:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> RELEASEBERICHT: JANUARI RELEASES
RELEASEBERICHT: JANUARI RELEASES
Bron: A-Film - Datum: 2001-12-28 - Geplaatst door: Serge
CECIL B. DEMENTED
Synopsis:
Een jonge geflipte filmmaker en zijn bende filmfanatici, genaamd the Sprocket Holes, gijzelen een filmgodin uit Hollywood en dwingen haar te spelen in hun eigen terroristische 'underground' film. De gegijzelde Honey wordt gehersenspoeld en stapt daarmee in de vreemde wereld van Cecil B. Demented. Na een grondige gedaanteverwisseling wordt ze gedwongen mee te spelen in Cecil's no-budget film, opgenomen in 'ultimate reality'. Honey begint zich langzaam maar zeker verbonden te voelen met haar kamikaze medespelers. Dan blijkt dat Cecil's wereld van cinematerreur, sexuele frustratie en met drugs doordrenkte filmopvattingen voor Honey een aantrekkelijk alternatief vormt. Ze wordt uiteindelijk een gewillige soldaat in Cecil's oorlog tegen de slechte cinema.

Regie: John Waters (Serial Mom, Cry-Baby, Hairspray)

Cast:
Melanie Griffith (Working Girl, Body Double)
Stephen Dorff (Blade, I Shot Andy Warhol)
Alicia Witt (Urban Legend, Twin Peaks de serie)

Releasedatum: 29 januari 2002 - DVD RentalSOUL ASSASIN
Synopsis:
Kevin Burke is een jonge, ambiteuze veiligheidsagent in dienst van Jorgensen Financial, een machtig bedrijf dat wereldwijd zijn tentakels uitslaat. Directeur en stiefvader Karl Jorgensen ziet Kevin als zijn eigen zoon. Een tragisch misdrijf waarbij Kevin's echte vader het leven liet, bracht de toen nog kleine jongen onder de hoede van Jorgensen. Dit tot ergernis van Jorgensen's echte zoon Karl junior die ook zijn plaats binnen het bedrijf heeft. Op de dag dat Kevin een belangrijke promotie maakt wil hij zijn vriendin Rosalind ten huwelijk vragen. De romantische avond wordt wreed verstoord wanneer Rosalind het slachtoffer wordt van een kille huurmoordenaar.....

Regie: Laurence Malkin

Cast:
Skeet Ulrich (Scream, As good as it gets, Ride with the devil - Chillfactor)
Kristy Swanson (Buffy the vampire slayer, The Chase - Dude where's my car)
Derek De Lint (Soldaat van oranje - Lang leve de koningin - De Aanslag)
Antonie Kamerling (All Stars, Ik ook van jou)

Releasedatum: 29 januari 2002 - DVD RentalCOSTA! SPECIAL EDITION BOX
Dé Bioscoophit van 2001!

Synopsis:
Rens, Frida, Tommy en Bjorn werken als proppers in een populaire Spaanse badplaats. Ze moeten zoveel mogelijk mensen naar binnen zien te lokken in de hippe discotheek 'Costa!' en verzorgen daar de dagelijkse dansshow. Janet is een spontane meid die voor het eerst samen met haar zus Angela en diens arrogante vriendinnen Joyce en Maureen op vakantie gaat naar Spanje. Janet valt een beetje buiten de boot is naïever en minder populair dan de andere drie. Wanneer de dames 's avonds 'Costa!' bezoeken blijkt dat Janet erg goed kan dansen en wordt ze door Rens gevraagd om het dansteam van de discotheek te komen versterken. Janet vindt Rens erg leuk maar Rens toont weinig interesse in haar. Maar wanneer een televisiezender een danswedstrijd organiseert wordt tussen de concurrerende discotheken komt daar verandering in. Want om de grote concurrent 'The Empire' te verslaan heeft hij Janet hard nodig.

Aspect ratio: 16/9 widescreen
Audio: 5.1 DTS, 5.1 Dolby Digital
Language(s): Dutch, English
Subtitles: Dutch, English
Feature Length: 90 min
Disc Formaat: DVD 9 and DVD 5

Extra Features:
Trailer, Vlaamse making of, Nederlandse making of, alternatieve einde, trailers, tv spots, radio spots, bloopers, Behind the Scenes, Featurette over de première van Costa!, deleted scenes

Nederlandse Making of:
Dit 25 minuten durende film geeft alle achtergrond informatie over het maken van Costa!, met interviews met alle sterren op de set.

Vlaamse Making of:
Nog niet genoeg gehad? Deze making of heeft een extra interview met Kurt Rogiers.

Releasedatum: 24 januari 2002 - DVD Sell ThruNEGEN DAGEN VAN DE GIER
(NCRV televisie serie)

Nieuwe grootschalige 8-delige NCRV-serie over misdaad, liefde, moord en verraad in Rotterdam. De serie bestaat uit een netwerk van verhaallijnen en speelt zich af in Rotterdam gedurende 9 dagen dat er een grote gier boven de stad vliegt. Aanvankelijk weet niemand waar de gier Nanga vandaan komt of wat hij zoekt. Maar de komst van Nanga veranderd de levens van een aantal mensen ingrijpend.

Regie: Boris Pavel Conen (Temmink)

Scenario: Willem Capteyn en Carel Donck (Zomer van '45, Zwarte Sneeuw)

Cast: Johan Leysen, Jan Decleir, Saskia Temmink

Releasedatum: 31 januari 2002 DVD - Sell ThruMY NAME IS JOE
Synopsis:
Werkloos en alcoholist, Joe hervind zijn zin in het leven door voetbaltrainer de worden en kleine baantjes aan te nemen. Wanneer hij sociaal werkster Sarah ontmoet, lijkt het leven een andere betekenis te krijgen maar het verleden dreigt steeds alles in het honderd te doen lopen....

Talen: Engels en Frans
Ondertiteling: Frans en Nederlands
Aspect ratio: 1;85 anamorphic
Bonus materiaal: trailer, filmographies en production notes.

Releasedatum:
29 januari DVD - Rental
31 januari DVD - Sell ThruGUYVER 1-3 & 4-6
Synopsis:
De Guyver is het ultieme op het gebied van wapens. Het is een mysterieus mechanisme van buitenaards ontwerp dat, wanneer het geactiveerd wordt, mensen in supermachtige strijders verandert.

The Guyver 1: Genesis of the Guyver
De Guyver eenheden worden gestolen van het enigmatische Chronos corporatie in Japan. Guyver 1 wordt per ongeluk gevonden en geactiveerd door het scholier Sho Fukamachi.

The Guyver 2: Battle of the Guyvers
Vastberaden om de gestolen Guyvers te vinden stuurt Chronos een agent om Sho te ontvoeren. Wanneer de agent tegen zijn wil in in Guyver 2 wordt veranderd, heeft Sho geen keus behalve zelf weer Guyver op te roepen.

The Guyver 3: Mysterious Shadow
Sho's vriendin wordt ontvoerd om als lokaas te dienen in een wanhopige poging om de Guyver te vangen.

The Guyver 4: Attack of the Hyper Zoanoid
Sho besluit de wereld te vertellen over de kwaadaardige Chronos organisatie.

The Guyver 5: Death of the Guyver
Makishima, de leider van Chronos, wordt getransformeerd tot een Zoanoid met de kracht om the Guyver te vernietigen. Sho's vriendin en haar broer worden als lokaas naar de bergen ontvoerd.

The Guyver 6: Terminal Battle - The Fall of Chronos Japan
Mizuki en Tetsuro worden op het hoofdkwartier van Chronos gevangen gehouden. Kan Guyver 1 zich op tijd regenereren om zijn vriendin te redden?

Regie: Masamiro Otani en Naoto Hashimoto

Language(s): Japans
Subtitles: Dutch
Aspect ratio: 4:3 Full frame
Feature Length: ca 76 min
Audio: 2.0 stereo
Genre: Anime

Releasedatum: 29 januari DVD - Rental
Releasedatum: 31 januari DVD - Sell ThruBATTLE ANGEL ALITA
Synopsis:
Tegen de achtergrond van een kille toekomst. De aarde is gedegenereerd tot een rottende, mechanische schroothoop, bewoond door logge cyborgs, onbarmhartige huurmoordenaars en ander uitschot. Boven deze vervuilde wereeld zweeft het Nirwana, het bacterievrije toevluchtsoord voor de sociale elite van de planeet. Temidden van deze afvalwereld werkt een briljant cybernetisch wetenschapper, dr. Ido genaamd, die op een dag over het wrakstuk van een eeuwenoude cyborg struikelt. Hij doopt haar Alita en werkt verwoed aan haar wederopbouw. Alita wordt weer tot leen gebracht. Zij kan zich het verleden niet herinneren, maar wanneer ze weer beschikt over haar buitengewone krachten belandt ze in de gewelddadige wereld van de jager-krijgers.
v Een cyberpunk verhaal vol vreemde en wrede schoonheid waar het leven hard ien goedkoop is en alleen de sterksten overleven. Gebaseerd op de succesvolle strips van Yukito Kishiroomvat deze film de eerste twee delen van de Japanse OVA met als oorspronkelijke titels:
'GUNNM - Rusty Angel' en 'GUNNM - Tears Sign'.

Aspect ratio: 4/3 Full Frame
Audio: 2.0 stereo
Language(s): Japanese
Subtitles: Dutch
Feature Length: 55 min.
Genre: Anime

Extra Features: Animated 3D menus, Filmographies, Character files

Releasedatum: 10 januari DVD - Sell Tru
Releasedatum: 29 januari DVD - RentalWINGS OF HONNEAMISE
Synopsis:
Een episch verhaal over de eerste voorzichtige stappen van een beschaving in de ruimte, die plaats vindt in een buitenaardse wereld die erg veel lijkt op de onze. Wanneer Shiro Lhadatt, een nieuwe cadet, zich inschrijft bij de Koninklijke Ruimtemacht wordt hij door zowel de manipulatieve leiders als het cynische publiek uitgelachen en genegeerd. Een toevallige ontmoeting met een oprechte jonge vrouw drijft Shiro naar zijn lot - om de eerste man in de ruimte te worden. Terwijl militaire leiders samenzweren om het ruimteprogramma te gebruiken om een wereldoorlog te creëren, zijn Shiro en een ploeg vergrijsde wetenschappers in een race tegen de klok verwikkeld om de eerste missie op tijd te lanceren. Het aftellen is begonnen...

Adembenemende animatie, een spectaculaire belevenis voor de zintuigen, en een enorme visie zetten WINGS OF HONNEAMISE meteen neer als een Anime klassieker.

Aspect ratio: 4:3 Full Frame
Audio: 2.0 Dolby stereo
Language(s): Japans
Subtitles: Nederlands
Feature Length: 120 min. approx.
Disc Formaat: DVD 9
Genre: Anime

Extra Features: Animated Menu's, US and Japanese trailer, Audio commentary, Foto Gallery, Character Files, Production Notes, The context of Studio Gainax, Screen Saver

Releasedatum: 10 januari DVD - Sell Tru
Releasedatum: 29 januari DVD - RentalBAD TASTE
Synopsis:
Een team van buitenaardse wezens, vermomd als mensen komen op de aarde om nieuw vlees te vinden voor hun Fastfoodketen. Mensenvlees is volgens hen erg geschikt, er is immers genoeg van. Maar gelukkig is er het AIDS team, Astro Investigation and Defence Service, die daar een stokje voor steken! Zij zoeken de aliens op, infiltreren vervolgens in hun ruimteschip (een oud huis), en komen vervolgens tot een confrontatie middels een shootout!

Deze fantastische splatter horror science fiction aktie komedie is het debuut film van regisseur Peter Jackson.

Regie: Peter Jackson (Meet the Feebles, Brain dead, Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)

Releasedatum: 24 januari DVD - Sell Tru
Releasedatum: 29 januari DVD - RentalMEET THE FEEBLES
Synopsis:
Meet the Feebles, een puppet tragedie van belachelijke proporties, verhaalt de voorgevallen die leiden tot het beruchte Feebles Variety Slachting - een dag die de puppet wereld op zijn kop zette. Bleth, een sigaar kauwende walrus, heeft zijn handen vol aan zijn cabaretgroep van egocentrische sterren. Met een incompetente, paniekerige vos als regisseur, een aan drugsverslaafde, messenwerpende kikker, en een konijn met SOA zien de zaken er niet voorbarig uit. Maar de grootste probleem waar Bletch tegenover staat is zijn prima donna en minnares, Heidi de Hippo, die hem ervan verdenkt een affaire te hebben met de Siamese poes, Samantha. Na twee mislukte zelfmoordpogingen en met haar geestelijke evenwicht geheel verstoord, maakt Heidi een onverwachte entree op het toneel...gewapend met een machinegeweer!

Regie: Peter Jackson

Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Speelduur 92 minuten

Releasedatum: 24 januari DVD - Sell Tru
Releasedatum: 29 januari DVD - RentalTHE CRYING GAME
(alléén Vlaanderen)

5 Oscar Nominaties, oscar winnaar voor beste script

Synopsis:
De IRA ontvoert een Britse militair (Forest Whitaker). In de nacht voor zijn executie wordt hij bewaakt door Fergus (Stephen Rea, die voor zijn rol een Oscarnominatie ontving). Er ontstaat het begin van een vriendschap tussen de twee mannen. Na de dood van de militair wordt Fergus door schuldgevoel achtervolgd. Hij besluit de laatste wens van zijn vriend te gaan uitvoeren en ontmoet daarbij de vriendin, die rouwt om haar verloren geliefde (Jaye Davidson).

Regie: Neil Jordan (Interview with the Vampire, The Butcher Boy)

Cast:
Forest Whitaker (Ghost Dog; the way of the samurai)
Miranda Richardson (Black Adder, Chicken Run)
Stephen Rea (Citizen X, Interview with the Vampire)

Releasedatum: 21 januari DVD - Sell Thru
Releasedatum: 29 januari DVD - Rental

UIT HET ARCHIEF