:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOSTEL PART III
HOSTEL PART III (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-02-06
FILM
In geen enkel genre wordt een koe zo leeggemolken als in dat van de horror. Zowat iedere horrorprent die wat volk kan lokken naar de bioscoop krijgt nadien de nodige sequels die vaak, naarmate het aantal toeneemt, niks meer met de originele film (op de titel na) te maken hebben. Dat is ook het geval met het tweede vervolg op Hostel. In deze leuke horrorfilm uit 2005 kregen we het relaas te zien van enkele tieners die op reis gaan naar Oost-Europa en die de ijdele hoop hebben om een recordaantal mooie meiden in hun bed te krijgen. De sekstrip draait echter snel uit op een nachtmerrie wanneer de jongeren in de handen vallen van de Elite Jaagclub, dat is een eliteclub waarvan de leden grof geld betalen om in het allergrootste geheim ontvoerde mensen op de meest gruwelijke wijze naar hartenlust te martelen. Regisseur Roth draaide wel een vervolg op deze bescheiden hit, maar bedankte toch toen men hem eveneens het derde luik aanbood, een deel dat trouwens nooit de bioscopen haalde en rechtstreeks op dvd is uitgebracht. Eerlijkheidshalve hielden we ons hart vast toen we zagen dat de regisseur van Hostel Part III Scott Spiegel was, de man die in 1999 het totaal overbodige en belabberde vervolg op From Dusk Till Dawn draaide. Sommige mensen leren echter blijkbaar uit hun fouten en zo ook deze Scott die met de derde Hostel-film weliswaar geen grote kunst schept, maar er toch in geslaagd is om een onderhoudende horrorprent te maken die zelden banaal is en geen enkele seconde verveelt. En geef toe, dat kan je niet bepaald van iedere horrorfilm zeggen.
 
In de derde Hostel-film worden de gruweldaden van de Elite Jaagclub verplaatst naar Las Vegas, een locatie waar het gigantische succes van de hilarische komedie The Hangover wel voor iets zal tussen zitten. Daardoor missen we weliswaar de mysterieuze sfeer van Praag die de eerste film zo griezelig maakte, maar toch blinkt er geen enkele stad zo mooi als Las Vegas, wat uiteraard op een Blu-ray steeds mooi meegenomen is. Naar aloude Amerikaanse traditie moet een jonge kerel alvorens hij in het huwelijksbootje stapt eerst met z'n vrienden nog eens het beest uithangen en uiteraard is deze gokstad daar de ideale plek voor. Ook al belooft Carter (Kip Pardue) aan zijn toekomstig vrouwtje dat hij nooit op de schoot van een paaldanseres zal terechtkomen, laat hij zich toch door zijn vrienden overhalen om in Las Vegas eens goed de bloemetjes buiten te zetten, want de vier kameraden zijn vastbesloten om er de trip van hun leven van te maken. En jawel, wie de plaatjes op de Blu-ray-cover ziet, weet dat dit inderdaad het geval zal zijn.

Alles begint met vrij onschuldige spelletjes waarbij regisseur Scott Spiegel er een plezier in schept om met de regelmaat van de klok de kijker op een dwaalspoor te zetten, een ingeving die deze film alleen maar ten goede komt, want het zal niemand verbazen dat er van een ijzersterk scenario of verbluffende acteerprestaties in Hostel Part III geen sprake is. De hel breekt los wanneer de vier makkers uitgenodigd worden door twee hoertjes voor een kinky feestje ergens in een afgelegen fabriekspand. De vier ruiken wel meteen onraad als de kilometerstand van de taxi niet werkt, maar helaas is de lust naar vlees sterker dan het verstand. Eens ze uit hun roes ontwaken, merken de vrienden dat hun kompaan Mikey (Skyler Stone) verdwenen is, wat het vrijgezellenfeestje meteen in een helse zoektocht doet ontaarden. De meest logische verklaring voor de verdwijning van hun vriend is wellicht dat hij iets te diep in het glas heeft gekeken, waarbij niets hun laat vermoeden dat de arme stakker in een kooi opgesloten zit en het slachtoffer geworden is van een bende krankzinnige sadisten die hun nieuw spelletje, Het Rad Van Onfortuin, willen uitproberen. Het is geen Walter Capiau die ijskasten en andere broodroosters uitdeelt, maar wel duidt de pijl op het rad aan op welke wijze de ongelukkigen zullen worden gemarteld. En dat kan zeer ver gaan: zo kan het slachtoffer levend gevild worden of doorboord worden door vlijmscherpe pijlen.

Ondanks het pervers karakter van de bedachte spelletjes zal de doorgewinterde horrorliefhebber zich een beetje bekocht voelen bij deze griezelprent, want Scott Spiegel toont nooit expliciete beelden zoals Roth dat in de eersteling wel deed.

BEELD EN GELUID
Geen enkele stad oogt zo mooi als Las Vegas en dat merk je dan ook op deze Blu-ray waarbij de stadsopnames buitengewoon adembenemend zijn. Alvorens u echter beslist om tot de aankoop van deze Blu-ray over te gaan, is het verstandig om te weten dat deze film een goedkope productie is waardoor enkele scènes een wazig beeld hebben. Het geluid is meer dan bevredigend, vooral als je verzot bent op angstaanjagend gegil.
 
EXTRA’S
Voor de extra’s moet u het zeker niet doen want op de lullige audiocommentaar van regisseur Spiegel en hoofdrolspeler Pardue na is hier niks te vinden op deze Blu-ray.
 
CONCLUSIE
Hostel Part III is noch een klassieker noch een hoogvlieger, maar wie houdt van hippe horrorfilms zal deze film zeker weten te appreciëren, tenminste als u eventjes kan vergeten hoe goed de eerste wel was. Het is daarom beter dat u deze film ziet als een leuk horrorfilmpje dat losstaat van de eersteling, want de ontgoocheling zou wel eens zeer groot kunnen zijn en eigenlijk verdient deze genietbare prent dat niet.coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Scott Spiegel
Met: Kip Pardue, Brian Hallisay, John Hensley, Sarah Habel, Skyler Stone, Zulay Henao

Film:
6,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609654875


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1
Duits DTS-HD MA 5.1
Spaans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hindoestaans, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur Scott Spiegel en acteur Kip Pardue

Andere recente releases van deze maatschappij