:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: PAUL WELLER
PERSBERICHT: PAUL WELLER
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-10-11 - Geplaatst door: Werner
De onlangs uitgebrachte Paul Weller-CD Studio 150 wordt op 26 oktober gevolgd door een gelijknamige DVD, een dag na zijn concert in Vredenburg in Utrecht. Studio 150 is Wellers eerste album sinds Illumination uit 2002 en kreeg alom goede recensies. Op de DVD brengt Weller live een selectie van de twaalf covers die op het in Nederland opgenomen album zijn te vinden, aangevuld met enkele van zijn bekendere eigen composities.

Gedurende zijn lange carrière heeft Paul Weller het spelen van covers nooit gemeden. Al in zijn periode met The Jam nam hij nummers op van o.a. The Who, The Kinks en Curtis Mayfield. Met de Style Council waagde hij zich o.m. aan Angel van Anita Baker en als solo-artiest weet hij er ook al jaren raad mee, getuige bijvoorbeeld Ohio van CSN&Y, I'd Rather Go Blind van Etta James en Feelin' Alright van Traffic. Geen wonder dat Weller - vaak aangeduid als de godfather van de mods, The Modfather dus - al enkele jaren met het plan rondliep om eens een geheel met covers gevuld album op te nemen. En dat deed hij uiteindelijk binnen een week of vijf in de Amsterdamse Studio 150. Dat markeerde overigens de eerste keer dat hij een studio buiten Grott Brittannië gebruikte.

Op CD en DVD presenteert Weller opvallende versies van onder meer All Along The Watchtower, Sister Sledge's Thinking Of You, Birds van Neil Young, Wishing On A Star van Rose Royce, Gordon Lightfoots Early Morning Rain en Burt Bacharachs Close To You dat beroemd werd gemaakt door The Carpenters. Daarnaast worden er op de DVD enkele 'echte' Paul Weller songs uitgevoerd, zoals Broken Stone, Tales From The Riverbank en Amongst Butterflies. Weller wordt begeleid door drummer Steve White, gitarist Steve Cradock, bassist Damon Minchella en de blazerssectie van The New Cool Collective. Vokaal krijgt hij steun van Eliza Carthy, Carleen Anderson, The Stands en Sam Brown. Het concert is opgenomen in de Riverside Studios in Londen.

De DVD Studio 150 bevat naast de in totaal veertien gespeelde nummers een interview met Weller, waarin hij commentaar geeft op de tracks, gesprekjes met de bandleden én een promo voor de single Wishing On A Star. De DVD heeft een speelduur van 108 minuten en komt op het label Inspire Music uit op 26 oktober.


Recent nieuws van dezelfde bron