:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FASTER
FASTER
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2011-08-25
FILM
Als Driver (Dwayne Johnson) vrijkomt na 10 jaar gevangenis heeft slechts één doel: wraak nemen op de moordenaars van zijn broer. Van zodra hij de kans ziet gaat hij op jacht, maar een politieveteraan (Billy Bob Thornton) en een huurmoordenaar (Oliver Jackson-Cohen) willen dat voorkomen en openen op hun beurt de jacht op Driver…

Er zijn weinig filmgenres waar zoveel herkauwd wordt als bij het revenge ofte wraakgenre. Ook al betreedt Faster nogal wat platgetreden paden, toch wisten wij de film zeker te appreciëren. Toegegeven, het helpt wellicht dat we sinds wij voor het eerste klassiekers zagen als Death Wish en Point Blank fans zijn van het genre. U heeft wellicht al begrepen dat u zich niet moet verwachten aan personages met erg veel diepgang, Shakespeariaanse dialogen of prijswinnende vertolkingen. Dwayne Johnson en Billy Bob Thornton doen echter waar ze goed in zijn, Johnson vertolkt voor de zoveelste keer een spierbundel die al het één en ander heeft meegemaakt en Thornton zet wederom een smeerlap/loser neer. In kleine(re) rollen krijgen we ondermeer ook nog Tom Berenger (Platoon, Sniper), de ravissante Carla Gugino (Watchmen, Righteous Kill) en Michael Irby (The Unit) te zien Regisseur George Tillman Jr. mag een nobele onbekende zijn bij het grote publiek, met Men Of Honor en in mindere mate Notorious maakte hij toch een aantal films die wellicht bij een beetje filmliefhebber een belletje doen rinkelen. Met Faster bewijst Tillman Jr. een leuke, eigentijdse wraakfilm te kunnen maken. Met de vaak flitsende montage en de bij momenten bloederige actie zal hij de liefhebbers zeker weten te bekoren. Jammer genoeg moeten we toch een aantal punten aftrekken voor de redelijk zwakke en onnodige plottwist die het einde van de film een klein beetje vergalt.

BEELD EN GELUID
Eerlijk gezegd is Faster een film die ik niet op dvd zou kopen omdat ik mij sinds een aantal jaar recente actiefilms of bigbudgetspektakels eigenlijk alleen nog op Blu-ray aanschaf. De kans dat Faster uiteindelijk ook nog op Blu-ray in mijn collectie zal belanden is best wel redelijk groot, ook al is de dvd in feite wel (verrassend) goed. Zowel met de scherpte en het contrast zit het snor, alleen hier en daar in donkere scènes is het beeld naar dvd-norme, voor verbetering vatbaar. De Dolby Digital 5.1-track heeft een goede spreiding, belangrijk bij een film als Faster die heel wat actie bevat.

EXTRA'S
Het alternatief einde en de verwijderde scènes stellen bitter weinig voor. Anno 2011 krijgen we het hier echt niet warm van. De Blu-rayrelease bevat wel ietwat meer extra’s, maar niet in die mate dat u louter daarvoor de Blu-ray moet kiezen.

CONCLUSIE
Ondanks de matige twist op het einde en het gebrek aan originaliteit is Faster al bij al toch een leuke revengefilm. Op de beeld- en geluidskwaliteit van deze dvd-release kunnen we bitter weinig aanmerken.


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: George Tillman Jr.
Met: Dwayne Johnson, Billy Bob Thornton, Oliver Jackson-Cohen, Carla Gugino, Michael Irby

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609657449


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Alternatief einde
• Verwijderde scènes

Andere recente releases van deze maatschappij