:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: THE OPRAH WINFREY SHOW
PERSBERICHT: THE OPRAH WINFREY SHOW
Bron: Paramount - Datum: 2006-02-07 - Geplaatst door: Werner
THE OPRAH WINFREY SHOW
20th Anniversary Collection

Alle hoogtepunten van 20 jaar Oprah

Oprah Winfrey is een machtige, zoniet de machtigste mediavrouw ter wereld. Ze groeide uit tot een begrip. Paramount Home Entertainment Benelux brengt de hoogtepunten uit haar show uit op 6 DVD's met ruim 17 uur aan afleveringen. Deze DVD-collectie wordt ter viering van de 20ste verjaardag van The Oprah Winfrey Show uitgebracht.

Dit mag je verwachten :
• Interviews met grote beroemdheden als Nelson Mandela, Diana Ross, Madonna, Celine Dion, Brad Pitt, Jennifer Aniston, Tom Cruise, Tina Turner, Julia Robert, John Travolta e.v.a
• Een terugblik op de eerste jaren van Oprah met zeldzame, nog nooit eerder vertoonde beelden
• De gasten die Oprah voor altijd in haar hart heeft gesloten!
• Vele extra's, o.a.
- Achter de schermen: Een dag in het leven van de Oprah Winfrey Show
- Kerstgedachte: De reis naar Afrika veranderde Oprah's leven
- Een rondleiding in Oprah's huis
- Oprah's 50ste verjaardagsfeest

Technische gegevens:
6 discs
Speelduur: 1028 min.
Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Release: 23 maart 2006

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey wordt geboren op 29 januari 1954 in Kosciuko, Missippi. Ze wordt opgevoed door haar grootmoeder omdat haar ouders te jong zijn om voor haar te zorgen. De familie heeft geen geld, wat het leven niet gemakkelijk maakt. Op haar twaalfde gaat Oprah weer bij haar moeder in Milwaukee wonen. Daar wordt ze misbruikt door haar dertienjarige neef. Dit is slechts het begin van een moeilijke periode, waarin nog meer neven en ooms zich aan haar vergrijpen. Op haar veertiende raakt Oprah zwanger. De baby wordt te vroeg geboren en overlijdt. Nadien trekt Oprah in bij jaar vader in Nashville. Het blijkt een goeie stap te zijn. Vernon Winfrey is streng en met een ijzeren vuist wordt Oprah discipline bijgebracht. Dankzij hem gaat ze terug naar school. Oprah is 19 en zit nog op school als ze haar eerste baan bij radio Nashville krijgt. Ze doet ook wat TV-werk en al snel is ze de eerste en jongste vrouw die het nieuws presenteert. In Baltimore maakt Oprah heef eerste talkshow People Are Talking. Haar talent wordt opgemerkt in Chicago, waar ze gevraagd wordt het ochtendprogramma AM Chicago te presenteren. Het is al snel het best bekeken programma uit de regio. De naam wordt veranderd in The Orpah Winfrey Show. De show wordt steeds succesvoller. Nadat eerst in heel Amerika de show wordt uitgezonden, volgen nog 113 andere landen. Ook daar groeit Oprah uit tot een begrip. Inmiddels is Oprah de meest invloedrijke vrouw op TV. Ze bezit haar eigen maatschappij die naast haar talkshow ook films, televisiedrama's en video's produceert. Daarnaast is ze een zeer gewaardeerde actrice. Ze ontving voor haar rol in The Color Purple (van Steven Spielberg) een Oscarnominatie. Sinds april 2000 geeft Oprah haar eigen tijdschrift O: the Oprah Magazine uit. Ook is ze één van de oprichters van het bedrijf Oxygen Media, dat zich met televisie en internet op vrouwen richt. Er zijn twee sites die haar naam dragen: Oprah.com en Oprahgoesonline.com.

Oprah Winfrey doneert 100 % van de Harpo-opbrengst uit de verkoop van deze collectie aan het Angel Network van Oprah. Dit is een liefdadigheidsinstelling die als doel heeft, kinderen en vrouwen over de hele wereld te ondewijzen en helpen.