:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> NIEUWSBERICHT: OSCARS BIJ SONY
NIEUWSBERICHT: OSCARS BIJ SONY
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2006-03-07 - Geplaatst door: Werner
We zijn beretrots en samen met Sony Pictures ontzettend blij met de Oscars die zij dit jaar in de wacht konden slepen. Er werden in totaal vier Oscars gewonnen, en niet de minste.

De Oscar voor beste acteur ging immers naar Philip Seymour Hoffman, voor zijn adembenemende interpretatie van Capote. Zijn indrukwekkende inleving in de rol van de Beat Generation schrijver Truman Capote werd ondertussen al door verschillende filmacademies bekroond: vorige week nog kreeg hij de Best Actor Award van de BAFTA in Londen, en voordien al de Golden Globe Award evenals de National Board of Review of Motion Pictures. Philip Seymour Hoffman kreeg hier na tal van bijrollen in goede films (denk maar aan Magnolia, The Talented Mr. Ripley, Almoust Famous, Punch-Drunk Love), eindelijk de kans van zijn leven. Capote is hem blijkbaar op het lijf geschreven: hij IS de verpersoonlijking van deze eigenzinnige auteur die in de jaren 50-60 de Amerikaanse literatuur op zijn kop zette. Alleen al zijn bijzonder geaffecteerde manier van praten blijft onmiddellijk beklijven. Einde maart zullen wij dit meesterlijke acteerwerk in de bioscopen kunnen ontdekken en voor de "home-kijkers" is het wachten tot augustus wanneer de DVD van SPHE gereleased wordt! Richard Brooks, regisseur van Cat On A Hot Tin Roof, verfilmde in 1967 het boek van Capote, In Cold Blood. Deze film zit ook in de catalogus van SPHE.

Memoires Of A Geisha heeft drie Oscars in de wacht gesleept. Die voor beste art direction, cinematografie en kostuums. Deze wondermooie in beeld gebrachte verfilming van de bestseller van Arthur Golden (vertaald in 32 talen!) is een juweeltje voor het oog. Nu rennen naar de filmzalen ofwel thuis bewonderen op DVD vanaf juli.

We houden jullie natuurlijk snel op de hoogte.
Neem alvast een kijkje op volgende sites :

http://www.sonypictures.net/movies/memoirsofageisha/ en http://www.sonypictures.co.uk/movies/capote/.