:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NINJA IN THE DRAGON'S DEN
NINJA IN THE DRAGON'S DEN
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-07-12
FILM
Het verhaal van Ninja In The Dragon’s Den is er één van dertien in een dozijn. Oom Fuk en Ching hebben een relatief normaal leven tot ze op een dag worden lastig gevallen door een mysterieuze ninja. De mysterieuze ninja wil wraak nemen op oom Fuk die ook een geheim leven als ninja achter de rug heeft. Het verhaal houdt echt niet veel steek en als toetje worden er op het einde van de film nog een aantal nieuwe elementen toegevoegd (een tovenaar die uit het niets opduikt!) alsof de regisseur tot de vaststelling kwam dat zijn film 10 minuten te kort was.

Ninja In The Dragon’s Den wordt als een klassieker beschouwd door een deel van de martial arts liefhebbers. Ons inziens is dit ietwat te veel eer wat niet wegneemt dat dit een leuke film is. Een zwak verhaal wordt voor het grootste deel gecompenseerd door toch wel indrukwekkende gevechtsscènes. De film zal gezien de ouderdom logischerwijs eerder de liefhebbers van de klassieke kung fu dan de moderne wire fu aanspreken. Er zijn een aantal scènes die er boven uit steken zoals het gevecht bij het begin van de film tussen de steltlopers. Wij waren niet echt gecharmeerd door de (poging tot) humor die bij bepaalde momenten in de film voorkomt. De muziek die gebruikt wordt tijdens de film is typisch jaren ’80 en niet altijd even passend, om het woord irritant niet te gebruiken. Deze film dient men te bekijken voor de leuke martial arts delen, de rest kan men gerust beschouwen als vulling. Corey Yuen was de laatste jaren ook betrokken bij het maken van ondermeer Lethal Weapon 4, Kiss of the dragon en Romeo must die. Sanada speelde na Ninja In The Dragon’s Den ook nog mee in Ring en In The Line Of Duty.

BEELD EN GELUID
Hong Kong Legends heeft duidelijk veel energie en tijd gestopt in het restaureren van de beeldtransfer van deze film. Voor een Hong Kong film van 20 jaar oud is het resultaat zeer bevredigend te noemen. Jammer genoeg kunnen we zeker niet even enthousiast zijn over de geluidskwaliteit van de Cantonese track. Het geluid (en dan vooral de dialogen) klinkt bij momenten alsof het werd opgenomen in een kartonnen doos. Bij bepaalde nummers (zoals bv. de titeltrack) hadden wij bij momenten de indruk dat er vervorming was.

EXTRA'S
Hong Kong Legends heeft terecht een erg goede reputatie opgebouwd voor kwalitatieve dvds met interessante extra’s. Ook op deze dvd is er weer voldoende te vinden om de kijker een eindje zoet te houden.

- Biography showcase: biografie van Ng See Yen en van Hwang Jang Lee.

- Deleted footage: 3 verwijderde scènes (The Bull Devil 2 min. 19, Spiritual Boxers 2 min., Return To The Pagola 43 sec.)

- 3 trailers: UK promotional trailer, original theatrical trailer, Japanese campaign

- Interview gallery: Ng See YuenYuen - inside the Dragon’s Den with Roy Horan, een interview van 24 min. 20 dat afgewisseld wordt met beelden.

- Other attractions: trailers voor Police Story 2, Mr. Vampire, Naked Killer, In The Line Of Duty, Red Wolf, Once Upon A Time In China 3, Hong Kong 1941, Magnificent Butcher, Encounters Of The Spooky Kind en Iron Fisted Monk.

Zoals bij de meeste HKL dvd's wordt er ook nu weer een erg goed commentaar afgeleverd door Bey Logan.

CONCLUSIE
Een leuke film voor de liefhebbers van old school martial arts op een redelijk goede dvd. De geluidskwaliteit is toch wel deels ontgoochelend, maar de slechte staat van het bronmateriaal kan als excuus worden ingeroepen.


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Corey Yuen
Met: Hirokyuki Sanada, Conan Lee, Jang Lee Hwang

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
12

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664006528


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Surround 2.0
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Biography Showcase,
• Trailers,
• Interview gallery,
• Audiocommentaar,
• Other attractions

Andere recente releases van deze maatschappij