:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2006
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2006
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2006-03-08 - Geplaatst door: Werner
Bijgaand de nieuwste releases van Indies Home Entertainment die u in april van ons kunt verwachten. Maar eerst nog een wijziging in de Maart planning:
• De CSI Crossover special is verschoven naar 11 april.
• CSI Seizoen 5, Deel 1 verschijnt op 28 maart!

Verder vragen wij extra aandacht voor de in de tweede helft van april te releasen documentaire Futebol. Futebol is een schitterende documentaire over het Braziliaanse voetbal. De sterren van toen en nu, de heerschappij op het veld van de Brazilianen, maar vooral ook hoe belangrijk voetbal is voor iedere Braziliaan met als uitschieter het belang van voetbal voor veel jonge jongens en hun familie in het bijzonder. Futebol. The Passion. The Poverty. The Dreams. Van iedere verkochte DVDbox (4discs) gaat 2 euro naar S.O.S. Kinderdorpen (officiële partner van het WK)CSI: CROSSOVER SPECIAL

Synopsis:
In deze superspannende special bundelen de detectives van CSI: Miami en CSI: New York hun krachten om de gewetenloze moordenaar Henry Darius achter de tralies te krijgen. Horatio Caine en Mac Taylor proberen samen een einde te maken aan het spoor van bloed dat Darius na zijn ontsnapping achterlaat in zowel Miami als New York. Deze thriller bestaat uit twee delen barstensvol actie: Felony Night (serie 4 aflevering 7 van CSI: Miami) en Manhattan Manhunt� (serie 2 aflevering 7 van CSI: New York).

Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 (anamorphic)
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped, Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 11 april 2006CLASSIC COLLECTION: ESCAPE FROM SOBIBOR

Synopsis:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, had het concentratiekamp in Treblinka een ontsnappingsmogelijkheid.. De commandant van een zelfde kamp in Sobibor wil dit nooit in zijn kamp meemaken. Maar zijn gevangenen, Joodse arbeiders die gespaard waren om te werken, wisten dat hun enige mogelijkheid om te blijven leven was door te ontsnappen. De vraag was alleen hoe ze konden ontsnappen. Ze wisten dat als een groep probeerde te ontsnappen de Duitsers een groep anderen zou vermoorden. De enige mogelijkheid om dat te voorkomen was door met alle 600 gevangen te ontsnappen. Om zo'n grote ontsnapping goed te laten verlopen moesten alle bewakers worden gedood. De Joden vonden echter dat wanneer ze alle bewakers zouden doden, ze geen haar beter waren dan hun toezichthouders. Dit maakt het een gevecht tegen het geweten. En daarin ligt het op feiten gebaseerde verhaal van wat er gebeurde in het kamp van Sobibor.

Genre: Oorlog
Speelduur: 120 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital mono 2.0
Releasedatum: 11 april 2006CLASSIC COLLECTION: FROM HELL TO VICTORY

Synopsis:
Op 24 augustus 1939 in een klein Frans café zitten 6 vrienden die ieder hun eigen weg zullen gaan. Ze spreken af om elk jaar op 24 augustus weer bij elkaar te komen. De film volgt de levens van de zes vrienden: Één sluit zich aan bij de Franse verzetsbeweging, één gaat werken voor de Franse commando's en een ander is gedwongen om zich aan te sluiten bij het leger van de Nazi's. Een vierde wordt piloot en de laatste twee zijn slechts simpele officiers. Op de dag dat Parijs bevrijdt wordt ontmoeten de drie vrienden die de oorlog overleefd hebben elkaar weer in het Franse café.

Genre: Oorlog
Speelduur: 102 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital mono 2.0
Releasedatum: 11 april 2006CLASSIC WAR BOX

FROM HELL TO VICTORY
Op 24 augustus 1939 in een klein Frans café zitten 6 vrienden die ieder hun eigen weg zullen gaan. Ze spreken af om elk jaar op 24 augustus weer bij elkaar te komen. De film volgt de levens van de zes vrienden: Één sluit zich aan bij de Franse verzetsbeweging, één gaat werken voor de Franse commando's en een ander is gedwongen om zich aan te sluiten bij het leger van de Nazi's. Een vierde wordt piloot en de laatste twee zijn slechts simpele officiers. Op de dag dat Parijs bevrijdt wordt ontmoeten de drie vrienden die de oorlog overleefd hebben elkaar weer in het Franse café.

OPERATION CROSSBOW
De 'Buzz Bommen' (V1) van de Duitsers waren een nachtmerrie voor de Londenaren in de zomer van 1944. Hierop wordt een gespecialieerd commando team ingezet om de raketbases in Duitsland te ontmantelen. George Peppard (From Hell To Victory) leidt het spionage commando om de V2 raketten onschadelijk te maken en zo een eind aan WWOII te maken. De verkregen informatie over de raketten moet zijn team weer mee terug naar Londen nemen. Anthony Quayle (Guns Of Navarone) speelt op briljante wijze een Britse dubbel agent, die eigenlijk een Nazi is. Een fantastische cast die in dit waargebeurde oorlogs verhaal een briljante film neerzet.

ESCAPE FROM SOBIBOR
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, had het concentratiekamp in Treblinka een ontsnappingsmogelijkheid. De commandant van een zelfde kamp in Sobibor wil dit nooit in zijn kamp meemaken. Maar zijn gevangenen, Joodse arbeiders die gespaard waren om te werken, wisten dat hun enige mogelijkheid om te blijven leven was door te ontsnappen. De vraag was alleen hoe ze konden ontsnappen. Als een groep probeerde te ontsnappen vermoorden de Duitsers een groep anderen. De enige mogelijkheid om dat te voorkomen was door met alle 600 gevangen te ontsnappen. Om zo'n grote ontsnapping goed te laten verlopen moesten alle bewakers worden gedood. De Joden vonden echter dat wanneer ze alle bewakers zouden doden, ze geen haar beter waren dan hun toezichthouders. Dit maakt het een gevecht tegen het geweten. En daarin ligt het op feiten gebaseerde verhaal van wat er gebeurde in het kamp van Sobibor.

ZULU
Zulu is één van de grootste films aller tijden en vertelt het heldhaftige avontuur van moed tegenover enorme cultuurverschillen. Zulu is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het verhaal gaat over 100 Britse soldaten die recht tegenover 4.000 Zulu krijgers kwamen te staan in de verdediging van Rorkes Drift in 1879. Weinig andere films hebben de spanning, dreiging en terreur van een dergelijke veldslag getoond.Met als achtergrond het schitterende Zuid-Afrikaanse landschap is Zulu een mijlpaal in de filmgeschiedenis, die een gepast eerbetoon geeft aan een van de meest heldhaftige daden van heldendom in de geschiedenis van oorlogsvoering. De rol van Michael Caine als de arrogante, maar moedige Luitenant Bromhead heeft hem internationaal doen doorbreken.

Genre: Oorlog
Speelduur: 360 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital mono 2.0
Releasedatum: 11 april 2006THE HILLZ

Synopsis:
Dat geld niet altijd gelukkig maakt, bewijzen de verwende tieners uit The Hillz. De film is een typisch Amerikaans verhaal over vriendschap, respect, bendes, sport en mooie meiden. Steve (Jesse Woodrow, o.a. Charmed) komt na een jaar college thuis als steratleet met één droom: professioneel honkballer worden. Het enige wat hij nog mist is de bloedmooie Heather (Paris Hilton). Maar om haar liefde te winnen, zal hij Heather eerst moeten afpakken van haar vriendje Todd (Jason Shaw, ex-verloofde van Paris Hilton). Maar dit is niet de enige tegenvaller voor Steve. Zijn high school-vrienden van vroeger blijken tegenwoordig de mooie heuvels van de stad onveilig te maken met seks, drugs en criminaliteit. Steve's beste vriend en trouwste supporter Duff (Rene Heger, MTV's Undressed) is een sadistische bendeleider geworden. Duff 'has it all': respect, coole vrienden en geld. Door Steve's liefde voor Heather wordt hij meegesleept in een rollercoaster vol spanning en gevaar. Lukt het hem om op het rechte pad te blijven?

Genre: Actie
Speelduur: 91 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 25 april 2006FUTEBOL

Brazilië is voetbal. In geen ander land ter wereld leeft voetbal zoals dat daar leeft. "Als je leert voetballen op een rotsachtig stuk grond, of in de sloppenwijken van de Favelas, door een stel opgerolde oranje sokken als bal, dan is het spelen met een echte voetbal op een mooie grasmat heel makkelijk". Aldus Pelé! Deze onthullende reeks documentaires is gemaakt door Award Winning documentairemaker: Joao Moreira Salles. De combinaties in interviews met de legendarische Braziliaanse voetballers, nooit vertoonde voetbalbeelden en nieuwe films uit de kleedkamers van de Top Braziliaanse teams van heden ten dage, geeft weer dat voetbal leeft als nooit te voren.

Disc 1: The Dream
Voor duizenden jonge jongens in Brazilië is voetbal hun droom. Vaak niet eens zozeer een persoonlijke droom, maar meer nog voor het hele gezin, zoniet de gehele familie.
1500 jongens mogen bij Flamengo (de grootste club van Brazilië) op tryout komen. Fabricio, Jeosmar en Edmilson worden 2,5 jaar gevolgd in hun ontwikkeling. Legendes als Pele en Zico kijken terug naar hun eigen verleden, al voetballend op straat.

Disc 2: The Goal
Wat gebeurt er als je van $100 naar $1.000 per maand gaat in slechts een paar maanden tijd? 2 jongens Iranildo en Lucio worden gevolgd. De een opgegroeid in de sloppenwijken, de ander uit een extreem roerig stadje nabij het regenwoud. Beiden zijn niet voorbereid op de druk van de Nationale Competitie. Hoe ga je om met een euforisch publiek als je wint, maar ook als ze woedend en vijandig zijn na een verliespartij. Het leven kan erg eenzaam zijn voor een jongen, nieuw in de grote stad.

Disc 3: The Memory
Vóór Maradona en Beckham was Paulo Cesar Lima de Rascal aka 'CAJU' de éérste echte voetbal-superster. Een showman met geniaal voetwerk en truckjes waarmee hij het publiek verbijsterde. Maar wat is er gebeurt met het talent van toen, de flashy outfits en het uitgaan met celebrities en beeldschone vrouwen. Caju wordt gevolgd als hij naar zijn vrienden van toen gaat. Wordt hij nog herkend?

Disc 4: Bonus
Additionele en compleet ge-edite interviews met de legendes van het Braziliaanse voetbal:
- Pelé - Zico - Zizinho - Zezé & Aymoré Moreira - Telê Santana - Nilton Santos - Parreira
Tevens een exclusief interview met Hans van Breukelen, die zich al jaren inzet voor SOS Kinderdorpen en er mede voor heeft gezorgd dat de SOS-Kinderdorpen officiele partner van de FIFA is geworden!

Met Futebol steunt U S.O.S. Kinderdorpen!
Indies Home Entertainment is verheugd mee te delen dat er 2 euro per verkochte DVD zal worden overgemaakt naar SOS-Kinderdorpen. SOS-Kinderdorpen is official partner van de FIFA en het aanstaande WK. We hopen ook op uw steun!

Genre: Documentaire
Speelduur: +/- 355 minuten
Taal: Portugees & Engels
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum: 25 april 2006Verwacht

Releases 9 mei:
• Bullet Boy
• A Way Of Life
• Favela Rising

Releases 23 mei:
• My Date With Drew
• Rancid
• Lost Reality
• Loco Love

UIT HET ARCHIEF