:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE SOUND OF MUSIC 40TH ANNIVERSARY EDITION
PERSBERICHT: THE SOUND OF MUSIC 40TH ANNIVERSARY EDITION
Bron: Fox - Datum: 2005-09-05 - Geplaatst door: Werner
THE SOUND OF MUSIC
Feest mee met de populairste familiefilm aller tijden!
Meezing- dvd en speciale editie voor de 40ste verjaardag,
Verkrijgbaar vanaf 30 november 2005

Twentieth Century Fox beklom elke berg en volgde elke regenboog om voor de geweldige familiefilm The Sound Of Music een fantastisehe meezing-dvd in karaokestijl te maken. De studio geeft ook een dubbel-dvd uit voor de veertigste verjaardag van de film en bracht voor het eerst in twintig jaar de volledige cast opnieuw samen, om met nieuwe making of-documentaires deze tijdloze klassieker extra in de bloemetjes te zetten. The Sound Of Music won vijf Academy Awards voor Best Picture, Best Director, Best Music, Best Film Editing en Best Sound en werd geproduceerd en geregisseerd door Robert Wise (West Side Story, The Day The Earth Stood Still). De film vertelt het waar gebeurde verhaal van de zeven von Trapp-kinderen, hun vader en weduwnaar (Christopher Plummer - A Beautiful Mind) en hun vrijmoedige gouvernante Julie
Andrews die opnieuw muziek en vreugde in hun leven brengt.

Op de meezing-dvd van The Sound Of Music vind je de originele filmversie met een splinternieuwe, interactieve meezingfunctie gebaseerd op de waanzinnig populaire show die bezig is aan een internationale tournee (zie ook: www.soundofmusic.nl). Zo kan het hele gezin mee kijken, luisteren en zingen!

Julie Andrews is onze gastvrouw op de dvd-editie voor deze 40e verjaardag waarop je diverse uren nieuw documentairemateriaal vindt dat Emmy-winnaar Michael Kantor (PBS' Broadway: The American Musical) speciaal bijeenbracht. Kijkers reizen van de Hollywood Hills naar de Oostenrijkse Alpen en onderweg krijgen ze het fascinerende verhaal achter The Sound Of Music te horen van Julie Andrews en anderen. Luister mee naar de hartverwarmencle babbel tussen Andrews en Plummer; trek naar Salzburg met Charmian Carr (Liesl) om de filmlokaties te verkennen; maak samen met de zeven kinderen een onstuimige familiereünie mee. Je kan zells meedoen aan de onvergetelijke "meezingversie" van de Sound Of Music in de Hollywood Bowl.

DVD-EDITIE 40E VERJAARDAG: SPECIALS
SCHIJF EEN:
• Nieuw: een speciale, feestelijke inleiding met Julie Andrews
• Nieuw: de volledige, originele filmversie
• Nieuw: Meezingoptie met ondertitels in het Engels, Frans en Spaans
• Commentaar van Robert Riwe overgenomen van de originele laserdisc
• Nieuw: Commentaar van Julie Andrews en Christopher Plummer

SCHIJF TWEE:
•Nieuw: When You Know The Notes To Sing - Je moet het zien om het te geloven: 18.000 mensen in de Hollywood Bowl zingen met Julie, moedigen de kinderen aan en fluiten de booswichten uit. Een Sound of Music-versie om mee te zingen vind je overal ter wereld, maar nergens zoals in de Hollywood Bowl
• Nieuw: My Favorite Things: Julie Andrews Remembers - Julie Andrews denkt terug aan het gezin von Trapp en hoe hun waar gebeurde levensverhaal een Broadway-succes en een Hollywood-legende werd. Ze krijgt het gezelschap van Christopher Plummer, Johannes von Trapp, Charmian Carr, regisseur Robert Wise en anderen. Voorts heeft ze nog zeldzaam fiilmmateriaal en enkele verrassingen in petto.
• Nieuw: Julie Andrews and Christopher Plummer: A Reminiscence - Veertig jaar geleden werden ze op het witte doek verliefd op elkaar en sindsdien zijn ze hechte vrienden: Julie Andrews en Christopher Plummer hebben een intiem gesprek bij het haardvuur.
• Nieuw: On Location With The Sound of Music korte sppelfilm - Het Oostenrijkse Salzburg is één van de sterren in dit reisverhaal Charmian Carr keert met ons terug naar de magische stad om de plekken te bezoeken die de film bekend maakte.
• Nieuw: From Liesl To Gretl: A 40th Anniversary Reunion - 40 jaar geleden smeedden ze een band die nooit verbroken werd: de zeven "von Trapp"-kinderen ontmoeten elkaar op deze ontroerende, vrolijke en zelfs onthullende familiereünie.
• The von Trapp family: Harmony & Discord - Deze biografie van A$E uit 1998 vertelt het ware verhaal van de familie von Trapp, vereeuwigd in The Sound Of Music.
• De restauratie
• Mia Farrow screentest

Deze dvd is beschikbaar in breedbeeldformaat, 5.1 DTS en 5.1 Dolby Digital Sound in het Engels met Engelse en Nederlandse ondertitels.

Synopsis
Beleef het magische, hartverwarmende verhaal dat uitgroeide tot de meest populaire familiefilm aller tijden: Rodger's & Hammerstein's The Sound Of Music. Julie Andrews laat het witte doek schitteren in haar rol van Maria, de levendige jonge vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp, een autocratische weduwnaar wiens huishoudelijke regels geen ruimte laten voor muziek en plezier.


Recent nieuws van dezelfde bron