:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOME SWEET HELL
HOME SWEET HELL (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2015-04-30

FILM
“Hoe kan je niet van een film houden waarin een vrouw een moord pleegt om haar huwelijk te redden?” Tot zover de levenswijsheid van gewezen ster Jim Belushi die in Home Sweet Hell nog maar eens plat op zijn bek gaat. Maar, en daarmee komt er een einde aan het slechte nieuws, deze zwarte komedie van Anthony Burns, die tot nu toe alleen maar Skateland (de titel zegt genoeg) draaide, is best leuk en zelfs een beetje meer dan dat.

Het is moeilijk om niet te denken aan Serial Mom van John Waters na het bekijken van Home Sweet Hell, want net zoals Kathleen Turner vertolkt ook Katherine Heigl de rol van een American Sweetheart die volledig over de scheef gaat als ze ontdekt dat haar echtgenoot Don Champagne (Patrick Wilson) het bed deelt met zijn verkoopster Dusty (Jordana Brewster). We kunnen de meubelverkoper maar al te goed begrijpen. Niet alleen is Dusty een Mexicaanse bimbo die alle mannenogen dol maakt, ook is zijn bloedeigen vrouw een feeks die in een boekje bijhoudt wanneer haar man seksueel aan zijn trekken mag komen. Don denkt dat hij met zijn Mexicaanse schone het gouden lot heeft gewonnen, helaas blijkt vrij vlug dat ze alleen maar zijn geld wil hebben. Voor mevrouw Champagne is er maar één oplossing: het arme wicht vermoorden.

Je ziet wel wat bloed in Home Sweet Hell, maar op de scène waarin de hond van de buren in de diepvriezer belandt na, is het een vrij brave film. Ofschoon we nooit wild zijn geweest van Katherine Heigl (ooit nog de ster in Knocked Up van Judd Apatow en nadien verbannen naar het absoluut te mijden Grey’s Anatomy), doet ze het hier toch goed als oncontroleerbare überbitch. Wilson speelt zoals (te) vaak de gladjanus zoals we hem kennen.

De film deed het niet bijster goed. In Amerika kreeg hij een beperkte bioscooprelease en bij ons was hij zelfs gewoon niet te zien, maar wie van stoute (weliswaar netjes verpakte) humor houdt, zal zich niet bekocht voelen.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van de Blu-ray’s die Sony uitbrengt, is meestal van uitstekende kwaliteit. Dat geldt ook voor deze release waarin de kleuren je ogen bijna verblinden. Alles is haarscherp, tot in de kleinste details. Van enige storing is geen sprake. Het geluid is technisch in orde, maar je sluit desalniettemin beter de oren voor de afgrijselijke soundtrack die grotendeels wordt verziekt door de draak Moon and the Stars. Het vehikel is geschreven door Josh Kelley, echtgenoot van Katherine Heigl, en dat verklaart inderdaad zowat alles.

EXTRA’S
Fans (als die al bestaan) zullen blij zijn met wat weggelaten scènes en outtakes, maar de rest van de wereldbevolking zal er alleen maar zijn schouders voor ophalen. Voor de rest is het huilen met de pet op. Een fictief reclamefilmpje waarin meubelgigant Don Champagne zijn winkel aanprijst en een collage (Suburban Butchery) waarin de crew je probeert uit te leggen waarom Home Sweet Hell een absolute hit is.

CONCLUSIE
Anthony Burns bezit niet het talent van John Waters om een zwarte komedie uit zijn mouw te schudden waarvan je je vingers aflikt, maar ondanks een beschamende Jim Belushi is Home Sweet Hell verre van slecht.
coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Anthony Burns
Met: Jordana Brewster, Katherine Heigl, Patrick Wilson |

Film:
6,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2015

Leeftijd:
16

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609608588


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD-MA 5.1
Frans DTS HD-MA 5.1
Duits DTS HD-MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Arabisch, Deens, Fins, Duits, Noors, Portugees, Frans, Turks, Zweeds
Extra's:
• Deleted Scenes & Outtakes
• Champagne Furniture & Rugs Commercial
• Suburban Butchery: Making Home Sweet HellAndere recente releases van deze maatschappij