:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE FLY - THE CHAMBER COLLECTION
PERSBERICHT: THE FLY - THE CHAMBER COLLECTION
Bron: Fox - Datum: 2006-04-03 - Geplaatst door: Werner
THE FLY - THE CHAMBER COLLECTION
De ultieme horrorcollectie in een prachtige boxset
Verkrijgbaar vanaf 5 april

Het thema van The Fly - een man die langzaam in een insect verandert - is ongetwijfeld één van de meest angstaanjagende uit de filmgeschiedenis. Deze prachtige boxset is door zijn samenstelling en de vele extra's een musthave voor filmliefhebbers en iedereen die houdt van spectaculaire griezelfilms. Geniet van de horror!

The Fly - The Chamber Collection: de ultieme verzameling
Met deze knap vormgegeven boxset brengt Fox ons een bundeling van de Fly-films. Maar niet alleen het uiterlijk maakt deze boxset speciaal. De boxset bevat nog veel meer moois. Zoals de originele Fly van 1958, een mijlpaal in het genre van de 'insectenfilms'. De eindscène van deze film is een onvergetelijke uitbeelding van wanhoop - "help me, please... help me" - maar meer kunnen we U niet verklappen.

Zoals dat past bij een uitgave voor filmliefhebbers en verzamelaars, vind je bij deze films tal van extra's als trailers, documentaires, featurettes, enzovoort. The Fly uit 1958 en Return Of The Fly (1959) werden vroeger al uitgebracht in de reeks Studio Classics. The Fly (1986) en The Fly 2 zijn special editions, die vanaf 3 mei ook apart verkrijgbaar zullen zijn. The Curse Of The Fly is een volledig nieuwe dvd-release.

Insectenfilms
De meeste mensen houden niet van insecten, voor sommigen zijn deze diertjes zelfs de bron van fobische angst. Uiteraards speelt Hollywood gretig in op deze diepgewortelde angst en is het insect - zo anders dan de mens en zijn huisdieren - de inspiratiebron voor tal van monsterlijke filmwezens. In Them! uit 1954 belagen gigantische mieren het mensdom, en mieren krijgen opnieuw de hoofdrol in 1977 in Empire Of The Ants, met Joan Collins. Ook spinnen zijn erg populair als griezelobject. Tarantula dateert al van 1955, in 1975 was er The Giant Spider Invasion, in 1977 Kingdom Of The Spiders, 1990 bracht ons Arachnophonia en recent, in 2002, was er het zeer genietbare Eight Legged Freaks.

THE FLY - 1958

Een briljante wetenschapper raakt geobsedeerd door het perfectioneren van een apparaat dat dingen van de ene plek naar de andere kan verplaatsen. Na succesvolle tests experimenteert hij met een menselijk proefkonijn - zichzelf. Maar een doodgewone huisvlieg reist met hem mee en wanneer zij weer tevoorschijn komen, zijn beide schepsels opmerkelijk veranderd. Dit is het angstaanjagende verhaal van een man die er voor vecht om zijn mensleijkheid terug te krijgen en de radeloze poging van een vrouw om de man waar zij van houdt te redden.

Regie: Kurt Neumann
Cast: David Hedison, Patricia Owens, Vincent Price
Speelduur: 90 min.
Beeld: 2.35:1 / 16x9
Geluid: Engels Dolby Digital 4.0, Frans Mono 2.0, Italiaans Mono 2.0
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Grieks

Extra's:
• Originele bioscooptrailers
- The Fly (1958)
- Return Of The Fly (1959)
- The Fly (1986)
- The Fly 2 (1989)
- Fantastic Voyage

RETURN OF THE FLY - 1959

De grenzen van de wetenschap worden tot het uiterste getart in dit vervolg op de populaire klassieker The Fly. In deze film zet Phillipe, de zoon van de noodlottige wetenschapper, nietsvermoedend de ondoordachte experimenten van zijn vader voort. Als slachtoffer van de hebzuchtige ambities van zijn verraderlijke assistent, raakt hij verzeild in een verschrikkelijke situatie: hij heeft de kop en poten van een vlieg gekregen! Phillipe onderneemt spectaculaire wraakacties tegen zijn verraders maar moet ook een strijd tegen de klok leveren en een manier vinden om deze afgrijselijke mutaties terug te draaien.

Regie: Edward Bernds
Cast: Vincent Price, Brett Halsey, John Sutton
Speelduur: 80 min.
Beeld: 2.35:1 / 16x9
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0, Duits Dolby Surround 2.0, Italiaans Dolby Surround 2.0
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Grieks, Duits, Spaans

Extra's:
• Originele bioscooptrailers
- The Fly (1958)
- Return Of The Fly (1959)
- The Fly (1986)
- The Fly 2 (1989)
- Fantastic Voyage

CURSE OF THE FLY - 1965

In de Curse Of The Fly gaat het verhaal opnieuw over de familie Delambre, maar deze keer is het de zoon van de wetenschapper, Henri Delambre (Brian Donlevy), die geobsedeerd raakt door de teleportatie-experimenten. Martin (George Baker), de oudste zoon van Henri, trouwt met een jonge vrouw die net uit een psychiatrische inrichting is ontsnapt. Henri is hier niet zo blij mee en wil geen pottenkijkers bij zijn wetenschappelijk onderzoek. Wanneer de nieuwe echtgenote van Martin een ruimte vol met gestoorde mensen vindt, het resultaat van mislukte voorgaande teleportatie-experimenten, waarschuwt zij de politie. Henry probeert te ontsnappen via zijn beruchte transporter. Maar helaas voor de gestoorde wetenschapper ziet de transporter ze nog steeds vliegen...

Regie: Don Sharp
Cast: Brian Donlevy, George Baker, Carole Gray
Speelduur: 86 min.
Beeld: 2.35:1 / 16x9
Geluid: Engels Mono 2.0, Italiaans Mono 2.0
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans

THE FLY - 1986 S.E.

Deze versie van horrorklassieker The Fly is een absoluut hoogtepunt. In dit beangstigende horrorverhaal van topregisseur David Cronenberg versmelt de wetenschapper Seth Brundle (Jeff Goldblum) door een misgelopen experiment zijn genen en moleculen met die van een gewone huisvlieg. De gevolgen zijn verschrikkelijk. Langzaam maar zeker neemt Brundle alle kenmerken aan van een vlieg en verandert zo in een enorm insect. De vele extra's geven een unieke blik achter de schermen en het nieuw geremasterde beeld en geluid laten je met volle tegen genieten van één van de engste films aller tijden!

Regie: David Cronenberg
Cast: Jeff Goldblum, John Getz, Geena Davis
Speelduur: 92 min.
Beeld: 1.85:1 / 16x9
Geluid: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur David Cronenberg
• Documentaires:
- "Fear Of The Flesh": het maken van The Fly (133 min.)
- Het Brundle museum (12 min.)
- Verwijderde en verlengde scènes
- Alternatief einde
- Filmtests
• Verhalen en artikelen
- George Langelaans originele korte verhaal
- Charles Edward Pogue's originele script
- David Cronenbergs herschreven script
- 3 tijdschriftartikelen over The Fly
• 9 bioscooptrailers en TV-spots
• Featurettes:
- 1986 Electronic Press Kit
- Profiel van David Cronenberg
• Fotogalerijen:
- Posters en lobbycards
- Publiciteit
- Achter de schermen
- Concepten
- Effecten

THE FLY 2 - 1989 S.E.

Dit is het superspannende vervolg op The Fly, waarin Seth Brundle per ongeluk zijn genetische structuur muteerde en langzaam veranderde in een gigantische menselijke vlieg. Nu, na Seths dood aan het einde van de eerste film, ontwaakt zijn vriendin Veronica uit een 6 maande durende coma en brengt een zoon ter wereld. Ze sterft tijdens de geboorte en laat haar zoon met een onzekere toekomst achter. Maar het duurt niet lang voor hij de verschrikkingen van zijn genetische verleden ontdekt...

Regie: Chris Walas
Cast: Eric Stolz, Daphne Zuniga
Speelduur: 101 min.
Beeld: 1.85:1 / 16x9
Geluid: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur Chris Walas en filmhistoricus Bob Burns
• Alternatief einde
• Verwijderde scène
• 6 bioscooptrailers
• Documentaires:
- "Transformations": een terugblik op The Fly II
- "The Fly Papers": alles over Hollywoods engste insect
• Featurettes:
- 1989 Electronic Press Kit
- De special effects van C.W.I.
- Een masterclass van componist Christopher Young
- Van storyboard naar film
• 3 fotogalerijen:
- Productiefoto's
- De kunst van The Fly II
- Storyboards

Releasedatum: 5 april 2006
Genre: horror
Leeftijd: 16 jaar


Recent nieuws van dezelfde bron