:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BREAKING NEWS IN YUBA COUNTY
BREAKING NEWS IN YUBA COUNTY
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-06-12
FILM
Tate Taylor. Wellicht is het een naam die je niets zegt, behalve als je dagelijks met je neus in de filmbladen zit te snuisteren. De namen van zijn films zullen wel voor het rinkelende belletje zorgen, hoewel het op alle vlakken alsmaar bergaf ging, en hopelijk zakt hij na het ronduit irritante Breaking News In Yuba County niet nog dieper. In het begin van zijn carrière leek er nochtans hoop voor een glansrijke Hollywood-carrière, wat vooral kwam door zijn tweede film, en tevens grootste hit, The Help: een genietbaar Disney-filmpje die het racisme in de jaren '60 aanklaagde. Nadien volgde het weinig interessante Get On Up dat het leven van James Brown belichtte, de goed ontvangen horrorfilm Ma en Ava, waarin Jessica Chastain voor 90 minuten de vrouwelijke Liam Neeson werd. Maar nu zitten we helaas met Breaking News In Yuba County opgescheept, een film die het etiket zwarte komedie opgeplakt kreeg, en wat vooral dient om de onkunde te maskeren. Het gaat om een misdaadverhaal dat probeert te profiteren van wat Quinten Tarantino en Guy Ritchie in het verleden deden. Je ziet de invloeden wel, maar daar blijft het ook bij.
Sue Buttons (Allison Janney, en meteen de enige uit de bende die goed acteert) is een eeuwig muurbloempje dat iedereen voorbijloopt. Ze probeert dat te verhelpen door te luisteren naar een podcast van één of andere kwakzalver die denkt dat je het leven beter de baas kan door naar zijn dwaze one-liners te luisteren, die zo clichématig zijn dat zelfs de Bond Zonder Naam er zou voor passen. Van haar man Karl (Matthew Modine) moet ze zeker niets verwachten. De drukke bankier heeft samen met zijn broer Petey (Jimmi Simpson) een witwasprogramma op poten gezet, waardoor hij bijna nooit thuis is. Wanneer haar echtgenoot ook nog eens de verjaardag van zijn vrouw vergeet, trekt Sue naar de bank om hem te confronteren met zijn egoïstische gedrag. Sue merkt echter dat hij een ruiker bloemen gekocht heeft, en vermoedt dat hij een verrassingsfeest voor haar gepland heeft. De man gaat echter niet naar huis, waarop Sue besluit hem te achtervolgen en op deze manier ontdekt dat hij een minnares heeft. Als Sue hem op heterdaad betrapt, krijgt Karl een hartaanval. Sue begraaft het lijk en geeft haar echtgenoot als vermist op, en hoopt met haar trieste verhaal in de televisieshow van Gloria Michaels (een verschrikkelijke Juliette Lewis) wat in de spotlights te kunnen komen.
Een verstandig man (ook al weten we niet meer wie) zei ooit dat je nooit een goede film kan maken als je een slecht script in handen hebt. Een veronderstelling die in dit geval als een bus klopt, want dit infantiele verzinsel van ene Amanda Idoko slaat werkelijk nergens op. Een misdaadverhaal dat probeert grappig te zijn, maar er alles zo vingerdik oplegt dat het strontvervelend wordt. Idoko vond het ook nog eens nodig om er een feministisch rondje van te maken, hoewel je met dit soort rommel de tegenstanders alleen maar sterker maakt. De film duurt anderhalf uur, maar door de tenenkrommende acteerprestaties voelt iedere seconde veel te lang aan. Het is vreemd dat we dit schrijven, want op papier is het een female supercast waar je toch het één en ander van zou mogen verwachten. Nu ja, bij nader inzien heeft Mila Kunis nooit kunnen acteren en zit je met actrices als Ellen Barkin of Juliette Lewis sowieso in een vijver met rotte vis te vissen. De meest degoutante actrice in dit zooitje is Wanda Sykes, die gelukkig bij ons niet bekend is, maar dat in de VS wel is door onder meer de grappen van Chris Rock te verzinnen. Vraag maar aan Will Smith hoe geestig die zijn! Naast de verschrikkelijke Sykes zit je ook nog met de onuitstaanbare Awkwafina, zeg maar de vrouwelijke tegenpool van Ken Jeong (ja, die Aziaat uit The Hangover!).
Alleen God weet waarom Jake Gyllenhaal hier geld in heeft gestopt, en het is ook diezelfde God die weet waarom wij hieraan 96 minuten van ons leven aan hebben verbrast.

BEELD EN GELUID
Deze film werd op dvd gedropt op een redelijke dvd die het vooral moet hebben van zijn leuke kleuren. De detaillering is wat je van een standaard-dvd mag verwachten. De close-ups zijn vrij goed, maar qua achtergrondbeelden durft het wel wat wazig worden. Gelukkig gaat het om een film die in elke scène bijna een andere locatie heeft, wat in feite het enige positieve aan Breaking News In Yuba County is. De geluidsband is een degelijke (maar ook niet meer dan dat) Dolby Digital 5.1 met vooral veel te veel gekwebbel.
EXTRA’S
Je vindt geen extra’s op dit schijfje.

CONCLUSIE
Ook al martel je ons dood, kunnen we echt geen enkele reden verzinnen waarom je 96 minuten van je leven voor deze dwaze komedie zou moeten opofferen.cover
Studio: The Searchers

Regie: Tate Taylor
Met: Allison Janney, Mila Kunis, Awkwafina, Wanda Sykes, Juliette Lewis

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461877994


Beeldformaat:
2.39:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij