contact) en Wong Jin’s vaste actrice Chingmy Yau (City Hunter, The Evil Cult). In de UK is Naked Killer nog nooit in een ongeknipte versie uitgekomen en Hong Kong Legends heeft het genoegen om deze “stoute” klassieker voor de eerste keer ongeknipt uit te brengen!


BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld is vrij scherp met uitzondering van enkele softe momenten. We hebben geen vuil of andere storende beschadigingen kunnen vaststellen. Digitale compressiefouten zijn ook niet aanwezig. De kleuren zien er warm en natuurlijk uit. Het contrast is voldoende zoals ook het schaduwdetail. Wel is er een paar keer een flikkering waar te nemen maar dit valt wel vaker voor bij Aziatische films. Enige echte minpunt aan het beeld is het regelmatig aanwezig zijn van filmgrain. Maar deze is niet storend. De Cantonese 5.1-track klinkt lekker hard met een zeer beperkte spreiding. De dialogen zijn goed te verstaan en worden nooit overstemt door effecten of muziek. Wel hebben we een lichte ruis kunnen waarnemen, deze is gelukkig niet storend en enkel maar hoorbaar tijdens de stillere momenten. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt op zijn beurt zoals gewoonlijk onnatuurlijk maar de meeste mensen zullen toch opteren voor de originele Cantonese track. Zoals we ondertussen al gewoon zijn levert Hong Kong Legends hier met beide transfers weer degelijk werk af.


EXTRA'S
Als voornaamste attractie hebben we hier een audiocommentaar met regisseur Clarence Ford en met stuntman/filmcriticus Jude Proyer. Beide heren hebben voldoende interessante dingen te vertellen en leveren een degelijke commentaartrack af. Dan hebben we Chingmy Yau uncovered. Dit is een uitgebreide (8 pagina’s) biografie over de knappe actrice met als toevoeging nog de volledige filmografie. De filmografie is verspreid over 7 pagina’s. De interview gallery telt 3 interviews. Eerst komt Naked Killer regisseur Clarence Ford aan bod. Deze sympathieke man weet in een 25-tal minuten interessante weetjes mee te delen over het regisseren van de vele seksscènes en dat er warempel nog een heel deel ongebruikte seksscènes van Naked Killer bestaan! Ook haalt hij even aan dat hij gevraagd werd voor Basic Instinct 2 te regisseren. Producer Wong Jin komt in het volgende interview (16 min.) aan het woord en vertelt over verschillende aspecten bij het maken van Naked Killer. Ook weet hij te vertellen dat de tijd nu rijp is voor een officiële sequel en dat deze er ook waarschijnlijk komt met Revenge Of The Naked Killer! Als laatste krijgen we de flamboyante Simon Yam aan het woord. In 21 minuten vertelt Simon hoe hij het acteerwereldje inrolde en hoe het is om met talenten als Jet Li(in Hitman), Chow Yun-Fat (in Full Contact), Yuen Woo-Ping en Donnie Yen (met beide heren in Tiger Cage) te werken. Hij gaat ook dieper in op het maken van Bullet In The Head en Naked Killer. De UK promotional trailer en de originele bioscooptrailer zijn ook aanwezig. Tenslotte hebben we further attractions die bestaan uit UK promotional trailers van Ninja In The Dragon’s Denn, Mr. Vampire, Body Weapon, Police Assassins Red Wolf, Police Story II, Once Upon A Time In China III, Zu: Warriors Of The Magic Mountain, The Scorpion King en Iron Fisted Monk.


CONCLUSIE
Naked Killer is een geslaagde erotische actieknaller met een stevige portie bruut geweld en stijlvolle kogelballetten. De film werd niet voor niets de meest beruchte Hong Kong film aller tijden genoemd. Omdat de BBFC (British Board Of Film Classification) vandaag de dag al wat minder streng is, heeft HKL het genoegen om deze bijzondere klassieker uit te brengen in ongeknipte versie! Deze editie heeft een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit meegekregen. Ook enkele waardevolle extra’s zijn aanwezig en dat maakt van deze release weer een must-have voor de fans. Een absolute aanrader!


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Clarence Ford
Met: Chingmy Yau, Simon Yam, Carrie Ng, Wai Yiu, Madoka Sugawara, Ken Lo

Film:
8/10

Extra's:
8/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
16

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664009000


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Chingmy Yau uncovered,
• Interviews,
• UK promotional trailer,
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij