:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2015
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2015
Bron: A-Film - Datum: 2015-05-05 - Geplaatst door: Werner
THE BABADOOK

Amelia, een alleenstaande moeder die dagelijks geplaagd wordt door de dood van haar man, heeft moeite met het opvoeden van haar problematische en gefrustreerde zoon Samuel. Daarnaast heeft Samuel een voortdurende angst voor monsters. Wanneer volgens Amelia dingen niet erger kunnen worden, vindt Samuel een boek genaamd “Mr. Babadook”. Samen lezen zij het vreemde boek over Babadook, een monster dat zich verstopt in de donkerste plekken van het huis. Nadat het verhaal in Samuel’s hoofd zit, lijken de gebeurtenissen uit het boek echt te gebeuren. Zelfs Amelia lijkt het kwade effect van de Babadook te voelen en probeert het boek wanhopig te vernietigen. Overleven Amelia en Samuel deze situatie of eindigt hun verhaal net als het boek van Mr. Babadook?

Won meer dan 30 filmprijzen wereldwijd !

Regie: Jennifer Kent
Met o.a.: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall
Genre: Horror / Drama / Thriller
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands / Frans
Speelduur: 93 minuten
Release op DVD en Blu-ray op 16 juni 2015


 
MICHIEL DE RUYTER

Halverwege de 17e eeuw is Nederland één van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Eerste film over de Nederlandse zeeheld Michiel De Ruyter
Bijna 700.000 bioscoopbezoekers!

Regie: Roel Reiné
Met o.a.: Frank Lammers, Barry Atsma, Lieke van Lexmond, Derek de Lint, Rutger Hauer, Egbert Jan Weeber
Genre: Drama / Speelfilm
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels / Nederlands / Nederlands voor doven en slechthorenden
Speelduur: 154 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 juni 2015

Er is een luxe Limited Edition DVD/Blu-Ray van Michiel de Ruyter inclusief speciaal 20 pagina tellend boekje, bomvol extra's. En een versie met 3 discs voor DVD en een 2 disc voor Blu-Ray. Beide versies bevatten zowel de 12+ als de 16-versie.

Extra's:
• Director's Commentary: Roel Reiné met Editor Radu Ion en Soundmixer Jonathan Wales
• Visual Effects Making Of (+/- 24 min)
• Deleted Scenes (+/- 18 min)
• Director's Commentary: Roel Reiné over het maken van de film
• Op de filmset van Regisseur Roel Reiné (+/- 12 min)
• Deleted Shots ("special" voor alle figuranten) (+/- 10 min)
• Teasers
• Trailers
• International Trailer "Admiral"
• Michiel de Ruyter Soundtrack


 
FOXCATCHER

Foxcatcher is een aangrijpend en waargebeurd psychologisch drama over een Amerikaanse multimiljardair die het zicht op de realiteit verliest. John Du Pont (Steve Carell), telg uit een steenrijke familie, heeft zijn zinnen gezet op het trainen van twee Olympische worstelkampioenen, de broers Mark (Channing Tatum) en Dave Schultz (Mark Ruffalo). Terwijl Dave de nodige afstand houdt, trekt Mark in op het landgoed Foxcatcher en krijgt een intense band met de excentrieke John Du Pont. Hoe langer Mark bij deze dominante man op zijn landgoed woont, hoe meer hij verstrikt raakt in een web van paranoia en verraad. Met een fantastische rol van de bijna onherkenbare Steve Carell die getipt wordt voor de Oscars.

Met glansrollen voor Steve Carell, Channing Tatum en Mark Ruffalo.
Genomineerd voor 5 Oscars!

Regie: Bennett Miller
Met o.a.: Channing Tatum, Steve Carell, Mark Ruffalo, Sienna Miller
Genre: Drama
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 129 Minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 juni 2015


 
BOY 7

In de spannende sci-fi film Boy 7 wordt Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) midden in een drukke metro wakker en weet hij niet hoe hij daar terecht is gekomen. Hij weet zelfs niet hoe hij heet. Sam is zijn geheugen kwijt. In de metro ontmoet hij Lara (Ella June Henrard), zij heeft hetzelfde. Samen beginnen ze aan een gevaarlijke zoektocht naar hun identiteit. Hij zet alles op het spel in deze bloedstollende sci-fi actie-thiller, waar niets is wat het lijkt...Andere rollen worden gespeeld door: Halina Reijn, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon en Beau Schneider. Boy 7 is de eerste Nederlandse sci-fi actie-thriller, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mirjam Mous. De regie is in handen van Lourens Blok (Feuten).

Boy 7 is de eerste Nederlandse sci-fi actie-thriller, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mirjam Mous.
Een 'spythriller' geschikt voor zowel jeugd als volwassenen

Regie: Lourens Blok
Met o.a.: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Tygo Gernandt, Ella June Henrard, Halina Reijn
Genre: Thriller / Sci-Fi
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands / Engels
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 juni 2015