:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: SPEELFILMS DECEMBER 2003
PERSBERICHT: SPEELFILMS DECEMBER 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-11-27 - Geplaatst door: Werner
In de speelfilmrelease van Video/Film Express aan het eind van deze maand komen we tot veler verrassing toch nog een Men Behaving Badly-programma tegen. Maar hiermee is de koek nu echt op. Deze maand ook weer twee titels uit de Arkoff Collectie en drie sterke films uit George Harrisons Handmade Collection.

MEN BEHAVING BADLY - JINGLE B***S, THE CLASSIC X-MAS SPECIAL

Op de inlay van deze eigenlijk niet meer verwachte DVD van deze in Nederland sterk onderschatte Britse comedy-serie: ‘Warning: contains language of an adult nature!’ Dat zou je niet verwachten bij een kerstspecial, maar aan de andere kant weten de kenners van de serie natuurlijk niet beter dan dat gekruid taalgebruik continu aan de orde is bij het gezelschap. En die weten ook dat kerstmis bij het stelletje mafketels dat deze serie bevolkt volkomen uit de hand moet lopen. Nou, dat komt uit. Kijk ernaar en verbaas je; en vergaap je verder ook nog aan een hilarische, 15 minuten durende serie deleted scenes en bloopers.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Duur: 63 minutenREFORM SCHOOL GIRL

Een topper uit de Arkoff Collectie uit 1957 met Gloria Casttillo in de rol van tiener Donna die behoorlijk in de war is. Vind je ’t gek als als zij door haar vriendje er op een vreselijke manier wordt ingeluisd? Dat joch steelt een auto, veroorzaakt daarmee een dodelijk ongeluk en draait zijn kont eruit door haar als schuldige aan te wijzen. Donna wordt naar een opvoedingsgesticht gestuurd omdat zij niet wil zeggen wie werkelijk de gestolen auto bestuurde. En van zo’n detentie wordt niemand vrolijk, zeker tere tienermeisjes niet...

Speelduur: 71 minuten
Regie: Edward Bernds
Optionele ondertiteling: Nederlands en Duits

Extra features:
• 50 minuten audio interview met Samuel Z. Arkoff
• 9 originele bioscooptrailersBLOOD OF DRACULA

Herbert L. Strock (I Was A Teenage Frankenstein) regisseerde in 1957 deze zwart-wit horrorfilm over het onschuldige meisje Nancy Perkins. Haar vader hertrouwt zes weken na de dood van haar moeder. De stiefmoeder zendt Nancy vervolgens naar een meisjesschool, waar de scheikundelerares haar onder hypnose brengt en haar verandert in een moordende vampier.

Speelduur: 71 minuten
Regie: Herbert L. Strock
Optionele ondertiteling: Nederlands en Duits

Extra features:
• 50 minuten audio interview met Samuel Z. Arkoff
• 9 originele bioscooptrailersFIVE CORNERS

Jodie Foster in de rol van verkoopster in een dierenwinkel. Haar aanbidder Heinz (John Turturro) wil indruk op haar maken en denkt dat te kunnen doen door twee pinguïns te stelen uit de plaatselijke dierentuin. Maar het loopt allemaal anders dan gewenst wanneer hij een poging doet haar te verkrachten. Op dat moment wordt de verkoopster geholpen door een ex-crimineel die zich inmiddels tot het pacifisme heeft bekeerd (Tim Robbins); de psychotische minnaar belandt in de gevangenis. Als hij weer vrij komt, wordt hij beheerst door liefdesgevoelens voor haar en haat voor haar helper... Een film uit de Handmade Collection.

Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Duur: 90 minutenPRIVATES ON PARADE

Een krankzinnig verhaal over de leden van SADUSEA (Song And Dance Unit South East Asia) die zich aan het eind van de jaren veertig de kogels van het lijf proberen te houden van de Maleisische communisten en tussendoor om de haverklap verliefd worden. Een niet geheel sporende majoor (John Cleese) en een homofiele kapitein in het gezelschap zorgen echter voor meer gevaar dan de ‘echte’ vijand. De oplettende lezer herkent hierin elementen uit de befaamde Britse comedyserie O Moeder Wat Is Het Heet. Een film uit de Handmade Collection.

Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Duur: 108 minutenCHECKING OUT

Een ‘star vehicle’ voor Jeff Daniels als onderdeel van de Handmade Collection. David Leland, die ook The Land Girls regisseerde en het script schreef voor Mona Lisa, verzorgde in 1989 de regie van dit door Joe Eszterhas (Basic Instinct) geschreven script.
Daniels speelt de rol van de door de dood geobsedeerde Ray. Wanneer zijn beste vriend aan een hartaanval overlijdt, begint hij al zijn pijntjes te herleiden tot een aankondiging van zijn aanstaande overlijden. In die gevoelens draait hij volkomen door totdat hij erachter komt dat hij eigenlijk alleen maar bang hoeft te zijn voor zijn eigen angsten.

Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Duur: 90 minuten


Recent nieuws van dezelfde bron