:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: THE LION KING
PERSBERICHT: THE LION KING
Bron: Disney - Datum: 2003-09-24 - Geplaatst door: Werner
THE LION KING - Speciale Uitvoering -

DE MIJLPAAL IN ANIMATIE IS TERUG!
Beleef opnieuw het avontuur met Simba en zijn vrienden!

Verkrijgbaar voor het allereerst op DVD vanaf 15 oktober 2003

Sinds de eerste bioscoopvertoning van “De Leeuwenkoning” hebben reeds vele kinderen én hun ouders kunnen genieten van dit aangrijpende avontuur. Nu komt Disney’s meest gevraagde film opnieuw uit op video en voor de allereerste keer op DVD.

De Speciale uitvoering: een sensationele ervaring!

Ervaar nu The Lion King als nooit tevoren in een speciale uitvoering met als extra het gloednieuwe lied “The Morning Report” en met prachtig geoptimaliseerd beeld en geluid van de hoogste digitale kwaliteit.

Het betoverende verhaal ‘The Lion King’ wordt in deze Speciale Uitvoering aan-gevuld met een gloednieuw lied en leuke bijpassende animatie. Wanneer Zazu koning Mufasa de gebeurtenissen van de dag komt vertellen in een knotsgekke muzikale tyrade, zal niemand zijn lach kunnen bedwingen. Oscarwinnaars Elton John en Tim Rice hebben van het ochtendrapport een swingende en vooral amusante scène gemaakt. Zazu’s “Morning Report” brengt gegarandeerd extra plezier in het kijken van The Lion King!

De 2-Disc DVD presenteert het tijdloze verhaal van moed, trouw en hoop met 2 versies van de film (de originele bioscoopversie én de versie met de hele nieuwe animaties) en zeer veel BONUSMATERIAAL, waaronder een virtuele safari in 5.1 surround sound, reizen die je meenemen achter de schermen, en nog veel meer.

Een Disney primeur is de Disney Enhanced Home Theatre Mix die toegepast is op de Special Edition DVD. De mix is speciaal ontworpen voor de huiskamer. Met een geluid dat dynamischer en ruimtelijker is dan ooit – vergelijkbaar met het geluid in de bioscoop – zal de kijker volledig opgaan in The Lion King omgeving. Geniet van dit koninklijke heldenverhaal, waarin thema’s als vriendschap, jaloezie, geboorte, dood, verantwoordelijkheid en liefde op schitterende wijze verbeeld worden.

De overweldigende DEHT-geluidsmix in exclusieve première !

De uitzonderlijke beeldkwaliteit van “The Lion King” wordt ondersteund door een spectaculaire nieuwe geluidsmix die iedereen zal weten te overdonderen. Walt Disney Home Entertainment heeft een volledig nieuwe en eigen geluidsmix ontwikkeld: De Disney Enhanced Home Theater–mix (DEHT-mix): De bioscoop in huis! Dankzij deze mix wordt de film nog echter en wordt je volledig in het verhaal meegesleept. De aangrijpende muziek komt met deze mix nog meer tot zijn recht en krijgt een aparte dimensie. De DEHT-mix werd ontworpen door academy-award genomineerde Terry Potter. Hij werkte 10 jaar geleden reeds mee aan The Lion King en wendt nu zijn kennis van het mixen voor bioscoopvoorstellingen aan voor DVD. DEHT is geen nieuw type van audiosysteem, maar wel een andere mix van het oorspronkelijke geluid bij de film. Het creeërt een audiolandschap met meer diepte en textuur, waardoor thuis dezelfde sensatie verkregen wordt als in de cinemazaal. De richting en ruimte van het geluid zijn meer uitgesproken en er zit meer bass/subwoofer in de mix. Deze geluidsmix is te beluisteren via een 5.1 geluidsinstallatie en zorgt voor een overweldigende belevenis.

Je favoriete personages in optimale omstandigheden nog beter volgen in hun spectaculaire belevenissen: deze Speciale Uitvoering zal weer heel wat mensen bekoren!

De Leeuwenkoning: niet zomaar een Animatiefilm!

De ontroerende personages, de uitgestrekte landschappen en de betoverende muziek maakten van “De Leeuwenkoning” een onbetwistbaar aangrijpende film die iedereen gezien heeft. De film werd bij de eerste release een echte stormloop in de bioscoop. Massaal werden de video en de soundtrack in huis gehaald. De ontroering, de humor, de aangrijpende muziek en de spectaculaire scènes wisten een groot publiek op te winden. Ook werd er een leeuwenkoning-musical ontwikkeld om de personages in het echt tot leven te laten komen en de 6 Tony Awards zijn het overtreffende bewijs van dit emotievol verhaal.

Het Verhaal...

Het verhaal draait rond Simba, die als leeuwenwelp opgroeit als de toekomstige leeuwenkoning. Zijn oom Scar wil echter koning worden en doet er alles aan om aan de macht te komen. Hij weet de huidige leeuwenkoning, Mufasa, en Simba te misleiden en kan ervoor zorgen dat de jonge Simba de vlakte verlaat waar hij opgegroeid is en zich verstopt in de jungle. Daar ontmoet hij Timon, een meerkat, en Pumbaa, een wrattenzwijn. Samen met hen leeft Simba een zorgeloos bestaan: “Hakuna Matata” is hun motto. Maar ondertussen eist Scar de troon op en laat de hyena’s het koninkrijk innemen: er is niets meer te eten en de leeuwen zijn niet langer meer de heersers over de vlakte. Wanneer Simba het nieuws krijgt over het lot van zijn familie, weet hij dat hij de enige is die hen kan helpen, want hij is tenslotte de echte leeuwenkoning. Hij zal zijn plaats moeten opeisen in de “kringloop van het leven” en zal het moeten opnemen tegen zijn oom Scar.

De Personages ...

Mufasa is de leeuwenkoning en regeert dapper en wijs over de dieren op de vlakte. Hij is een echte leider en leidt zijn zoon Simba op om later zijn plaats te gaan innemen.

Zijn zoon, de speelse en onbezorgde Simba, is telkens op zoek naar avontuur en houdt wel van wat plagen en stoeien. Hij kijkt op naar zijn vader en zou niets liever willen dan zo snel mogelijk koning worden, net zoals zijn vader. Wanneer hij groter is, neemt hij zijn verantwoordelijkheden op en blijkt hij even moedig en wijs als zijn vader te zijn.

Timon is een hyperactieve meerkat die goed bevriend is geraakt met Simba. Hij praat zich met zijn grote mond overal uit, maar wanneer het erop aankomt zou hij alles doen om zijn vrienden te helpen. Samen met Pumbaa vormt hij een hilarisch duo. ‘Het leven moet je nemen zoals het komt’ (Hakuna Matata) is hun motto.

Zijn beste vriend Pumbaa, een wrattenzwijn, is niet altijd van de slimste, maar is wel een heel trouwe en goede vriend. In zijn inborst zit een immens groot hart: hij is zeer trouw aan vrienden en geeft iedereen een kans, zelfs aan een natuurlijke vijand als Simba.

De broer van Mufasa en oom van Simba, Scar, is niet zo sterk, maar wel zeer sluw. De troon lokt en Scar tracht die kost wat kost te bemachtigen. Hij onderhoudt hiervoor contacten met de hyena’s die hij misbruikt voor zijn doel.

Nala is de beste vriendin van Simba. Zij gaat overal mee waar hij gaat. Wanneer ze ouder is, beseft ze dat ze eigenlijk meer voor Simba voelt dan enkel vriendschap. En wanneer ze hem toevallig terugvindt in de jungle wenst ze niets liever dan dat hij terug bij de leeuwen komt en zijn plaats als koning opeist.

De oude aap Rafiki is een soort Shamaan. Hij heeft bepaalde rituelen en vertrouwt op zijn eigen wijsheden. Hij speelt door zijn wijsheid een sterke rol in de weg die Simba doorheen zjn leven bewandelt.

De trouwe raadgever van Mufasa is de Toekanachtige vogel Zazu. Deze tracht te helpen om Simba op goede weg te houden, maar dat is voor een kleine vogel als hij niet altijd even gemakkelijk.

De hyena’s zijn telkens op zoek naar een lekker maal, een onschuldig slachtoffer dat ze voor het te verorberen angst kunnen aanjagen en terrorizeren. Met de belofte dat er nooit meer honger zal zijn, helpen ze Scar met het overnemen van de Leeuwentroon.

De moeder van Simba is een heel attente en liefhebbende moeder. Sarabi is al even moedig en wijs als Simba’s vader.

The Lion King - Speciale Uitvoering
Te koop vanaf 15 oktober 2003 op DVD

Distributeur: Walt Disney Home Entertainment
Genre: Gezin
Duur: 85 minuten (exclusief bonusmateraal)
Taalkeuze: DTS Engels, Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands
Beeldformaat: 16 x 9 / 1:66:1 widescreen;
THX Gecertificeerd

« The Lion King – Speciale Uitvoering » op DVD:

Deze Speciale Uitvoering bevat 2 DVD’s! Er zijn heel wat bonussen toegevoegd aan de originele film, zoals interactieve menu’s, directe scènetoegang en bonusmateriaal.

Disc 1: De film:

• Gesproken toelichting door Producer Don Hahn, Directors Rob Minkoff & Roger Allers
• Twee majesteitelijke filmversies
1. oorspronkelijke bioscoopversie uit 1994
2. Speciale Uitvoering : met het nieuwe lied ‘Morning Report’ en geoptimaliseerd beeld en geluid, én in exclusieve première DEHT, Disney’s Enhanced Theater-Mix
• Nieuwe games
- Timons Schranspartij: test je schransvaardigheden, voor 2 spelers;
- het Lion King Persoonlijkheidsprofielspel: ga na welk personage uit de film het meest op jou lijkt;
- Pumbaa's Sensationele Geluiden: een heel nieuw geluidscombinatiespel in 5.1 Surround Sound.
• Muziek plezier
- geheel nieuwe muziekvideo van ’Circle of Life’, door Disney Channel’s Circle of Stars, met onder andere Hilary Duff, Raven, Christy Romano, Orlando Brown, Anneliese van der Pol, Tahj Mowry, Kyla Pratt & A. J. Trauth;
- Sing-Along Song: Naar de film kijken en meezingen.
• Achter de schermen
- niet eerder vertoonde scènes: Bug Football, Hakuna Matata, Can You Feel the Love Tonight
- het maken van ‘Morning Report’. Een reünie van het oorspronkelijke Lion King-team.
• Voorproefje disc 2

Disc 2: Bonus:

De ultieme disc must-have voor de ware Lion King liefhebber. Ontdek alles over de betovering en de koninklijke waardigheid van Disney’s Meesterwerk. Ga op avontuur door de continenten of maak een geplande reis door de vele thema’s.

• Timon & Pumba's virtuele safari
Haal het themapark naar uw huiskamer. Volg onze bijzondere gidsen Timon en Pumbaa voor een rondreis vol actie door de Afrikaanse wildernis - in 5.1 Surround Sound!
• Thema’s
- Muziek : Sir Elton John en Tim Rice vertellen uitvoerig over de prachtige muziek.
- Musical : Ontdek alles over de kostuums, de maskers, de poppen en nog veel meer
- Dieren : Zie hoe echte dieren de inspiratiebron vormden voor deze getekende figuren uit de Lion King.
- Film : Ervaar hoe de legende tot leven kwam
- Verhaallijn : Kijk waar de fascinatie voor de Lion King begonnen is en wat de invloeden zijn achter het verhaal.
• Continenten
Hier ontdek je hoe elk werelddeel zijn bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van The Lion King
- Afrika
- Australië
- Azië
- Europa
- Zuid-Amerika
- Noord-Amerika

Technische specificaties extra's:
Taalkeuze: Dolby Surround 2.0: Engels / Nederlands / Frans
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans,
Beeldformaat: 4x3 / 1.33:1


Recent nieuws van dezelfde bron