:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> H.O.M. Vision >> PERSBERICHT: ANNE B. REAL
PERSBERICHT: ANNE B. REAL
Bron: H.O.M. Vision - Datum: 2003-10-14 - Geplaatst door: Werner
ANNE B. REAL

De independent filmmaatschappij H.O.M. Vision heeft haar hand weten te leggen op de topper "Anne B. Real". Deze film wordt getipt als de Urban film van 2004. Wat "8 Mile" aan succes heeft opgeleverd in 2003, moet "Anne B. Real" in 2004 gaan realiseren op de rental en sell thru markt in Nederland en België.

Verhaallijn:
Cynthia is een jong verlegen meisje dat opgroeit in de getto dromend van een rapcarričre. Ze probeert haar eenzaamheid te vergeten door helemaal op te gaan door het schrijven in haar dagboek. Geďnspireerd door "het dagboek van Anne Frank", vecht ze tegen haar onzekerheden probeert ze luisterend naar rapmuziek zich beter te voelen. Haar oudere broer Juan heeft een drugsprobleem. Hij onderhoudt zijn drugsverslaving door het verkopen van de teksten uit Cynthia’s dagboek aan een beginnend rapper genaamd "Deuce". Deze staat op het punt van doorbreken echter zijn ego groeit harder dan zijn carričre. Als Cynthia alles ontdekt neemt haar leven een aantal drastische wendingen. Zal ze op kunnen staan, en de wereld laten zien wat ze waard is?

Getipt als:
De doorbraakfilm die een nieuw genre in het leven roept: Urban Familiefilm. Anne B. Real is niet afhankelijk van schuttingtaal, seks of rondvliegende lichaamsdelen. De film laat het publiek meekijken in het leven van een jonge meid, die het gettoleven moet overwinnen.

Doelmarkt:
Anna B. Real is een film voor een ieder die geďnteresseerd is in de Rap/Hiphop markt, en moreel verantwoord entertainment. Tevens is de film interessant voor iedereen die het verhaal van "Het dagboek van Anne Frank" kent of heeft gelezen.

Vergelijking:
"8 Mile" (Eminem, Brittany Murphy) meets "Good Will Hunting" (Robin Williams, Matt Damon)

Filmprijzen:
De Award for: Best Dramatic Feature Santa Monica Film Festival 2003.

Cast en Crew:
Regisseur: Lisa France
Producenten: Josselyne Herman- Saccio, Luis Moro and Jeanine Rohn.
Hoofdrollen:
• Janice Richardson (a.k.a. “JNYCE”)
• Carlos Leon (Big Lebowski, Empire, Blasphemy)

UIT HET ARCHIEF